Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Πολλές προσδοκίες σε μια περίεργη σεζόν

Την ώρα που η άνετη επικράτηση του Παπανδρέου δε θερντ απέναντι στον Καραμανλή δε σέκοντ πιστοποιήθηκε και δια της κάλπης, μια άλλη προδιαγεγραμμένη ανατροπή λάμβανε χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος φυσικά για την τελετή παράδοσης του προπονητικού θώκου από τον Αντρέα Ματσόν στον Φώτη Κατσικάρη, με τις ευλογίες του αρειανού κόσμου, ο οποίος στηρίζει σε επίπεδα αυτοδυναμίας την επιλογή του φιλόδοξου Έλληνα τεχνικού. Ωστόσο, η απόφαση απομάκρυνσης του Ιταλού κόουτς συγκροτήθηκε ναι μεν κατόπιν παλλαϊκής απαίτησης, αλλά χωρίς να υπάρξουν μαζικές κινητοποιήσεις. Αντίθετα στον αγώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Κομοτηνή συνέρρευσαν πολυπληθείς κιτρινόμαυρες στρατιές, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια της αγαπημένης τους ομάδας. Αλλά είπαμε είμαστε μια μπασκετική χώρα με ποδοσφαιρικές ανάγκες... Όπως και να έχει η αλλαγή πλεύσης είναι γεγονός με το timming, όμως, εν πολλοίς συζητήσιμο. Η ανάγκη για αναστροφή του κλίματος ήταν δεδομένη, αλλά αυτό απέχει παρασάγγας από τον καταλογισμό της συνολικής ευθύνης του αποτυχημένου μεταγραφικού σχεδιασμού και της τραγικής εμφάνισης στα πρώτα κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν στο πρόσωπο του Ματσόν. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι σύμφωνα με τις επιταγές του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ πραγματοποιούνται προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ και τα πανέρια από τα οποία επιλέγονται οι παίκτες είναι συγκεκριμένα. Μάλιστα σε αυτά απουσιάζουν ονόματα σλαβικής προέλευσης, με αποτέλεσμα το σενάριο που έκανε λόγο για επαφή με τον Πέσιτς να ήχησε ως ανέκδοτο στην μπασκετική πιάτσα. Ο γερόλυκος των πάγκων πέρα από το ύψιστο κασέ θα αξίωνε να εμπλουτίσει την ομάδα με ομοεθνείς παίκτες, γεγονός που δεν συνάδει με την μεταγραφική στρατηγική της διοίκησης. Θυμηθείτε από πότε έχει να ακουστεί όνομα με κατάληξη -ιτς από τα μεγάφωνα του Αλεξάνδρειου...

Πάντως η εξέλιξη που φέρνει τον Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο του Άρη είναι αδιαμφισβήτητα θετική. Μπορεί να έρχεται σε μια περίοδο με αρκετά ερωτηματικά σχετικά με την ορθολογική και επαρκή στελέχωση της ομάδας, με την υπάρχουσα χημεία να είναι... περίεργη και την παγωμάρα στις τάξεις της ομάδας να είναι έκδηλη, ελέω του αποκλεισμού από την Ευρωλίγκα, εντούτοις πρόκειται για άνθρωπο ικανό να αφήσει το στίγμα του και να οδηγήσει τον σύλλογο μακριά από το τέλμα. Έτσι κι αλλιώς το ευρωπαϊκό στοίχημα δεν έχει χαθεί, μιας και απομένει ο στόχος του Eurocup, που δύναται να συσπειρώσει ξανά την ομάδα (όπως είχε συμβεί το 2006), ενώ το πρωτάθλημα δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Πρόκειται για έναν τεχνικό που υιοθετεί τον ελληνικό τρόπο παιχνιδιού, με πολλές επαφές, σκυλίσια άμυνα, μπόλικο πικ ν ρολ, με την μπάλα να ακουμπά στο πεντάρι. Βέβαια το συγκεκριμένο ανοίκειο και στρυφνό για τα ισπανικά δεδομένα στυλ, του κόστισε την θέση του στην ACB, μαζί με την εισήγησή του για την πολυδάπανη μεταγραφή του Πέροβιτς, αλλά στην περίπτωση του Άρη ταιριάζει γάντι. Η τεχνική του επάρκεια είναι δεδομένη, με τις κακές γλώσσες να υποστηρίζουν ότι κατά την θητεία του ως δεύτερος προπονητής στον πάγκο της ΑΕΚ έβγαζε ο ίδιος τα συστήματα και κουμάνταρε την ομάδα με τον Σάκοτα να είναι διακοσμητικός. Στα συν του το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά της Ομοσπονδίας, ενώ σύσσωμο το μπασκετικό οικοδόμημα υποστηρίζει τις προσπάθειές του για ανέλιξη. Εντούτοις όλα τα παραπάνω ενδέχεται να αποτελέσουν απλές αναφορές στο βιογραφικό του κόουτς, αν δεν συνδράμει η διοίκηση στην εξεύρεση ποιοτικών λύσεων. Το ότι αρέσκεται να έχει άποψη και σε εξωαγωνιστικά θέματα ίσως να λειτουργήσει θετικά στην προσπάθεια για ενίσχυση της ομάδας. Ίδωμεν...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά περιμένω με ανυπομονησία να δω τη δουλειά του Κατσικάρη και αν έχουν βάσει τα όσα έχει "οικοδομήσει" γύρω από το όνομά του.

Γιατί δεν κρύβω ότι έχω μια υποψία ότι λόγω της εργασίας του στο εξωτερικό έχουν υπερεκτιμηθεί οι ικανότητές του, είδωμεν...

Rex είπε...

Ειναι καλος προπονητης. Θα βοηθησει και θα βοηθηθει. Νομιζω οτι ειναι πασιφανες οτι ο Αρης αποτελει σκαλοπατι του. Εκτος και αν φαει τα μουτρα του οπως ο Αγγελου....

Ανώνυμος είπε...

καλος προπονητης ειναι σιγουρα ! Δεν ειμαι και απολυτως βεβαιως ομως κατα ποσο θα αντεξει την πιεση του αλεξανδρειου ... Ειδικα τωρα που ερχετε σε μια δυσκολη χρονικη στιγμη οπου οι πιεση χρονου θα εινια αφορητη ! Πρεπει λοιποννα προσαρμοστει στα νεα δεδομενα , στη νεα του πολη και να δει πως θα αξιοπηεισει κλαυτερα το υλικο που εχει !

Αν ολα παν κατ'ευχην εννοειται πως ακομη δεν εχει χαθει πως η ομαδα μας μπορει ακομη να διεκδηκησει πολλα , αν ομως κατι σταραβωσει καταστρευεται και η φετινη αλλα και η επομενη χρονια !

banou είπε...

@Ανώνυμος 6 Οκτώβριος 2009 6:03 μμ
Βασικά όλοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για ανέλιξη του ελληνικού μπάσκετ και σε επίπεδο προπονητικής, με αποτέλεσμα να ακούγονται και υπερβολές. Σίγουρα πρόκειται για κόουτς ικανό. Όπως επίσης είναι σίγουρο ότι θα φθαρεί, λόγω δραστηριοποίησης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η πορεία θα δείξει για την ορθότητα της απόφασής του.

@Rex
Μαγκιά θα είναι να κάνει τον Άρη ανταγωνιστικό και να ισοφαρίσει τις φιλοδοξίες του, με εκείνες της ομάδας. Για μετά έχει ο Θεός. Συμφωνώ ότι θέλει προσοχή για να μην καεί. Έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα απαξιώνονται προσωπικότητες σε χρόνο dt.

@Ανώνυμος 9 Οκτώβριος 2009 5:45 μμ
Η πίεση είναι συσσωρευμένη σε άλλο μέτωπο... Ο Κατσικάρης έχει για αρχή το ακαταλόγιστο. Πέρα από την προσαρμογή στα νέα δεδομένα, που σωστά αναφέρεις, χρειάζεται η διοίκηση να αποδεχθεί μέρος των εισηγήσεών του. Επίσης, δεν γίνεται τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου πάλι δικά μου. Ο καθένας στον τομέα του.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails