Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Βήματα πρόκρισης


Μεγάλες νίκες για τις δύο ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο Eurocup, οι οποίες τις φέρνουν ένα βήμα πριν την πρόκριση στους 8 της διοργάνωσης. Ο Άρης κέρδισε με 80-67 την Άλμπα στο Αλεξάνδρειο με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο ενώ ο Πανελλήνιος επικράτησε μέσα στο Τρεβίζο της Μπένετον με 85-81! Με 2 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της 2ης φάσης των ομίλων, ας δούμε ποια είναι τα πιθανά σενάρια για τη συνέχεια των δύο ομάδων στη διοργάνωση.

Ο Άρης έχει ήδη "βάλει από κάτω" την Άλμπα σε περίπτωση ισοβαθμίας, έχοντας 2/2 απέναντι στους Γερμανούς. Απομένει πλέον να κάνει το ίδιο και με την Μπανταλόνα, την οποία υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική στη Θεσσαλονίκη. Με νίκη μεγαλύτερη των 2 πόντων και ταυτόχρονη ήττα της Λε Μαν στο Βερολίνο από την Άλμπα, ο Άρης προκρίνεται σίγουρα. Επίσης μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει πως εκτός έδρας νίκη του Άρη επί των αδιάφορων πλέον Γάλλων την τελευταία αγωνιστική, θα δώσει εκτός από την πρωτιά και την πρώτη θέση του ομίλου στην ομάδα του Μπλατ. Θεωρώ πως σε κάθε περίπτωση οι "κίτρινοι" πρέπει να επιθυμούν νίκη της Άλμπα επί της Λε Μαν αφού διαφορετικό αποτέλεσμα θα μπλέξει αρκετά την κατάσταση στον όμιλο και το ματς της τελευταίας αγωνιστικής στη Γαλλία, θα είναι "ζωής και θανάτου" και για τις δύο ομάδες. Αυτό που προέχει για την ώρα, είναι η νίκη την επόμενη αγωνιστική στο ματς με την Μπανταλόνα. Παρόλο λοιπόν το άσχημο ξεκίνημα του στη 2η φάση της διοργάνωσης, ο Άρης πλέον κρατάει σε μεγάλο βαθμό την τύχη του στα χέρια του.

Αρκετά ευχάριστη δείχνει να είναι η κατάσταση και για τον Πανελλήνιο ύστερα από την μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην Ιταλία. Η ομάδα του Ζούρου με μια νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια με Μπάμπεργκ εκτός και Μπιλμπάο εντός, σφραγίζει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ουσιαστικά νίκη την άλλη αγωνιστική στη Γερμανία, στέλνει τον Πανελλήνιο στα προημιτελικά. Βέβαια οι Κυψελιώτες μπορούν να προκριθούν ακόμα και με 0/2, αρκεί να μην ηττηθούν από την Μπάμπεργκ με διαφορά μεγαλύτερη από 8 πόντους. Όσον αφορά την πρωτιά του ομίλου, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο επίτευγμα από τη στιγμή που ο Πανελλήνιος έχει ηττηθεί με διαφορά 20 πόντων στην Ισπανία. Με δεδομένο πως η ήδη αποκλεισμένη Μπένετον δύσκολα θα απειλήσει την Μπιλμπάο την επόμενη αγωνιστική μέσα στη Βασκονία, οι "Ολυμπιονίκες" για να τερματίσουν πρώτοι χρειάζονται τόσο το 2/2 όσο και νίκη επί της Μπιλμπάο με διαφορά μεγαλύτερη των 20 πόντων. Παρεμπιπτόντως, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, έγινε η πρώτη που εξασφάλισε από χθες την πρόκριση στα προημιτελικά, διατηρώντας μάλιστα το αήττητο της στη διοργάνωση!

Στους υπόλοιπους ομίλους, η μάχη καλά κρατεί. Η δραματική νίκη της Βαλένθια στην παράταση επί της Γαλατά, σήμανε το οριστικό τέλος των Τούρκων από τη διοργάνωση και γλίτωσε τους Ισπανούς από ενδεχόμενες περιπέτειες. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ και η Βαλένθια έχουν σαφές προβάδισμα καθώς ο έτερος διεκδικητής της πρόκρισης, η Ουνίξ Καζάν, υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Ισραηλινούς ενώ οφείλει να κερδίσει οπωσδήποτε τη Βαλένθια μέσα στην Ισπανία, την τελευταία αγωνιστική. Στον τελευταίο όμιλο, ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκεται ακόμα σε θέση ισχύος, παρά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την Τουρκ Τέλεκομ. Οι "ερυθρόλευκοι" με νίκη στο Βελιγράδι επί της Νίμπουρκ τελειώνουν την υπόθεση πρόκριση και εξασφαλίζουν κατά 99% και την πρωτιά του ομίλου. Το ματς όμως που θα κρίνει πολλά, είναι αυτό της Άγκυρας μεταξύ της Τέλεκομ και της Γκραν Κανάρια. Οι Τούρκοι, που μετρούσαν 0/3 μέχρι χθες, με την νίκη τους στο Βελιγράδι ανέκτησαν σημαντικά τις ελπίδες τους και έβαλαν "φωτιά" στον όμιλο. Όσοι θέλουν να ρίξουν μια αναλυτική ματιά στις βαθμολογίες, ας πατήσουν εδώ.

Related Posts with Thumbnails