Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Now or never!

Mια ακόμη σημαντική ανταλλαγή για τη φετινή σεζόν στο NBA είναι πλέον γεγονός. Μετά τα trades μεταξύ Mavericks-Wizards και Blazers-Clippers, ήταν η σειρά των Cavaliers να πρωταγωνιστήσουν σε μια τριπλή ανταλλαγή με τη συμμετοχή των Wizards και Clippers. Με τη συγκεκριμένη συμφωνία η ομάδα του Κλίβελαντ απέκτησε τον 33χρονο Antawn Jamison, πλαισιώνοντας έτσι τον James με έναν παίκτη πρώτης γραμμής, στην προσπάθεια της για κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Ή τώρα ή ποτέ είναι η φιλοσοφία που επικρατεί πλέον στους Cavaliers, όσον αφορά την κατάκτηση ενός τίτλου πριν την αποχώρηση(;) του "Βασιλιά", οι οποίοι μετά την άρνηση των Suns για ανταλλαγή του Stoudamire στράφηκαν στη λύση του power forward των Wizards, πραγματοποιώντας έτσι μια συμφωνία η οποία προβλέπει την μετακίνηση 6 συνολικά παικτών!

Πιο συγκεκριμένα, η ανταλλαγή αυτή θα φέρει επίσης στους Cavs, πλην του Jamison, τον point guard Sebastian Telfair από τους Clippers. Από την άλλη, οι Wizards θα πάρουν τους forwards Al Thornton και Brian Skinner από τους Clippers καθώς και τον Ilgauskas και ένα μελλοντικό draft pick 1ου γύρου από τους Cavaliers ενώ τέλος στην ομάδα του Λος Άντζελες καταλήγει ο power forward Drew Gooden, ο οποίος είχε μόλις μετακινηθεί στην Ουάσινγκτον από το Ντάλας στα πλαίσια της ανταλλαγής του Butler. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Jamison δεν αγωνίστηκε καθόλου στο σημερινό ματς των Wizards με τους Timberwolves καθώς λίγο πριν το τζάμπολ του ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της ομάδας η συμφωνία για την παραχώρησή του!

Επίσης, οι ...υποψίες που δημιούργησε το γεγονός πως οι Bulls άφησαν τον Jonh Salmons εκτός αποστολής ενόψει του ματς στη Νέα Υόρκη με αντίπαλο τους Knicks, επιβεβαιώθηκαν πλήρως! Ο 30χρονος shooting guard οδεύει προς το Μιλγουόκι, με σκοπό να καλύψει το κενό του τραυματία Michael Redd ενώ στο Σικάγο θα πάνε ως αντάλλαγμα οι centers Κurt Thomas και Fransisco Elson. Με τον τρόπο αυτό οι Bulls απαλλάσσονται από ένα μεγάλο συμβόλαιο και αδειάζουν αρκετό χώρο στο salary cap τους ενόψει του καλοκαιριού. Προφανώς η ομάδα του Σικάγο θα επιχειρήσει κάποιο "μεγάλο κόλπο" για τη νέα σεζόν...

Τέλος, στην πιο ...αδιάφορη ίσως συμφωνία της βραδιάς, οι Timberwolves απέκτησαν τον Σέρβο Darko Milicic από τους Knicks έναντι του center Brian Cardinal και χρημάτων. Σήμερα στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος ολοκληρώνεται η προθεσμία για ανταλλαγές, με τα πιο "καυτά" ονόματα που παραμένουν στην επικαιρότητα να είναι αυτά των MacGrady, Hinrich, Murphy και Stoudamire...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας μου επιτραπεί μια μικρή διόρθωση στο παραπάνω καθώς την ώρα της δημοσίευσης δεν είχε ανακοινωθεί ακόμα η ανταλλαγή επίσημα απλά είχαν διαρρεύσει μονάχα πληροφορίες. Στους Wizards αντί του Skinner παραχωρήθηκαν τα δικαιώματα του Σλοβένου Πρέλντζιτς από τους Καβαλίερς.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails