Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

New York city boy...


Την τελευταία ημέρα των ανταλλαγών στο NBA, ήταν η σειρά των Knicks, Kings και Rockets να κλέψουν την παράσταση ολοκληρώνοντας μια μεγάλη συμφωνία που προβλέπει την μετακίνηση 9 συνολικά παικτών, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται ο Tracy McGrady, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Νέας Υόρκης. Η συγκεκριμένη κίνηση από την σκοπιά των Knicks παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον όχι προφανώς γιατί οι Νεοϋρκέζοι περιμένουν από τον T-Mac να ξεπεράσει τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια και να τους οδηγήσει σε επιτυχίες. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον επιπλέον ελεύθερο χώρο που δημιουργείται πλέον στο salary cap των Knicks για τη σεζόν 2010-2011. Ας δούμε όμως πως έχουν ακριβώς τα πράγματα.

Ξεκινάμε με το τι ακριβώς λαμβάνει κάθε ομάδα από το συγκεκριμένο trade:

Kings: Αποκτούν τους power forwards Carl Landry και Joey Dorsey από τους Rockets και τον guard Larry Hughes από τους Knicks

Rockets: Αποκτούν τους power forwards Jordan Hill και Jared Jeffries από τους Knicks, τον shooting guard Kevin Martin από τους Kings και τον center Hilton Armstrong επίσης από τους Kings. Επιπλέον αποκτούν το δικαίωμα να ανταλλάξουν draft picks στον πρώτο γύρο με τους Knicks to 2011 (υπό την προϋπόθεση οι Knicks να μην επιλέξουν στο No 1) αλλά και παίρνουν το draft pick 1ου γύρου των Knicks για το 2012 (εκτός αν αυτό είναι κάποιο από τα 5 πρώτα). Καλό deal για την ομάδα του Χιούστον η οποία ελπίζει πως ο rookie Hill θα μπορέσει να εξελιχθεί και να αναπληρώσει το κενό που αφήνει ο εξαιρετικός φέτος Landry.

Knicks: Αποκτούν τον T-Mac αλλά και τον Ισπανό play maker των Κings Sergio Rodriguez.

Τι σημαίνει τελικά ακριβώς η παραπάνω ανταλλαγή για του Knicks; Καταρχάς οι Knicks ξεφορτώνονται δύο παίκτες που, εκτός του ότι δεν είχαν ικανοποιήσει με την απόδοσή τους, έχουν εγγυημένο συμβόλαιο για τη νέα σεζόν. Μιλάω για τους Hill και Jeffries, οι συνολικές αποδοχές των οποίων για τη σεζόν 2010-2011 είναι 9,553,520 δολάρια. Από την άλλη αποκτούν δύο παίκτες, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Έτσι ο μη διαθέσιμος χώρος στο salary cap τους για τη νέα χρονιά μειώνεται στα 17,782,905 δολάρια, με τους εξής παίκτες να έχουν εγγυημένο συμβόλαιο: Eddy Carry, Danilo Galinari, Wilson Chandler και Toney Douglas. Πρακτικά λοιπόν, οι Knicks είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα με τον περισσότερο ελεύθερο χώρο στο salary cap ενόψει του "καυτού" καλοκαιριού που έρχεται, με τους Nets και Heat να ακολουθούν. Η ομάδα της Νέας Υόρκης θα βγει στην αγορά από την 1η Ιουλίου, έχοντας να διαθέσει κάτι περισσότερο από 30 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το όριο που επιβάλλει η επαγγελματική λίγκα!

Υπενθυμίζω πως το ερχόμενο καλοκαίρι κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά οι James, Wade και Bosh, οι οποίοι φαίνεται να ενδιαφέρουν τους Knicks. Ειδικά για τον James, οι Νεοϋρκέζοι μπορούν εύκολα πλέον να του προσφέρουν τα 17,149,243 δολάρια που προβλέπει η οψιόν ανανέωσης από την πλευρά του "Βασιλιά" στο Κλίβελαντ. Εκτιμώ πως αυτό το καλοκαίρι σίγουρα ένας ίσως και δύο από τους πρωτοκλασάτους free agents θα γίνουν παιδιά της Νέας Υόρκης...

Related Posts with Thumbnails