Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Κάποιες ανεξήγητες αποφάσεις…


Μια μέρα μετά τον τελικό και παρά τη νηφαλιότητα εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια αναπάντητα ερωτήματα:

Με ποιο σκεπτικό μένει ο Τεόντοσιτς εκτός τελικού και την θέση του παίρνει ο άπειρος και ανεπαρκής Μιλόσεβιτς; Αν ισχύει το γεγονός ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται με σιωπηρή τιμωρία που του επιβλήθηκε εξαιτίας της λεκτικής διένεξης, που είχε με τον πάγκο της ΑΕΚ στον πρόσφατο αγώνα του πρωταθλήματος, τότε πραγματικά κάποιοι άνθρωποι που στελεχώνουν τον Ολυμπιακό δεν έχουν καταλάβει που βρίσκονται... Αν λείπει κάτι από αυτήν την ομάδα είναι η αλητεία και το Σερβάκι έχει αποδείξει (και) μέσα στη φωλιά του λύκου (βλέπε ΟΑΚΑ) ότι δεν κωλώνει. Κάποτε το σήμα το έδιναν οι Τόμιτς - Σιγάλας, που δεν δίσταζαν να τινάξουν το παιχνίδι στον αέρα όταν έβλεπαν ότι το μάτς στράβωνε ή όταν άνιωθαν ότι αδικούνταν. Άλλοτε ήταν και ο Έντι Τζόνσον, όταν σε ματς πρωταθλήματος στο Αλεξάνδρειο και με αντίπαλο τον Άρη και ενώ ο προπονητής του τον είχε καθηλωμένο στον πάγκο του έλεγε: "Βάλε με μέσα να τους γαμ...". Και έτσι και έγινε. Τώρα όμως; Τώρα γεμίσαμε καλά παιδιά... Μα εμείς θέλουμε μπασκετικό πολιτισμό, κλείνοντας τα μάτια στον τρόπο που τον προάγει η διοίκηση του αιωνίου και υπνωτιζόμαστε από τις υποσχέσεις του Ομπράντοβιτς ότι "στο πρώτο αντικείμενο που θα πέσει θα πάρω την ομάδα και θα φύγω". Αλήθεια η φωτοβολίδα που έριξαν οι οπαδοί του συγκαταλέγεται στα εν λόγω αντικείμενα;

Για ποιον λόγο ο καλύτερος παίκτης των πρασίνων μαρκάρεται από Μιλόσεβιτς και Γκριρ κατά σειρά; Ας πούμε ότι ο Μιλόσεβιτς είναι αναλώσιμος και ρίχνεται αναγκαστικά στο παρκέ για να προστατευθεί ο Παπαλουκάς, που προηγουμένως του έχουν καταλογιστεί δυο σερί (ανύπαρκτα) φάουλ. Ωστόσο, πέρα από το γεγονός ότι ο Διαμαντίδης τον "έχει" μπασκετικά το νεαρό Σερβοέλληνα, ο Ολυμπιακός έχει συμπληρώσει τα ομαδικά του φάουλ, με αποτέλεσμα κάθε παράβαση να οδηγεί τον αντίπαλο στις βολές... Και έρχεται η 4η περίοδος, που ο Γκριρ καλείται να αντιμετωπίσει αμυντικά (κατά περίσταση ;) τον αρχηγό των πρασίνων. Μα καταρχήν το συγκεκριμένο match up δεν βγαίνει και έχει αποδειχθεί και σε προηγούμενες αναμετρήσεις μεταξύ των δυο ομάδων όταν και ο Ομπράντοβιτς δίνει εντολή στο Διαμαντίδη για ποστάρισμα απέναντι σε κοντύτερους αντιπάλους... Από την άλλη, αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός έχει φάουλ να δώσει, τα οποία εντούτοις ποτέ δεν ξοδεύει και αρκείται στο να παρακολουθεί την ευστοχία των αντιπάλων έξω από τα 6.25 μ.

Γιατί ο Σοφοκλής δεν επιτρέπεται να αγωνίζεται και στο δεύτερο ημίχρονο ενός αγώνα; Εντάξει ο Σχορτσανίτης δεν είναι επαγγελματίας και αυτό προκύπτει από την συνολική του καριέρα και όχι μόνο από την θητεία του στον Ολυμπιακό. Οι παράγοντες των προηγούμενων ομάδων του προφανώς έβλεπαν έναν ταλαντούχο σέντερ, αλλά διέκριναν και έναν απείθαρχο και ασυμβίβαστο άνθρωπο. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, αποφάσισε στο πλαίσιο της στελέχωσής του από νέους Έλληνες παίκτες, να επενδύσει πάνω του και να στηρίξει την επιλογή του όταν από την πρώτη κιόλας σεζόν, επί Καζλάουσκας, δεν είχε συμμετάσχει στις μισές προπονήσεις (κοινό μυστικό) ή όταν επί Γκέρσον το θέμα δημοσιοποιήθηκε. Αυτά είναι γνωστά. Ωστόσο, φέτος γίνεται (άλλη) μια νέα προσπάθεια για να φορμαριστεί και πέρα από το γεγονός ότι είναι ο μόνος ψηλός της ομάδας που μπορεί να αντιμετωπίσει (εύκολα) τον Πέκοβιτς (ο Μαυροβούνιος είχε δηλώσει μάλιστα μετά τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος ευτυχής γιατί δεν αντιμετώπισε πολύ τον Σοφο, μιας και "δεν μπορούσα να τον μετακινήσω χιλιοστό από την ρακέτα"), ο άνθρωπος δείχνει να αντέχει!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά ρε Μπανού, αλλά πιστεύεις ότι είναι πραγματικά ο λόγος που ο ΟΣΦΠ χάνει συνέχεια από τον ΠΑΟ με 2 πόντους διαφορά; Εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα άγχους των ίδιων των παιχτών που απέναντι σε έναν εξίσου κακό και αγχωμένο αντίπαλο και ενώ έχουν τον χρόνο να ισοφαρίσουν ή να και να νικήσουν (με καλάθι+φάουλ, ή τρίποντο) απλά δεν το κάνουν. Δεν νομίζω ότι και γι'αυτό φταίει ο Γιαννάκης. Για μένα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη κάποιος προπονητής που θα έκανε καλύτερη δουλειά απ'τον Γιαννάκη. Πήρε μια ομάδα με πολλά προβλήματα, με πολλούς καινούριους παίχτες και οδήγησε τον ΟΣΦΠ στο final 4, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Ο Γιαννάκης πρέπει να μείνει και είμαι σίγουρος ότι φέτος το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί ακόμα χάρις σε αυτόν.

banou είπε...

Πιστεύω ότι έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Το γεγονός ότι επιλέγει να αγωνίζεται η ομάδα σε σετ επιθέσεις, σε μια φιλοσοφία που έχει ζυμωθεί ο αιώνιος, το ότι επιλέγει πολλές φορές να παίζουμε ζώνη προσαρμογής, με αποτέλεσμα να ρισκάρει συνειδητά το τρίποντο του Παναθηναϊκού, είναι μόνο μερικά από τα τεχνικά κομμάτια στα οποία υπάρχουν ενστάσεις. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε περισσότερο εξειδικευμένες τεχνικές λεπτομέρειες.

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι η είσοδος στο F4 του πιστώνεται. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά παράπονα και για τον τρόπο που στήθηκε η ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, κάτι το οποίο θα αναλύσω σε μελλοντικό άρθρο. Πάντως μεταξύ των καινούργιων παικτών που αναφέρεις, συγκαταλλέγονται και τα ονόματα των Παπαλουκά και Βούτσιτς, που από μόνοι τους είναι προπονητές εντός παρκέ. Χωρίς να είμαι μηδενιστής είτε ο Ολυμπιακός κερδίσει είτε χάσει το πρωτάθλημα, η άποψή μου δεν αλλάζει.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails