Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Η γεύση της 16ης ημέρας

  • Μαρουσιάδα νούμερο 175648 πόσο; Χάσαμε το μέτρημα. Μετά την ουσιαστικά εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό στα πλαίσια της Ευρωλίγκα, ήρθε και μια εντός με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Το γεγονός ότι στο τέλος του αγώνα προσπάθησε να καλύψει την διαφορά της ήττας στο ΣΕΦ καταδεικνύει το μέγεθος της εμφάνισης και συνάμα πιστοποιεί την δαιμονιώδη φόρμα της ομάδας των βορείων προαστίων.
  • Ένας αλλά λέων! Ο τέως Γκόρντον και νυν Λούκας είναι από τους ποιοτικότερους Αμερικανούς του πρωταθλήματος με εξαιρετικά προσόντα και ο παίκτης που έγειρε ουσιαστικά την πλάστιγγα. Βρε τι μπορείς να ψαρέψεις με σκάρτα 120.000 € στην αγορά. Άρνολντ, Μάσι, Λούκας, κλπ...
  • Άλλος ένας δανεικός παίκτης - αυτή τη φορά - ο Μιχάλης Πελεκάνος, διέπρεψε ενάντια της ομάδας από την οποία αμείβεται.
  • Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος κατάφερε μέσα σε πέντε επιθέσεις να υποπέσει 2 φορές σε σφάλμα βημάτων και να χαλάσει αιφνιδιασμό 3-2, που κατέληξε με άστοχο δικό του σουτ από τα 3 περίπου μέτρα.
  • Συνδέοντας τις δυο παραπάνω παρατηρήσεις/ πρόσωπα, η σύγκριση μοιάζει αναπόφευκτη. Γιατί ο μεν και όχι ο δε;
  • Κακό πράγμα να γλειφεις εκεί που έφτυνες και τούμπαλιν! Μετά τα γεύματα και ανεκδοτάκια με τους "πρώην αυλικούς" και πλέον συντρόφους, ήρθε να προστεθεί στο ρεπερτόριο και μια ειρωνική επίθεση στο σταφ του Ολυμπιακού. Εύγε Ολυμπιακάρα.
  • Ανεξαρτήτως αν έχει βάση ή όχι η τοποθέτηση του Τσίλντρες στον twitter λογαριασμό του, δεν είναι η δουλειά του να ασχολείται. Άλλοι είναι οι αρμόδιοι, άσχετα αν κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
  •  Ο Παναθηναϊκός συνήλθε από τη μίνι κρίση δια της πάγιας πρακτικής: νικηφόρο αποτέλεσμα. Πήρε αυτό που ήθελε και φρόντισε, παράλληλα, να εντάξει σε κάποια plays τον Χάισλιπ. Πλέον με νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό κλειδώνει κατά πάσα πιθανότητα το εισιτήριο για το απόλυτο πλεονέκτημα στα Play Offs. Βέβαια το Μαρούσι παραμονεύει... Ο Πανελλήνιος δεν θα μπορούσε να αντέξει περισσότερο με τραυματία τον Σμιθ. Παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό λίγο γλυκανάλατος...
  • Η Ένωση καθάρισε το όνομά της για την ήττα στην Αρτάκης από τον Πανιώνιο και φρόντισε να λερώσει εκείνο του Ιστορικού. Μεγάλο βήμα για την σωτηρία, που συνοδεύτεται από ανέλιξη σε ψυχολογικό επίπεδο. Τελικά βρέθηκε και η πηγή του κακού για την φετινή αγωνιστική κατάσταση: Αργύρης Πεδουλάκης... Έλεος.
  •  Στα Τρίκαλα συνεχίζουν οι εν δυνάμει απεργοί να αγωνίζονται. Πλέον είναι πασιφανές ότι μόνο σε εντός έδρας αναμετρήσεις θα μπορέσει η ομάδα να ανταποκριθεί σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και αυτό λόγω φιλότιμου, κόσμου. Αλλά και αυτό μέχρι πότε; Εδώ και καιρό μάνατζερς πλευρίζουν τους Τρικαλινούς και τους προκρίνουν αξιολογότερες εναλλακτικές.
  • Το Περιστέρι επέστρεψε στις νίκες και πλέον λοξοκοιτάζει ψηλότερα. Μπορεί να δυσκολεύτηκε στο τέλος, αλλά ο ελληνικός κορμός της ομάδας έγειρε την πλάστιγγα, με μπροστάρη το νεαρό Μάντζαρη σε οργανωτικό επίπεδο και τον Τσιάκο σε εκτελεστικό (! ειδικά μια κίνηση αλά Κόμπε Μπράιαντ χάζεψε όλους τους θεατές). Από την άλλη, η Καβάλα δείχνει ακόμη να ψάχνεται, παρά το γεγονός ότι κρατήθηκε στο κόλπο μέχρι τέλους.
  • Στο ντέρμπυ του Βορρά ο Άρης μετά την ήττα από το Λεμάν γέμισε ακόμη περισσότερο με άγχος και έκανε τη νίκη απέναντι στον συμπολίτη επιτακτική. Η νευρικότητα φαινόταν από την αστοχία στα τρίποντα και από την αδυναμία παγίωσης ενός συγκεκριμένου ρυθμού. Και σε αυτήν την περίπτωση μίλησαν οι Έλληνες και κυρίως ο Μιχάλης Κακιούζης, που κέρδισε και την άτυπη μάχη των διεθνών rookies σε κιτρινόμαυρα ντέρμπυ (αντίθετα ο Λάζος Παπαδόπουλος ήταν εμφανώς εκτός κλίματος). Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ κρατήθηκε στο παιχνίδι από προσωπικές ενέργειες και χάθηκε κάπου στο τρανζίσιον... Απαράδεκτες επιστροφές και μυστηριώδης ο αφοπλισμός του Μονρό.
  • Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στα γκρίζα αγόρια. Αντιγράφω από το site της greenpeace: "Το ξύλο είναι η πιο σημαντική ανανεώσιμη πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται ως δομικό υλικό. Απαιτεί μικρή σχετικά επεξεργασία πριν χρησιμοποιηθεί και γι’ αυτό η παραγωγική διαδικασία είναι σχετικά καθαρή και απαιτεί λίγη ενέργεια. <...> Ορισμένα είδη ξυλείας είναι αρκετά ανθεκτικά και δεν απαιτούν κατά κανόνα περαιτέρω ξυλοπροστασία." Τι ξύλο ατιμώρητο παίχτηκε για άλλη μια αγωνιστική; Εντάξει είναι ωραίο να συμβαίνουν ανατροπές στους αγώνες (βλ. Άρης - ΠΑΟΚ και Μαρούσι - Ολυμπιακός), αλλά η ανοχή σε κινήσεις ελληνορωμαϊκής πάλης ή και ακόμα σε streetfight καταστάσεις (υπήρξαν πολλές ύπουλες λαβές) είναι κουραστική και κυρίως άδικη. Πονάνε ωρε τα παληκάρια! Κουτοπονηριά vs ανεπάρκειας reloaded...

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για το Ξυλο αναφερεσαι στον Κλειζα?

banou είπε...

Για τον Κλεϊζα, για τον Ρίτσαρντσον, για τον Γκρέγκορι, για τον Ντρόμπνιακ, για τον Τσίλντρες, για τον Άρνολντ, για τον...

Όπου μύριζε ανατροπή αυτή συνοδευόταν από ξυλιές...

3-point είπε...

Τι θέλεις να πεις με το μυστηριώδης αφοπλισμός του Μονρό; Καλύτερος ο Πελεκάνος του Βασιλόπουλου; Μ'αρεσε το Τσιάκος αλά Κόμπι:)

banou είπε...

Θέλω να πω ότι εξαφανίστηκε η μοναδική ουσιαστική απειλή από την πεντάδα του ΠΑΟΚ. Ο άνθρωπος που κράτησε την ομάδα όρθια στο μπλακ άουτ του πρώτου ημιχρόνου, αντικαταστάθηκε από τον ντεφορμέ Μιλισάβλιεβιτς για κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Όσο για το Πελεκάνος καλύτερος του Βασιλόπουλου, πλέον δεν αναρωτιέμαι. Έχω καταλήξει ότι είναι καλύτερος. Τα διαπιστευτήρια πάνω στο παρκέ είναι αδιάψευστα και εκεί δεν μετράνε ούτε δημόσιες σχέσεις ούτε τίποτα...

Μα να κάνει ο Τσιάκος fade away κάτω και πίσω από την μπασκέτα;;;!!! Τρέμε Κόμπε!!!!

psilos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
psilos είπε...

Συμφωνώ για Πελεκάνο. Η καλύτερη μεταγραφή που έγινε φέτος μαζί με τον Έρτσεγκ. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλύτερος, αλλά σίγουρα θα έλεγα πιο φορμαρισμένος. Και πέρσυ ήταν φανερό ότι μπορούσε να παίξει, ειδικά στη θέση του μετριότατου Τσίλντρες.
Ελπίζω να τον διαλέξει και στην εθνική μαζί με Βασιλοπουλο, στη θέση αυτού του παλτού, του Περπέρογλου. Δυο τριάρια (και πολύ καλά μάλιστα, γιατί και ο Βασιλόπουλος είναι καλός) είναι αρκετά.

3-point είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
3-point είπε...

Οχι εντάξει απλά φάνηκε σαν να εννοούσες πως ο Μαρκόπουλός είχε καποια σκοπιμότητα... γι'αυτό σε ρώτησα. Πάντως για τον Βασιλόπουλο πιστεύω ότι μπορεί να αποδώσει πολλά περισσότερα και πιθανόν στο Μαρούσι και αυτός να τα πήγαινε καλύτερα. Αλλωστε ο air Πέλεκαν στον Ολυμπιακό δεν κατάφερε και πολλά...

banou είπε...

@ psilos
Ο Τσίλντρες πέρσι υπήρξε τραυματίας, αλλά στους τελικούς ήταν πάλι μια ομάδα μόνος του. Πράγματι όσο απουσίαζε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο ο Πελεκάνος. Εδώ βέβαια ακόμη και όταν τραυματίστηκε ο Βασιλόπουλος, πάλι ο Πελεκάνος έβλεπε το παιχνίδι από τον πάγκο...

Για Εθνική χωράει μεγάλη συζήτηση. Δεν αρκεί μόνο να είσαι θετικός στα μετόπισθεν (δεν μιλάμε άλλωστε για ποδόσφαιρο), αλλά να απειλείς και επιθετικά. Όχι κατανάγκη να σκοράρεις, αλλά να απειλείς...

banou είπε...

@ 3-point
Δεν χρησιμοποιήθηκε και πολύ. Συμφωνώ πάντως ότι ο Βασιλόπουλος θα προσέφερε πολλά περισσότερα στο Μαρούσι, στον Πανιώνιο κοκ. Μια χαρά μου φαίνεται αυτή η προοπτική για το επερχόμενο καλοκαίρι.

psilos είπε...

Δεν είναι επιθετική απειλή ο Πελεκάνος; Στο πρωτάθλημα έχει 9,5 πόντους και 1 ασίστ ανα αγώνα (που σημαίνει ότι είναι υπεύθυνος για τουλάχιστον 11,5 πόντους που φορτώνονται στο αντίπαλο καλάθι), ενώ στην ευρωλίγκα έχει 7,4 πόντους και πάλι 1 ασίστ ανά αγώνα. Πιστεύω πως είναι πολύ αξιόλογη στατιστική, ενώ δίνει και τρομερή ενέργεια...

banou είπε...

@ psilos
Στον Βασιλόπουλο αναφερόμουν. Ο Πελεκάνος έχει και επιθετικό ρεπερτόριο.

psilos είπε...

α, σόρρυ...έτσι κι αλλιώς είναι νωρίς ακόμα να λέμε για εθνική...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails