Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

"Διπλά" χαμόγελα

Επιτέλους "διπλά" χαμόγελα για τις ελληνικές ομάδες, που συμμετέχουν στη φάση των 16 στο Eurocup. O Άρης έκανε μεγάλο διπλό στο Βερολίνο επί της Άλμπα με 65-61 και αναπτέρωσε σημαντικά της ελπίδες του για πρόκριση στον επόμενο γύρο ενώ ο Πανελλήνιος υπέταξε την Μπένετον στο Περιστέρι με 88-79 δίνοντας τέλος στο σερί 3 ηττών που είχε σε Α1 και Ευρώπη. Εντυπωσιακά συνέχισαν ο Ερυθρός Αστέρας και η Μπιλμπάο, που είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες μετά τις 3 πρώτες αγωνιστικές της 2ης φάσης της διοργάνωσης.

Στο Βερολίνο ο Άρης πέτυχε την πρώτη του νίκη για τη φάση των 16, απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα που μετρούσε ήδη 2/2 στον όμιλο. Το κλειδί για την νίκη των "κιτρίνων" ήταν προφανώς η άμυνα τους, με την οποία ο Άρης υποχρέωσε τους Γερμανούς στην χειρότερή τους φετινή επιθετική επίδοση. Οι 61 πόντοι της Άλμπα είναι φετινό αρνητικό ρεκόρ καθώς η ομάδα του Παβίσεβιτς σημειώνει κατά μέσο όρο 77,3 πόντους στο γερμανικό πρωτάθλημα και 73,7 στο Eurocup. Επίσης είναι χαρακτηριστικό πως ο εκ των top σκόρερ της Άλμπα Τζούλιους Τζένκινς, τελείωσε το ματς με μόλις 3 πόντους ενώ σε όλα τα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς της γερμανικής ομάδας σημείωνε διψήφιο αριθμό πόντων! Σχεδόν τέλειο ματς τακτικής από την ομάδα του Μπλατ, η οποία επικράτησε στη μάχη των ριμπάουντ (28 έναντι 27), ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ από το ημίχρονο και έπειτα και παρουσίασε επιτέλους μια ισορροπία στην επίθεσή της με τις προσπάθειες κοντά στο καλάθι να είναι διπλάσιες σε σχέση με τα επιχειρούμενα περιφερειακά σουτ. Κορυφαίοι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης οι Κλαρκ και Κακιούζης, οι οποίοι φαίνεται πως ήρθαν με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ. Πλέον ύστερα και από τη νίκη της Μπανταλόνα στη Γαλλία επί της Λεμάν με 70-62, ο Άρης με δύο νίκες στην έδρα του επί της Άλμπα και της Μπανταλόνα (καλύπτοντας και το -2 του πρώτου αγώνα) βάζει Ισπανούς και Γερμανούς "από κάτω" σε περίπτωση ισοβαθμίας και προκρίνεται κατά πάσα πιθανότητα στην επόμενη φάση.

Στο Περιστέρι ο Πανελλήνιος επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία άσχημα αποτελέσματα με ΠΑΟΚ, Μπιλμπάο και Παναθηναϊκό. H νίκη πάντως ήρθε αρκετά αγχωτικά καθώς οι Ιταλοί αν και βρίσκονταν πίσω στο σκορ σε ολόκληρο σχεδόν τον αγώνα, πλησίασαν απειλητικά στο τέλος του ματς. Οι λάθος επιλογές όμως της Μπένετον στις τελευταίες φάσεις και η ευστοχία της ελληνικής ομάδας από τη γραμμή των βολών, έφεραν τελικά τη νίκη. Θεωρώ πως ο Πανελλήνιος θα μπορούσε να "καθαρίσει" γρηγορότερα το ματς αν δεν έχανε τόσο πολλά αμυντικά ριμπάουντ (12 επιθετικά οι Ιταλοί). Ο συγκεκριμένος τομέας πρέπει να προβληματίσει τον Ζούρο καθώς ήταν η "μαύρη τρύπα" της ομάδας και στον κυριακάτικο αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Κορυφαίοι για την ομάδα των "Ολυμπιονικών" οι Χαραλαμπίδης και Βουγιούκας. Η νίκη ή καλύτερα ο περίπατος της Μπιλμπάο επί της Μπάμπεργκ στη Γερμανία με 76-55, απλοποιεί τα πράγματα στον όμιλο. Με μάλλον δεδομένο πως η Μπιλμπάο δεν χάνει εντός έδρας από Μπένετον και Μπάμπεργκ, οι 3 νίκες εντός έδρας νίκες με υπεράσπιση των διαφορών απέναντι σε Μπένετον και Μπάμπεργκ, δείχνουν να είναι αρκετές ώστε ο Πανελλήνιος να περάσει στην επόμενη φάση.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχώρισε ο νέος θρίαμβος του Ερυθρού Αστέρα μέσα στην Άγκυρα επί της Τέλεκομ με 67-89. Τα πιτσιρίκια του Τριφούνοβιτς έπιασαν εκπληκτική απόδοση και ανάγκασαν όσους θεατές απέμειναν στον γήπεδο να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα στο τέλος του αγώνα. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γκραν Κανάρια επικράτησε με 69-54 της Νίμπουρκ. Η δεύτερη προνομιούχος θέση του συγκεκριμένου ομίλου μοιάζει αρκετά "ανοικτή" ενώ για την πρώτη ο Αστέρας είναι το απόλυτο φαβορί έχοντας να δώσει τα 2 από τα 3 εναπομείναντα ματς στην έδρα του. Στον άλλο όμιλο η κατάσταση μοιάζει να είναι μπερδεμένη μετά τις νίκη της Ουνίξ επί της Χάποελ με 78-71 και το διπλό της Βαλένθια επί της Γαλατά με 78-82. Ουνίξ, Χάποελ και Βαλένθια ισοβαθμούν με ρεκόρ νικών 2-1 ενώ οι Τούρκοι έχουν αποχαιρετήσει από τώρα τη διοργάνωση μετρώντας ήδη 0/3 στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Μπένετον Τρεβίζο στο Περιστέρι, τι μου θύμισε!

Στο μακρινό 1991, η πάμπλουτη και αστραφτερή τότε Μπενετόν με Κούκοτς, Ντελ Νέγκρο, και σία, ήρθε με ύφος 1000 καρδιναλίων να παίξει με το ταπεινό Περιστέρι.
Τους παρέλαβε ο Κορωνιός και χάσανε τη μπάλα κυριολεκτικά, τελικό σκορ 93-72 !!

geof

Ανώνυμος είπε...

Exei ginei tetoio pragma????

COSTANTINOS είπε...

μακαρι να δουμε μια ελληνικη ομαδα στο final four
της βιτορια

Lolos είπε...

Αν δεν εκανε το εγκλημα με την ΛΕ ΜΑΝ ο Αρης θα ειχε τυχη, τωρα ετσι οπως εχει διαμορφωθει ο ομιλος θελει οπωσδηποτε και διπλο μεσα στην Γαλλια. Αλλιως κλαφτα Χαραλαμπε. Ο Πανελληνιος εχει τη δυνατοτητα να περασει αλλα δεν εχει το καταλληλο μεταλλο για να φτασει μεχρι τελους.... Το ιδιο πιστευω και για Ελλαδα, δεν θα παει μακρυα

Ανώνυμος είπε...

@lolos

Ετσι πως εχει γινει ο ομιλος του Αρη υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να προκρινεται με 2 νικες στο Παλε αρκει με την μπανταλονα να καλυψει και το -2 του 1ου αγωνα.Και αυτο γιατι η Λε Μαν εχει 2 συνεχομενα εκτος που λογικα θα χασει

Οποτε τελευταια αγωνιστικη αν γινουν ολα αυτα ο Αρης θα εχει 3-2 οπως και η Αλμπα και η Μπανταλόνα.Και εχει περασει σιγουρα εστω και σαν 2ος γιατι Μπανταλονα και Αλμπα παιζουν μεταξυ τους και τον Αρη θα τον ευνοουν και οι ισοβαθμιες

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 2:17 μ.μ.

Έτσι ακριβώς είναι. Το έγραψα και στο άρθρο ότι ο Άρης με 2 νίκες εντός επί Άλμπα και Μπανταλόνα (με πάνω από +2) περνάει κατά 99%. Δεν χρειάζεται εκτός έδρας νίκη στη Λεμάν. Επίσης με 3/3 στο δεύτερο γύρο ο Άρης μάλλον βγαίνει και πρώτος.

bhoy είπε...

Ο Πανελλήνιος είχε 4 σερί ήττες (κι από Μαρούσι).
Η Μπιλπάο (που κάποιοι δημοσιογράφοι,ακόμη και στο ALL STAR,την ειρωνεύονται για την προτελευταία της θέση)είναι ΑΗΤΤΗΤΗ σε όλη την διοργάνωση...

Ανώνυμος είπε...

@ bhoy

Ενδιάμεσα από Μαρούσι και ΠΑΟΚ, υπάρχει η ήττα από τον Ολυμπιακό και η νίκη επί της Μπάμπεργκ, οπότε 3 ήττες ήταν το σερί του Πανελληνίου. Τα έχουμε ξαναπεί για την Μπιλμπάο. Η βαθμολογική της θέση στην ACB δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την δυναμική της σαν ομάδα.

bhoy είπε...

Σωστά!

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails