Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Βίοι αντίθετοι


Νίκη για το Μαρούσι και ήττα για τον Παναθηναϊκό, ήταν τα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων την Πέμπτη για την 3η αγωνιστική του TOP 16. Αν κάποιος έλεγε πριν την έναρξη της 2ης φάσης της Ευρωλίγκα, πως μετά από 3 ματς το Μαρούσι θα διεκδικεί την πρόκριση στα προημιτελικά και ο Παναθηναϊκός θα μετράει 0/3, μάλλον θα τον περνούσαν για τρελό. Η πραγματικότητα όμως λέει πως αυτή τη στιγμή Μπαρτσελόνα, Μαρούσι και Παρτιζάν ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου ενώ οι "πράσινοι" βρίσκονται στην τελευταία θέση.

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο, όπου έληξε με το ..."παιδικό" 22-18 υπέρ της ομάδας των βορείων προαστίων. Έστω και έτσι όμως το ζητούμενο επετεύχθη για την ομάδα του Μπαρτζώκα και το ροζ φύλλο αγώνα κατακτήθηκε τελικά με σκορ 57-49. Καλύτεροι για το Μαρούσι οι Λούκας, Πελεκάνος και Χόμαν. Από την άλλη η Παρτιζάν παρουσιάστηκε κατώτερη σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, ιδιαίτερα στην επίθεση. Η πολύ καλή εμφάνιση του Βράνιες και τα 47-32 ριμπάουντ υπέρ της Παρτιζάν δεν ήταν αρκετά για την ομάδα του Βουγιόσεβιτς. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη ρεβάνς της Χάλα Πιονίρ σε δύο εβδομάδες, σε ένα ματς που αναμένεται να κρίνει αρκετά για το μέλλον των δύο ομάδων στην διοργάνωση.

Στη Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα κέρδισε μάλλον εύκολα έναν πολύ μέτριο Παναθηναϊκό με 83-71. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς έμεινε πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο και ουσιαστικά δεν απείλησε ποτέ τους Καταλανούς στη διάρκεια του ματς. Προβλέψιμος και στατικός στην επίθεση, αρκετά ευάλωτος στην άμυνα και γενικότερα μια ταχύτητα πιο κάτω από τους χθεσινούς αντιπάλους του, ο Παναθηναϊκός έχασε αρκετά φυσιολογικά και χωρίς υπερβολή στάθηκε χειρότερα σε σχέση με το Μαρούσι, μέσα σε μια από τις πιο δυνατές ευρωπαϊκές έδρες. Εντόνγκ και Γκριμάου ξεχώρισαν για τους Καταλανούς ενώ ο Μπατίστ έμοιαζε με "όαση" για τους "πράσινους". Παρόλα αυτά το χθεσινό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ κρατάει ακόμα ζωντανές τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για πρόκριση. Πλέον το εντός έδρας ματς με την Μπάρτσα είναι στην κυριολεξία τελικός για τον Παναθηναϊκό. Βέβαια οι Καταλανοί δεν θα έρθουν για τουρισμό στην Αθήνα καθώς θέλουν να ξεμπερδεύουν νωρίς-νωρίς από μια ομάδα που είναι εκ των βασικών ανταγωνιστών τους για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στα υπόλοιπα ματς είχαμε νίκες της Μακάμπι επί της Εφές Πίλσεν με 72-62 και της Σιένα επί της Ρεάλ με 83-76, σε έναν όμιλο που είναι εξαιρετικά αμφίρροπος. Τρομερές εμφανίσεις από Τερέλ Μακ Ιντάιρ και Άλαν Αντερσον, οι οποίοι διέλυσαν το ranking της Euroleague με 43 και 35 αντίστοιχα. Το αποτέλεσμα όμως που ξεχώρισε ήταν η νίκη της Κίμκι μέσα στη Βιτόρια επί της Κάχα Λαμποράλ με 71-82. Οι Ρώσοι φαντάζουν πλέον ως φαβορί για την πρόκριση σε σχέση με τους Βάσκους και δυνητικά τουλάχιστον μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και την πρωτιά του ομίλου. Καλό λοιπόν για τον Ολυμπιακό θα είναι να πάει να "καθαρίσει" το ματς στο Ζάγκρεμπ σε 15 μέρες ώστε να μην μπλέξει σε περιπέτειες.

Υ.Γ.: Απόρησα αρκετά με τους speakers του χθεσινοβραδινού αγώνα Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός. Από που και ως που δηλαδή "οι οργανωτές του Παναθηναϊκού υπερτερούν αυτών των Καταλανών"; Επίσης ο Γκριμάου δεν είναι καθόλου κακός παίκτης και δεν θεωρώ υποτιμητικό για τον Παναθηναϊκό το γεγονός πως ήταν εκ των κορυφαίων στο χθεσινό ματς. "Πολυεργαλείο" με όλη τη σημασία της λέξης ο Καταλανός. Και δεν νομίζω να παίρνει 1,3 εκατομμύρια το χρόνο...

5 σχόλια:

DON είπε...

1.2 παίρνει ο βασιλόπουλος προβοκάτορα!ΧΑΧΑΧΑ!!!

Επίσης οι σχολιαστές του ΣΚΑΙ ήτανε όπως "έπρεπε"...Είχε περάσει το μήνυμα μέρες τώρα...γράφτηκε και σε πολλά μπασκετικά στέκια το γεγονός ότι σήμερα ετοιμαζότανε περιγραφή ΤΑΛΙΜΠΑΝ. Τι σε χάλασε λοιπόν?

COSTANTINOS είπε...

τελικα το μαρουσι παιζει πρωτιστως για τον θαναση ?ας μου το εξηγησει καποιος αυτο γιατι μπερδευτηκα εχθες

ευχαριστιεσε να βλεπεις μπασκετ στο γηπεδο της σιενα και στο ΓΙΑ ΝΤΕ ΛΙΑΟΥ

banou είπε...

@ Don
1.2 ΕΠΑΙΡΝΕ... Το συμβόλαιό του είναι ύψους 5 εκατομμυρίων Ευρώ για 4 χρόνια, αλλά δεν καταβάλλεται ισόποσα σε ετήσια βάση. Αυξάνεται κάθε χρόνο.

banou είπε...

@ konstantinos
Κατά τον Συρίγο το Μαρούσι είναι ένας "μικρός Παναθηναϊκός" που δεν παίζει μόνο για πάρτη του.

Για μένα παίζει για την πάρτη όσων το απαρτίζουν. Ο καθένας τους έχει φιλοδοξίες και μόνο μέσα από "μεγάλα" παιχνίδια και την Ευρωλίγκα μπορεί να προσθέσει πόντους στο βιογραφικό του.

Όσο για την τελευταία παρατήρηση και εγώ το Σιένα - Ρεάλ έβλεπα.

Ανώνυμος είπε...

ο βασιλοπουλος ειναι τραγικος φετος...δεν αξιζει με βαση την εικονα του οχι 1,3 εκατομμυρια,ουτε 0,3!!εγω λεω να κανουμε ενα ηγεμονικο στον τεοντοσιτς γιατι ειναι πλεον αδιαμφισβητητα ο πλειμεικερ τησ επομενης δεκαετιας!!

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails