Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ακολουθώντας τον John Wall

Ο φοβερός John Wall του Kentucky θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το Νο 1 στο επερχόμενο draft καθώς οποιαδήποτε ομάδα κληρωθεί να επιλέξει πρώτη, πολύ δύσκολα θα προσπεράσει τον 19χρονο point guard. Εξίσου καπαρωμένη όμως είναι και η θέση του φετινού draft. Εκεί φιγουράρει για την ώρα στο σύνολο σχεδόν των προβλέψεων, ο πληθωρικός guard-forward του Ohio State, Evan Turner. Παρόλο που δε φαίνεται ικανός να ξεπεράσει σε προτίμηση τον Wall, ο Turner δεν υπολείπεται σε ταλέντο και λογικά όποια ομάδα κληρωθεί να διαλέξει 2η, θα κάνει δικό της τον 22χρονο άσο.

Ο γεννημένος στο Σικάγο Turner έχει δείξει το ταλέντο του από τα γυμνασιακά του κιόλας χρόνια. Ανάμεσα στις μεγάλες του στιγμές στο high school έχει καταγραφεί η κόντρα του με τον Derrick Rose στην αναμέτρηση του St Joseph με το Simeon Career, τον Φεβρουάριο του 2007. Παρά την ήττα της ομάδας του με 74-66, ο Turner, με αντίπαλο τον κατά δύο τάξεις μεγαλύτερο Rose, πέτυχε 29 πόντους και 11 ριμπάουντ, δείχνοντας ότι μπορεί να είναι ο επόμενος σπουδαίος παίκτης που θα βγει από το γυμνάσιο του Westchester, ύστερα από τον "μεγάλο" Isiah Thomas. Σήμερα, στην τρίτη του χρονιά στο κολέγιο, ο Turner κάνει πλέον πράγματα και θαύματα. Σε 22 παιχνίδια έχει 19,5 πόντους, 9,3 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ με 33,9 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι. Στην κολεγιακή του καριέρα έχει κερδίσει 9 φορές μέχρι στιγμής το βραβείο του "Παίκτη της Εβδομάδας" στην περιφέρεια Big Ten, με τις 6 εξ αυτών να είναι την φετινή περίοδο!


Ο Turner είναι ένας αρκετά αθλητικός guard-forward που αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας. Παρά το ύψος του (2.01), η ντρίπλα του αλλά και ο τρόπος που "διαβάζει" το παιχνίδι θυμίζουν play maker. Διακρίνεται για την ποικιλία των επιθετικών του κινήσεων ενώ είναι αρκετά ικανός και στον αμυντικό τομέα με το μεγάλο άνοιγμα χεριών του (περίπου 2.13) να τον βοηθάει τόσο στα ριμπάουντ όσο και σε κλεψίματα. Δεν υστερεί καθόλου σε δύναμη και δεν φοβάται καθόλου την επαφή με τον αντίπαλο τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Σουτάρει καλά από μέση απόσταση, ακόμα και μετά από ντρίπλα, αλλά το τρίποντο του χρήζει σίγουρα κάποιας βελτίωσης. Για εμάς τους Ευρωπαίους, το παιχνίδι του Turner θυμίζει αρκετά τον ρόλο του Parker στη Μακάμπι, αν και φαίνεται πως ο νεαρός έχει σαφώς καλύτερη προοπτική από τον παίκτη των Cavaliers. Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι ο Turner μπορεί να εξελιχθεί σε έναν νέο Brandon Roy ενώ οι πλέον αισιόδοξοι βλέπουν στον πρόσωπο του 22χρονου έναν "μικρό" Scottie Pippen. Σίγουρα ο Turner απέχει από μια τέτοια σύγκριση αλλά έχει όλα τα εχέγγυα να εξελιχθεί σε έναν superstar.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βασικά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των δυο που αναφέρονται. Ο ένας είναι έφηβος και o άλλος 22 ετών. Σε επίπεδο παραστάσεων η διαφορά σε τέτοιες ηλικίες είναι χαοτική! Δε θυμάμαι να γίνεται κανένας ντόρος για τον Τέρνερ ούτε πέρσι που ήταν τριτοετής! Ο άλλος έρχεται για να μείνει!

JJJ

Ανώνυμος είπε...

@ JJJ
Βασικά φέτος είναι η τρίτη χρονιά του Turner στο κολέγιο. Όντως πέρυσι δεν είχε γίνει ντόρος σχετικά με το όνομά του αλλά γενικότερα η πρόοδος του αυτήν την τριετία είναι εντυπωσιακή. Σαφώς και αν το δούμε ηλικιακά το θέμα, ο Wall έχει μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης και έχει δείξει από πιο μικρή ηλικία ότι μπορεί να φτάσει ψηλά. Πάντως είναι δυο εντελώς διαφορετικοί παίκτες και δε μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο μοναδικος παικτης που θα μπορουσε να απειλησει τον Ουωλ για το φετινο Νο1 του ντραφτ ειναι ο Ρειναρντο Σιντνει.
Η υποθεση του προσφατως τελεσιδηκησε & περαν οτι θα κληθει να πληρωσει ενα χρηματικο προστιμο,θα χασει ολη τη φετινη σεζον,συν & τα πρωτα 9ματς της επομενης.
Κριμα,γιατι με τον Τζαρβις Βειναρντο θα σκεπαζαν τα καλαθια & θα συγκροτουσαν ισως & το καλυτερο διδυμο ψηλων στο NCAA.
Καλο ειναι το αφιερωμα σου για τον Τερνερ.
Συνεχισε να κανεις αναφορες & αλλων παικτων.
Τα λεμε.

Ανώνυμος είπε...

Τον Ρεϊνάρντο Σίντνει δεν τον έχω δει να αγωνίζεται αλλά έχω ακούσει και από άλλους πολύ καλά λόγια. Έχω διαβάσει για τις κατηγορίες σχετικά με χρηματισμό των γονέων του ώστε να ενταχθεί σε συγκεκριμένο πανεπιστημιακό πρόγραμμα, πριν πάει στο Μισισσίππι Στέητ. Αν δεν κάνω λάθος κάτι τέτοιο συνέβη...

Όσο για τον Τζάρβις Βεϊρνάντο , είναι ίσως ο καλύτερος αμυντικός ψηλός του κολεγιακού πρωταθλήματος. Πραγματικά κρίμα που δεν τους είδαμε να αγωνίζονται μαζί στο Μισισσίππι Στέητ.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails