Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Where fair play happens

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχετε βαλθεί λυτοί και δεμένοι να δημιουργήσετε κλίμα ενόψει του τελικού, ώστε ακόμα κι αν χάσει ο ΟΣΦΠ (δύσκολο) να έχετε έτοιμη την δικαιολογία. Από τον Τσίλντρες και τον Παπαλουκά μέχρι τον τελευταίο blogger (δεν το λέω υποτιμητικά, εκτιμώ γενικά τη δουλεία σας) η ίδια καραμέλα. Δηλαδή δεν είδατε χθες ότι ο ΠΑΟ κυριάρχησε στο ματς? Απομονώσατε 2-3 φάσεις για να πείτε τι? Να βάλω και γω άλλες τόσες που αδικήθηκε ο ΠΑΟ? Το τελικό σκορ (που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν δε χαλάρωνε ο ΠΑΟ δεν σας λέει τίποτα? Κρίμα πάντως. Ενώ μέχρι τώρα κρατούσατε τα προσχήματα και κάνατε μπασκετικές αναλύσεις, τώρα στρατευτήκατε και σεις στον υπερ πάντων αγώνα. Ντροπή.

colonel gomelsky

banou είπε...

Τι εννοείς προσχήματα με μπασκετικές αναλύσεις; Μα πάντα γίνεται μπασκετική ανάλυση. Την άποψή μου κατέθεσα για τα όσα είδα. Αν έχεις αντίθετα επιχειρήματα, μετά χαράς να τα ακούσω και θα τα σεβαστώ. Κανείς δεν έχει κρύψει τις προτιμήσεις του και μπορείς να το δεις στα κείμενα που γράφονται ρε συ Gomelsky. Ούτε από εμένα, ούτε από το Sixama, ούτε από τον Pokerface. Δεν υπάρχει κάποια υπόγεια συμφωνία ούτε πληρωνόμαστε για αυτό που κάνουμε. Αυτό το ντροπή το προσπερνάω σαν να μην το διάβασα...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο για το βιντεο banou.. Οσο για το αν σπρωχτηκε ξανα ο βαζελος δεν με ενδιαφερει, αλλωστε νικησε με καθαρο σκορ. Ολη η ουσια του βιντεο ειναι τα ιδια και τα ιδια σφυριγματα που παιρνει η ΔΕΝ σφυριζουν στη βαζελα.. Και εχω τοσα νευρα για αυτα τα τσουτσεκια με τα γκρι που αναρωτιεμαι οταν καποια στιγμη γινει το μπαμ και μπει ο κοσμος μεσα, γιατι δεν το βλεπω να αργει, ποιος θα φταιει? Ο χουλιγκανισμος?

DON είπε...

Ντροπή είναι αυτή η ομάδα ΚΑΦΕΝΕΙΟ να είναι πρώτη στην Α1 με το ΣΤΑΝΙΟ και να χάνει απο κάθε ομάδα στην ευρωλίγκα και εδώ να μας λένε για αλλαγμένα ΤΣΙΠΑΚΙΑ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ λέγεται Ζέλικο...ΟΧΙ ΤΣΙΠΑΚΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτη ειναι η ντροπη του ελληνικου μπασκετ, οχι γιατι ο παο δεν αξιζε τη νικη ,αλλα γιατι πρεπει παντα να ευννοειται ,γιατι να μην θυμηθω τον γιαννακοπουλο να μπαινει στο γηπεδο και να μιλαει στους διαιτητες και χιλια αλλα ,μια τετοια ομαδα δεν μπορεις να την κερδισεις ευκολα ,αλλα με τη βοηθεια που εχει ξερεις οτι δεν την κερδιζεις ποτε,και αυτο ηταν ενα ματς πρωταθληματος απλο φαντασου σε πλει-οφ ή τελικους κυπελων τι γινεται?(με τον αρη που ειχε φερει τον θειους ειχε ξεκινησει αυτο για να θυμομαστε).
Φιλικα BAGI

παγκιτης είπε...

@ colonel gomelsky

Από το σχόλιό σου, μπορώ να υποθέσω ότι δεν διαφωνείς με το γεγονός ότι οι διαιτητές σφύριξαν καθαρά παο σε εκείνες τις φάσεις. Άρα κλίμα αυτοί δημιουργούν και όχι κάποιος που το καταγράφει. Όταν ο αγκώνας βρίσκεται στο ύψος του ώμου πρόκειται για αντιμπασκετική κίνηση και πρέπει καυστηριάζεται, ανεξάρτητα από το ποιος κυριάρχησε στο ματς.

Ανώνυμος είπε...

@banou:

Εννοείται ότι δεν θεωρώ ότι πληρώνεστε ή ότι είστε εγκάθετοι. Ενημερώνομαι τακτικότατα από το μπλογκ σας και το θεωρώ μια αξιέπαινη προσπάθεια. Από κει και πέρα το να απομονώνεις μερικές φάσεις είναι η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Κρίνανε το ματς; Ο ΠΑΟ αδικήθηκε σε καμιά φάση; Έβαλες μόνο αυτές που ευνοήθηκε. Το τραγικό είναι ότι αμφισβητείς και την ορθότητα της τεχνικής ποινής στον Μπαρτζώκα. Το "ντροπή" που έγραψα δεν θεωρώ ότι είναι προσβλητικό. Αν έτσι το εξέλαβες ζητώ συγγνώμη. Άλλο είναι να είσαι δηλωμένος οπαδός μιας ομάδας και άλλο να βγάζεις την μισή αλήθεια. Ο Ντον π.χ. το δηλώνει ο άνθρωπος: μπλογκ για αρρωστάκια με το θρύλο. Επειδή δεν δηλώνεις κάτι αντίστοιχο γι αυτό και εξανίσταμαι.

Λες για αντίθετα επιχειρήματα. Δλδ να αναλύσουμε μία μία τις φάσεις; Να σου πω (τυχαίο παράδειγμα) ότι ο ψ έσμπρωξε τον χ του ΠΑΟ στο τζάμπολ και άλλα τέτοια; Αυτά είναι βαρουχολογία και δεν ταιριάζουν στο μπάσκετ.Κυριάρχησε ή όχι ο ΠΑΟ στο ματς; Κέρδισε δίκαια ή όχι? Αυτή είναι η ταμπακέρα.

@παγκίτης
Ναι, αν εξαιρέσεις την Τ.Π.
colonel gomelsky

PokerFace είπε...

Λοιπόν ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα...

1) Το blog που γράφουμε φιλοξενεί απόψεις από τους φιλάθλους ΚΑΙ των 2 "μεγάλων", αλλά αυτό που νομίζω ότι μας χαρακτηρίζει είναι ότι κρατάμε ένα επίπεδο..

2) Αν και τις περισσότερες φορές οι αρθρογράφοι του blog, αν και από διαφορετικά στρατόπεδα, συμφωνούμε μεταξύ μας σε αυτά που γράφουμε, αυτό ΔΕ συμβαίνει πάντα -δεν είναι αυτό το ζητούμενο έτσι και αλλιώς.
Δηλαδή για το εν λόγω βίντεο συμφωνώ εν μέρει με τον "colonel gomelsky" (αναφέρομαι στη χρησιμότητα του), αλλά δεν έγινε και κάτι..
Άλλωστε ο καθένας γράφει ελεύθερα αυτό που σκέφτεται...
Με το παραπάνω θέλω να πω ότι ο καθένας μιλάει για τον εαυτό του στο μπλογκ -για να προλάβω καταστάσεις και σχόλια ενόψει και του τελικού)

Και κάτι τελευταίο προς όλους τους Παναθηναϊκούς:
Μην τρελαίνεστε με ότι βλέπετε.. Υπάρχει πολύ προπαγάνδα στα μπασκετικά στέκια..(Γενικά μιλάω και όχι για το δικό μας blog, αλλά δοθείσης της ευκαιρίας το αναφέρω)

ΥΓ: Πιστεύω έπρεπε να γίνει αυτός ο διαχωρισμός, μιας και η χρονιά τώρα ξεκινάει!

banou είπε...

Πάμε έναν - έναν

@ redfan
Την ουσία την έπιασες ότι υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά. Από την απαγόρευση εισόδου σε φιλάθλους μέχρι την μεταχείριση που τυγχάνουν συγκεκριμένοι παίκτες. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα στο ίδιο γήπεδο να τουλουμιάζουν στο ξύλο Τσίλντρες και Κλεϊζα και από την άλλη να υπάρχει μια υπέρ του δέοντος προστασία των αστεριών του Παναθηναϊκού.

Για το άλλο όμως που αναφέρεις σχετικά με λαϊκά δικαστήρια και είσοδο φιλάθλων κλπ μακριά από εμάς... Ούτε για αστείο - ούτε για υπονοούμενο.

banou είπε...

@ DON
Τσιπάκια;

banou είπε...

@ BAG 18 Φεβρουαρίου 2010 4:56 μ.μ.
Καταρχήν για να ξεκαθαρίσω και εγώ την θέση μου, ο Παναθηναϊκός νίκησε δίκαια, γεγονός που αποτυπώνεται στο τελικό σκορ. Το παρελθόν μπορεί να είναι αμαρτωλό, όμως θεωρώ ότι στον τελικό η διαιτησία θα είναι καλή. Σημείωσέ το!

banou είπε...

@ παγκίτης
Αν θυμάσαει η ίδια φάση είχε σφυριχθεί ως επιθετικό στο παιχνίδι Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός.

banou είπε...

@ colonel gomelsky
No offence taken που λένε και οι Αμερικανοί. Λοιπόν στη συζήτησή μας τώρα: βασικά ο φακός λέει πάντα αλήθεια και χαίρομαι που δεν αμφισβητείς τα συγκεκριμένα πασιφανή λάθη. Επειδή πρόσεχα τα σφυρίγματα και στις δυο πλευρές του γηπέδου, εκτός από μια λάθος κατοχή στον Πέκοβιτς δεν παρατήρησα κάποιο κραυγαλέο λάθος εις βάρος του Παναθηναϊκού. Γι' αυτό και σου είπα για τα επιχειρήματά σου - ως προς τον ορθολογισμό των σφυριγμάτων. Να πω ότι ήταν μια κακή διαιτησία γενικά, που έκανε τρομερά λάθη για λογαριασμό και των 2, τότε ναι θα σου έδινα πόντους. Όμως, στο χθεσινό παιχνίδι τα λάθη έγιναν μονόπατα. Επαναλαμβάνω ότι οι πράσινοι κέρδισαν δίκαια, αλλά αυτό δεν αναιρεί τα όσα προβάλλονται στο βίντεο και τις συμπεριφορές που εκδηλώθηκαν.

Δεν αμφισβητώ την ορθότητα των τεχνικών ποινών και κυρίως της δεύτερης, αλλά επειδή παρακολουθείς τα ελληνικά μπασκετικά τεκταινόμενα, ξέρεις ότι ο Μπαρτζώκας προκαλεί με τον ίδιο τρόπο απέναντι σε ΚΑΘΕ αντίπαλο. Πρώτη φορά πήρε διπλή τεχνική ποινή και αποβολή από τον πάγκο. Όλα αυτά κάτι δείχνουν αν δεν θέλεις να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Εγώ δεν σου λέω ότι οι διαιτητές είναι εντεταλμένοι και κατευθυνόμενοι. Η προστασία με ενοχλεί

banou είπε...

@ Pokerface
Ευτυχώς που τα έβαλες σε μια τάξη. Το μόνο που συνδέει τους συντάκτες είναι η φιλία τους και η μπασκετική αρρώστια που φέρουν. Κατά τα άλλα ο καθένας έχει την φωνή του και το πληκτρολόγιό του.

Άντε να δω πότε θα δεήσεις να γράψεις! :)

COSTANTINOS είπε...

το παιχνιδι δεν το ειδα γιατι εβλεπα τους ΤΖΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ
δεν καταλαβα απο ποτε τα συμβαντα ονοματιζονται προπαγανδα και απο ποτε οι διαιτητες δεν εμπιπτουν σε μπασκετικη αναλυση με συμβουλιο τον εσακε του οικονομιδη
για λιγοτερες παρομοιες φασεις στο παιχνιδι με τη ρεαλ μιλουσαν ολοι για εγκληματα και σφαγες και εβγαζαν ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να δωσουν δικαιο στον ομπραντοβιτς που ωρυονταν
η δεν εγιναν ετσι τα πραματα
και κατι τελευταιο
εδω και ποσο καιρο ολοκληρη η δημοσιογραφικη πιατσα ασχολειτε με την παναθα για το τη φταιει στον ΕΝΔΟΞΟ ΣΥΛΛΟΓΟ για τον μεγαλο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ και ολα τα συναφη
και δωσε σπεκουλα απο τηλεορασης και ραδιοφωνα

ευχαριστω
το μπλοκ ειναι γαματο το παρακολουθω συνεχιστε ετσι

Ανώνυμος είπε...

@banou:

Το σχόλιό μου είχε να κάνει με το ότι κατά την άποψή μου είναι ψιλοάκυρο ένα σκέτο βίντεο με αναφορά ΜΟΝΟ στη διαιτησία σε ένα ματς που δεν έπαιξε κανέναν ρόλο αυτή για την τελική έκβαση.

Αναφορικά με φάσεις του ΠΑΟ, κάτι βήματα στον Σπανούλη και τον Πέκοβιτς που σφυρίχτηκαν ήταν ανύπαρκτα. Τεσπα, δε θα επιμείνω άλλο με τις φάσεις.

Κάθε μεγάλη ομάδα όταν παίζει με θεωρητικά μικρότερες παίρνει τα σφυρίγματά της. Και ο ΟΣΦΠ τα παίρνει. Δεν παίρνει όσα ο ΠΑΟ ίσως; Να το δεχτώ. Όταν ο ΟΣΦΠ είχε τη δική του (έστω σύντομη) αυτοκρατορία τη δεκαετία του 90 τα έπαιρνε. Το ίδιο και ο μεγάλος Άρης των 80ς.

@Pokerface: 1) Δεν είπα ότι δεν υπάρχει επίπεδο στο μπλογκ. Τουναντίον. Είπα ότι ένα σκέτο βίντεο λειτουργεί (ανεξάρτητα από προθέσεις) μόνο προπαγανδιστικά.

2) Βέβαια ο καθένας έχει τις απόψεις του. Εγώ δεν αποπειράθηκα να λογοκρίνω κανέναν. Ούτε θέλω, ούτε και μπορώ άλλωστε. Δεν θα έμπαινα στο κόπο να κάνω σχόλιο αν δεν εκτιμούσα το μπλογκ και την ποιότητά του.

@komstantinos: Στο παιχνίδι με τη Ρεάλ έγινε σφαγή. ΔΕΝ έχασε όμως ο ΠΑΟ λόγω της διαιτησίας. Ο Ζοτς είχε άδικο αναφορικά με την αιτία της ήττας. Τώρα γιατί ασχολούνται περισσότερο με τον ΠΑΟς; Λογικό το βρίσκω. Είναι αντικειμενικά η καλύτερη ευρωπαική ομάδα της τελευταίας 15ετιας.

colonel gomelsky

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο: Είχα επισημάνει σε συντάκτη του μπλογκ σας (σιχαμα) ότι το μπλογκ κολλάει αφάνταστα. Μου είχε απαντήσει ότι το παρατήρησαν και άλλοι φίλοι. Θα διορθωθεί;

colonel gomelsky

banou είπε...

@ konstantinos
Με την Ρεάλ υπήρχε όντως εχθρική διαιτησία, αλλά κατά την άποψή μου ο Ομπράντοβιτς δεν το διαιχειρίστηκε σωστά. Ο εκνευρισμός του διαχύθηκε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο στην εξέδρα και την ομάδα, με αποτέλεσμα να αποσυντονιστεί.

Να 'σαι καλά ;)

banou είπε...

@ colonel gomelsky
Δεν αντιλέγω ότι οι μεγάλες ομάδες δεν παίρνουν σφυρίγματα, αλλά επαναλαμβάνω ότι αναφέρομαι πρωτίστως στις συμπεριφορές και στην τάση προστασίας. Φυσικά και όπως σωστά αναφέρεις, το βίντεο από μόνο του δεν θα μπορούσε να σου μεταφέρει τις σκέψεις μου, την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο υποστηρικτικό κείμενο. Τα συμπεράσματα, όμως, βγαίνουν μέσα από την κουβεντούλα που έχουμε στήσει. Άλλωστε, ο χρόνος είναι πολύτιμος και δεν περίσσευε για πρόσθετο ποστ.

Όσο για το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζεις - και ίσως κάποιοι άλλοι που διαβάζουν - έγγειται στις εικόνες των κειμένων και του background. Εγώ είμαι ο υπεύθυνος, οπότε τα βέλη σε εμένα. Για να αλλάξει αυτό θα πρέπει να σχεδιαστεί εκ νέου το μπλογκ και σκεπτόμενος τις ώρες που έχω σπαταλήσει για να το διαμορφώσω τρελαίνομαι! Το ψάχνω όμως. Πάντως αν ρίξεις μια ματιά σε σχετικό σάιτ θα διαπιστώσεις ότι από πλευράς ταχύτητας κυμαίνεται σε νορμάλ επίπεδα. Ούτε αργό ούτε γρήγορο. Λινκ: http://www.alexa.com/siteinfo/http%3A%2F%2Fgreekhoopz.blogspot.com%2F?p=tgraph&r=home_home

viper151 είπε...

@ anonymos

Προφανως και δεν επαιξε ρολο στην εκβαση του αγωνα. Μπασκετ ειναι να σου θυμισω οχι ποδοσφαιρο. Πηγαινε σε αλλο φορουμ καλυτερα γιατι εδω μαλλον δεν ανηκεις.
Η μονη φαση που θα μπορουσε να κρινει την εκβαση αγωνα ειναι στο τελος οπου υστερα απο ενσταση οι διατητες μπορουν να κοιταξουν το ρεπλει αλλα να σου.
Αλλα σου θυμισω ομως πριν δυο χρονια στα τελευταια δευτερολεπτα πεν διαμαντιδης που παιζοταν και το πρωταθλημα τι ειχε γινει?
Δεν ειμαι αντι παναθηναικος ουτε αντι ολυμπιακος αλλα ας λεμε τα πραγματα με το ονομα τους.
Δεν πιστευω οτι ο παο τα επαιρνε τα σφυριγματα τα τελευταια χρονια γιατι πολυ απλα δεν υπηρχε και αλλος να τον κοντραρει και φανηκε απο το οτι ηταν ο πρωτος στην ευρωπη κι ολας. Αλλα τωρα που φοβαται οτι θα τα χασει τα παιζει ολα για ολα.

DON είπε...

@ Banou

Ναι ντε...ΤΣΙΠ...Έτσι δεν είπε ο μάγιστρος Ζοτς μετά την φάπα απο την μπαρτσελόνα? ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΣΙΠ και βάζουμε το ελληνικό όχι το ευρωπαικό δεν είπε? Ε είναι το συνθηματικό για το "ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ"

Ανώνυμος είπε...

colonel gomelsky

Τελικά ξέρεις γιατί ήταν colonel ο gomelsky ή απλά έχεις ξεμείνει στον ψυχρό πόλεμο όπως και η ομάδα σου;

DON είπε...

Το 10ετίας gomelsky έγινε 15ετίας???

Δηλαδή το 1995 ο Παναθηναικός ήτανε η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης??? ΣΤΗΝ ΣΑΡΑΓΟΣΑ ΜΗΠΩΣ?
Δηλαδή το 1996 ο Παναθηναικός ήτανε η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης??? Με 35 πόντους στο κεφάλι?
Δηλαδή το 1997 ο Παναθηναικός ήτανε η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης??? TRIPLE CROWN ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
Δηλαδή το 1998 ο Παναθηναικός ήτανε η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης? ΕΞΩ απο το Final Four με την ΑΕΚ στον τελικό.
Δηλαδή το 1999 ο Παναθηναικός ήτανε καλύτερη ομάδα της Ευρώπης? ΕΞΩ απο το Final Four με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ στον ημιτελικό.

ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ...Σε λίγο θα πείτε και τον Ιωαννίδη πελάτη σας...Ευτυχώς που είμαστε αλαζόνες οι γαύροι!

Ανώνυμος είπε...

@Ντον:

Θέλεις 10ετίας; ΟΚ. Γράψε λάθος. Ωστόσο αν βάζεις την 35αρα για το 96 πρέπει να βάλεις και το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ για το 99. Αλλιώς μην αναφέρεις κανένα από τα 2. Έτσι κι αλλιώς και χωρις αυτό έχεις δίκιο. Πες 10 λοιπόν

@Ανώνυμος. Με μπερδεύεις με το "τελικά ξέρεις" που γράφεις. Με ξαναρώτησες; Τεσπα αν και πολλοί νομίζουν ότι το συνταγματάρχης είναι παρατσούκλι, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Γκομέλσκυ είχε τον παραπάνω στρατιωτικό βαθμό στην ιεραρχία του NKVD (πιο γνωστό ως KGB).

Τι σχέση έχει η ομάδα μου με τον ψυχρό πόλεμο;

colonel gomelsky

Green Onion είπε...

Δηλαδή το '96 που έγινε πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός δεν ήταν η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης; Ο τίτλος δεν λέει τίποτα, μόνο οι ήττες απ τον ολυμπιακό λένε;

Το 15ετίας πάει στα 5 ευρωπαϊκά στα 15 χρόνια. αλλά δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε κιόλας, πείτε οτι σας αρέσει.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ξεκολλάτε με τους χαρακτηρισμούς και τα κοσμητικά επίθετα! Δεν χρειάζεται να στολίζεται με κοσμητικά επίθετα όποιος διαφωνεί με την άποψή μας.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ blogger, ποια κομματαρα ειναι αυτη στο ενθετο video σου; παρακαλώ ενημερωσε!
Οσο για αυριο, καλος αγωνας να γινει και ας κερδισει ο καλυτερος....και πιο τυχερος! ευχαριστω!

banou είπε...

Carly Comando - Everyday. Χρησιμοποιείται σε βιντεάκια του ΝΒΑ, είναι πολύ διαδεδομένο φέτος.

Ανώνυμος είπε...

Οι φάσεις στο βιντεάκι είναι πεντακάθαρες, το ίδιο εγινε και στο μάτς με τον αρη, ασχέτως σκόρ επεσε το σπρώξιμο της αρκούδας. Δυστυχώς έτσι κατάντησε το μπασκετάκι απο το 92 και μετά όταν με το στανιό κάποιοι το εφεραν στμπρωτεύσα... και τωρα το πληρώνουν με την αδιαφορία μας.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails