Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

All Star Game και ο ...Θεός βοηθός

Ανάμεσα στις ειδήσεις που πέρασαν στα "ψιλά" την εβδομάδα που μας πέρασε, ήταν και η ανακοίνωση έναρξης της ψηφοφορίας για την επιλογή των παικτών που θα λάβουν μέρος στο φετινό ελληνικό All Star Game. Ο καθιερωμένος αγώνας επίδειξης θα διεξαχθεί φέτος στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε μια προσπάθεια του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ να βοηθήσουν στην αποκέντρωση του ελληνικού μπάσκετ.


Η ευχή βέβαια όλων μας, είναι το φετινό All Star να μην θυμίζει την περσινή "αγγαρεία" που φάνηκε να έκαναν οι συμμετέχοντες στην Ξάνθη. Μια "αγγαρεία", που συνοδεύτηκε από αποχώρηση αρκετών θεατών στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου και από την καθυστέρηση μιας ώρας στην ολοκλήρωση του event εξαιτίας της σπασμένης στεφάνης από το κάρφωμα του Ντάνιελς. Περισσότερο βέβαια θα ήθελα να σταθώ, στη διαδικασία της ψηφοφορίας που πραγματοποιεί μέσω διαδικτύου ο ΕΣΑΚΕ. Είμαι της άποψης, πως οι περισσότερες ψηφοφορίες που διεξάγονται στο ελληνικό μπάσκετ, είτε οι ψηφοφόροι είναι φίλαθλοι είτε δημοσιογράφοι, αποτελούν χωρίς υπερβολή ...ανέκδοτο. Επιτρέψτε μου να αντιγράψω ένα απόσπασμα από περσινό σχετικό άρθρο του blog, ώστε να υποστηρίξω την παραπάνω άποψη.


Το Σαββατοκύριακο αυτό, διεξάγεται στη Ξάνθη το 17ο All Star Game του ΕΣΑΚΕ. Ένα γεγονός γιορτή για το ελληνικό μπάσκετ όπου το θέαμα αναμένεται να κορυφωθεί με τον αγώνα της Κυριακής ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες και ξένους του πρωταθλήματος. Η επιλογή των παικτών έγινε με διαδικτυακή ψηφοφορία που διοργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ από 13 Φεβρουαρίου μέχρι 3 Μαρτίου. Σε αυτή τη ψηφοφορία οι Έλληνες φίλαθλοι του μπάσκετ αποφάσισαν για τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος που θα στελεχώσουν τις ομάδες του All Star Game. Ποιους είπατε; Τους καλύτερους; Μια ματιά στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ στις 5 Μαρτίου, εύκολα μπορεί να μας πείσει για τα καθαρά οπαδικά κριτήρια των ψηφοφόρων. Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 24 συνολικά παίκτες που ψηφίστηκαν οι 16 ανήκουν σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό! Από τα αξιοσημείωτα της ψηφοφορίας είναι πως στους 16 αυτούς επιλέχθηκαν μεταξύ άλλων οι: Ντρου Νίκολας (ελάχιστη προσφορά φέτος στον Παναθηναϊκό σε σχέση με αυτά που περιμέναμε), Τζανίρο Πάργκο (παρουσία μόλις δύο μηνών στο πρωτάθλημα) Στράτος Περπέρογλου και Παναγιώτης Βασιλόπουλος (μετριότατοι φέτος σε σχέση με τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί γύρω από το όνομά τους). Αξίζει να δούμε και ποιους παίκτες δεν επέλεξαν οι φίλαθλοι: Τόριν Φράνσις της ΑΕΛ (2ος σκόρερ, 1ος ριμπάουντερ, 1ος στις τάπες και 1ος σε κερδισμένα φάουλ στο πρωτάθλημα!), Ουίλλιαμ Έιβερι των Τρικάλων (4ος σκόρερ, 4ος σε κερδισμένα φάουλ και 5ος στις ασσίστ), Τζαρόντ Στίβενσον του Αμαρουσίου, Ντι Τζέι Τόμπσον, Ίστβαν Νέμεθ και Τρεβόρ Μπράιαντ της ΑΕΚ και Μάκης Νικολαΐδης των Τρικάλων (1ος Έλληνας σκόρερ στο πρωτάθλημα). Το γεγονός πως στη 14η θέση των παικτών της ομάδας των Ελλήνων βρίσκεται ο...Φραγκίσκος Αλβέρτης το αφήνω ασχολίαστο!


Με την ελπίδα λοιπόν να δούμε ένα All Star Game πραγματικά γιορτή και όχι "αγγαρεία" αλλά και οι συνθέσεις των ομάδων να μην παραπέμπουν σε αγώνα ...ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, όποιος θέλει μπορεί να ψηφίσει τους καλύτερους Έλληνες και ξένους εδώ. Πάντως ο ΕΣΑΚΕ έκανε ήδη το θαύμα του. Η τοποθέτηση του Βούισιτς στους υποψήφιους ...φόργουορντ, μόνο ως θαύμα άλλωστε μπορεί να εκληφθεί...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Εrceg σέντερ και ο Vuijcic forward... ποιος άσχετος;;;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν θυμάμαι, η επιλογή των 12άδων γίνεται αποκλειστικά και μόνο με βάση την ψηφοφορία;

geof

ΥΓ. 1. Με το καινούριο γήπεδο στο Ηράκλειο υπήρχε πρόβλημα διότι δεν το παραλάμβανε κανένας φορέας αν προηγουμένος δεν είχε εξασφαλισμένο το κονδύλι για το κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεων.
Υποθέτω ότι θα βρέθηκε κάποια μεσοβέζικη λύση για να μην τιναχθεί στο αέρα όλη η διοργάνωση.

2. Αυτό που δεν αντέχω στα allstargames είναι η και καλά ελαφρότητα στις περιγραφές των σχολιαστών και ρεπόρτερς και το χιούμορ τους ...μπρρρρρ!

3. Καλώς ή κακώς οι αστέρες των δύο αιωνίων θα αποτελέσουν μαγνήτη για το κοινό τσι Κρήτης. Θα πρέπει ίσως ένα μαγικό χέρι να "ψηφίσει" και κάποιους παίκτες, έλληνες και ξένους, που κάνουν καλό πρωτάθλημα και θα πρέπει να επιβραβευτούν με την συμμετοχή τους στο allstargame.

Ανώνυμος είπε...

@ geof

Η επιλογή των βασικών πεντάδων προκύπτει από τη ψηφοφορία των φιλάθλων. Η τελική σύνθεση των ομάδων θα προκύψει από ψηφοφορία των 14 προπονητών της Α1.

Από όσο γνωρίζω το νέο κλειστό στο Ηράκλειο είναι έτοιμο εδώ και 1,5 χρόνο σχεδόν αλλά ουσιαστικά θα εγκαινιαστεί με το All Star Game. Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πιο πολύ ο Δήμος Ηρακλείου διεκδικούσαν την κυριότητα του σταδίου αλλά δεν συμφωνούσαν σε κάποια σημεία με την πολιτεία. Φαντάζομαι με την αλλαγή της κυβέρνησης, θα βρέθηκε λύση με τον Κουράκη.

Φωτογραφίες του κλειστού σε αυτό το link:
http://www.stadia.gr/dyoaorakia/dyoaorakia-gr.html

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρω ότι είναι έτοιμο το γήπεδο, αλλά δεν παραλαμβανεται γιατί δεν υπάρχει κονδύλι για την λειτουργία του.
Το ίδιο συμβαίνει και με ένα καινούριο κολυμβητήριο 5.000 θέσεων στα Χανιά, το όποίο είναι έτοιμο εδώ και 3-4 χρόνια και δεν λειτουργεί για τον ίδιο λόγο!

Μακάρι το κλειστό του Ηρακλείου να έχει καλύτερη τύχη και επί πλέον να αποτελέσει κίνητρο στους μπασκετανθρώπους του Ηρακλείου να "σπρώξουν" κάποια ομάδα στην Α1, είτε τον όμιλο αντισφαίρισης που ήταν πριν χρόνια είτε τον ΟΦΗ.

geof

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το παράθυρο με τα μηνύματα, βάλτε και κανένα λινκ για το Μπιλμπάο-Πανελλήνιος.

thanks, geof

Ανώνυμος είπε...

Q geof

Παίζει να το δείξει το ίδιο που έχουμε τώρα. Αυτή την ώρα έχει Ερυθρό Αστέρα-Γκραν Κανάρια. Όπως και να έχει, θα βρούμε link για Πανελλήνιο.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails