Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ήθελε αλλά δεν μπορούσε

Η 4η σερί ήττα του Παναθηναϊκού στο TOP 16, σήμανε τον οριστικό του αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν θα καταφέρουν φέτος να υπερασπιστούν τον περσινό τους τίτλο, σε μια χρονιά που μοιάζει πολύ με αυτήν του 2008, όταν και πάλι οι "πράσινοι" όντας κάτοχοι του τροπαίου αποκλείστηκαν στους 16 της διοργάνωσης. Το χθεσινό ματς απέναντι στη Μπαρτσελόνα, τελείωσε άδοξα για την ομάδα του Ομπράντοβιτς, η οποία με ένα πολύ κακό finish στο τελευταίο δεκάλεπτο, "γκρέμισε" ουσιαστικά ότι είχε "χτίσει" στο προηγούμενο διάστημα του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με οδηγό την πολύ καλή του άμυνα, προηγήθηκε με διψήφια διαφορά. Στην επίθεσή του, ο Πέκοβιτς έκανε πάρτυ απέναντι στους ψηλούς της Μπάρτσα και σίγουρα το ξεκίνημα έμοιαζε ιδανικό για την ελληνική ομάδα. Βέβαια το επιθετικό παιχνίδι των "πράσινων" ήταν μονοδιάστατο όλο αυτό το διάστημα και αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως, από τη στιγμή που ο Πέκοβιτς κάθισε στον πάγκο. Ο Παναθηναϊκός μπλόκαρε στην επίθεση και έτσι οι Καταλανοί βρήκαν την ευκαιρία να μαζέψουν την διαφορά και να προηγηθούν ακόμα και με 7 πόντους στα μέσα του 2ου δεκαλέπτου. Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό μπροστά (37-33) καθώς οι "πράσινοι", από τη στιγμή που επέστρεψε ο Πέκοβιτς στο ματς, κατάφεραν να πετύχουν ένα σερί 11-0. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός και πάλι με όπλο τη δυνατή του άμυνα, κατόρθωσε να ελέγξει πλήρως το ρυθμό. Κάποια στιγμή προηγήθηκε ξανά με διψήφια διαφορά και όλα έδειχναν πως το ζητούμενο πλέον δεν είναι μονάχα η νίκη αλλά και η διαφορά της ήττας στον πρώτο αγώνα! Όμως οι Καταλανοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με ένα απίστευτο επιμέρους σκορ 26-12 στην τελευταία περίοδο, κατάφεραν να φύγουν θριαμβευτές από το ΟΑΚΑ.

Η καθίζηση του Παναθηναϊκού στο τέταρτο δεκάλεπτο οφείλεται στην έλλειψη συγκέντρωσης, σύμφωνα με τον Ομπράντοβιτς. Προσωπικά πιστεύω πως ήταν κυρίως ζήτημα φρεσκάδας και περισσότερων λύσεων. Η Μπαρτσελόνα έδειξε σαφώς περισσότερα ψυχικά αλλά και σωματικά αποθέματα προς το τέλος του ματς. Από την άλλη, την ίδια στιγμή που οι Καταλανοί έβρισκαν λύσεις από παίκτες με δευτερεύοντα ρόλο στην ομάδα όπως οι Λάκοβιτς και Γκριμάου, ο Παναθηναϊκός τα περίμενε όλα από τον ηρωικό Διαμαντίδη, ειδικά από τη στιγμή που ο Πέκοβιτς αποβλήθηκε με 5 φάουλ. Οι υπόλοιποι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού ήταν κακοί έως αρνητικοί. Τέπιτς και Καλάθης δεν χρησιμοποιήθηκαν, ο Γιασικεβίτσιους ήταν ωσεί παρών στο ματς, ο Σπανούλης μακριά από τα γνωστά του στάνταρ ενώ ο Νίκολας παρουσιάστηκε εκ νέου τραγικός όσον αφορά το τελείωμα των φάσεων.

Συμπερασματικά,
το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο χθεσινό παιχνίδι αλλά και γενικότερα τη φετινή χρονιά δεν είναι η έλλειψη διάθεσης και κινήτρου. Είναι εμφανές πως οι "πράσινοι" θέλουν και προσπαθούν αλλά δε μπορούν. Το τελευταίο δίμηνο ο Ομπράντοβιτς παίρνει άριστα στον τομέα της τακτικής καθώς βλέποντας την επιθετική δυστοκία της ομάδας του, προσπαθεί να κερδίσει τα ματς μέσα από την άμυνα και τον έλεγχο του ρυθμού. Με τον Πανελλήνιο και το Μαρούσι τα κατάφερε αλλά με ισχυρότερους αντιπάλους, όπως ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα σήμερα, ηττήθηκε, παρόλο που οδήγησε τα ματς σε χαμηλό σκορ. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος μοιάζει μονόδρομος πλέον για τον Παναθηναϊκό έτσι ώστε να μπορέσει να σώσει τη φετινή χρονιά. Διαφορετικά, δικαίως θα μιλάμε για πλήρη αποκαθήλωση των "πρασίνων".


Υ.Γ. 1:
Δεν αντέχω να μην σχολιάσω την τραγική διαιτησία του χθεσινού ματς. Αποκορύφωμα το επιθετικό φάουλ που κέρδισε ο Λόρμπεκ στο κάρφωμα του Χάισλπ ενώ πατούσε καθαρά μέσα στο ημικύκλιο! Έλεος...


Υ.Γ. 2: Η απόσυρση του Διαμαντίδη στον πάγκο σε κρίσιμο σημείο στο τέλος και η επαναφορά του όταν η Μπάρτσα είχε πάρει "κεφάλι" στο σκορ δημιούργησε ερωτηματικά αλλά ήταν φανερό πως ο 3D χρειαζόταν ανάσες.

Υ.Γ. 3:
Αρκετά πια με το κόμπλεξ των Ελλήνων δημοσιογράφων με τον Λάκοβιτς...

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέρα απο τα προφανή είναι πλέον φανερό το πόσο αποτυχημένες ήταν οι μεταφραφικές επιλογές το καλοκαίρι.Ακομά πιο φανερό είναι οτι η ομάδα έχει ανάγκη το καλοκαίρι για δραστικές αλλαγές σε πρόσωπα και καταστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 10:18 π.μ.

Αν και ο ΠΑΟ ήταν η πρώτη από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, η οποία ολοκλήρωσε τις μεταγραφές της νωρίς το καλοκαίρι, το ρόστερ του σε σχέση με πέρυσι είναι αποδυναμωμένο. Αντικαταστάτης του Σάρας δεν βρέθηκε (γιατί ουσιαστικά ο Σάρας δεν υπάρχει φέτος στην ομάδα), ο Τέπιτς είναι μεγάλη απογοήτευση (δεδομένου ότι ήρθε σαν έτοιμος παίκτης με σημαντική εμπειρία από την Ευρωλίγκα) ενώ ο Καλάθης μάλλον υπερδιαφημίστηκε αφού το παιδί όσο ταλαντούχο και να είναι έχει παίξει σοβαρό μπάσκετ μόλις μια χρονιά στο κολέγιο. Δραστικές αλλαγές δεν νομίζω ότι θέλει ο ΠΑΟ, 2-3 προσθήκες οι οποίες θα φρεσκάρουν την ομάδα όμως είναι απαραίτητες.

Ανώνυμος είπε...

ελπίζω όταν λες ότι η διαιτησία ήταν κακή να μην εννοείς ότι αδικήθηκε ο παο...

τα πράγματα για τον φετινό παναθηναικό είναι πάρα πολύ απλά... η ομάδα δεν έχει ούτε έναν οργανωτή που να συμβαδίζει με το επίπεδο και τις αξιώσεις της ομάδας. ο διαμαντίδης κάνει χίλια πράγματα μέσα στο γήπεδο αλλά μέσα σε αυτά δε συγκαταλέγονται η οργάνωση και η δημιουργία. ο σπανούλης είναι προφανές ότι δεν μπορεί να οργανώσει όπως επίσης και ο νίκολας. οι υπόλοιποι είναι είτε ανέτοιμοι είτε αναντίστοιχοι. για αυτό το λόγο λοιπόν δεν υπάρχει φαντασία στο παιχνίδι του παο, για αυτό το λόγο είναι μονότονος και προβλέψιμος, για αυτό το λόγο δεν υπάρχει ποτέ plan b.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 10:31 π.μ.

Όχι δεν εννοώ ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟ, γενικότερο σχόλιο ήταν.

Όντως το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟ φέτος είναι η άλλοτε πανίσχυρη περιφέρεια του και το γεγονός ότι για διάφορους λόγους ο Διαμαντίδης έχει μείνει χωρίς στήριγμα στην οργάνωση. Πολύ σωστά τα όσα επισημαίνεις.

Ανώνυμος είπε...

Η αρχή του τέλους έχει φτάσει. Μάλλον βρίσκεται στη μέση για να ακριβολογώ. Ο Παναθηναϊκός δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη την ομάδα που μπορούσε να τελειώσει τα ματσ. Είδαμε τρεις φορές το ίδιο έργο. Οι πράσινοι να προηγούνται με διψήφιες διαφορές στις τέταρτες περιόδους και να γνωρίζουν ισάριθμες ήττες. Με Παρτιζάν, με Μαρούσι, με Μπάρτσα. Κάποτε δεν υπήρχε πρίπτωση να γυρίσει αυτό το παιχνίδι αλλά τώρα έχει γίνει συνήθεια. Μπορεί και να είναι κούραση, μπορεί και να είναι ανικανότητα. Ο Ολυμπιακός σφύζει από ζωντάνια και αρκεί μόνο ένα σκούντηγμα αυτή τη Κυριακή για να πέσει ολοκληρωτικά το κάστρο...

PokerFace είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
PokerFace είπε...

Συμφωνώ πλήρως σε όσα γράφεις..Πολύ ωραία ανάλυση!


Έπιασες την ουσία του θέματος και αυτό είναι ότι εκτός Διαμαντίδη οι υπόλοιποι στην περιφέρεια επιθετικά δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα..

Παίρνωντας και ως δεδομένο ότι η βασική δύναμη του Παναθηναϊκού τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι "κοντοί" του τότε γίνεται αμέσως αντιληπτό γιατί ο Παναθηναϊκός στην επίθεση χωλαίνει και του λείπει η φρεσκάδα.
Στην άμυνα παίζει καλά αλλά από ότι αποδείχτηκε περίτρανα ως τώρα, απέναντι σε ομάδες με πλούσιο επιθετικό ταλέντο αυτό δεν φτάνει ακόμα και στα εντός έδρας!

Τώρα ότι χάνει τις διαφορές που αποκτάει σε χρόνο dt είναι εμφανές από την αρχή της χρονιάς.
Κάποτε τις έπαιρνε και κοιτούσε να "σκοτώσει" τον αντίπαλο..
Τώρα χαλαρώνει και την πληρώνει

Όπως έχω τονίσει επανειλλημένα εδώ και τόσους μήνες αυτό είναι το βασικό πρόβλημα του φετινού Παναθηναϊκού και όχι τα 3αρια και 4αρια που ίσως του λείπουν.

NasosP είπε...

Πολύ κλειστό rotation, ο βασικότερος παράγοντας. Το γιατί (δικαιολογημένη απόφαση ή όχι), είναι άλλη συζήτηση.

Αν θέλει να κάνει τη δουλειά του εύκολη ο Ολυμπιακός την Κυριακή, πρέπει να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Πέκοβιτς. Αν το διαιτητικό τρίο δεν αρχίσει τις εφευρέσεις, δε νομίζω ότι θα είναι δύσκολο.

Τέλος, το συμβόλαιο του Σάτο λήγει το καλοκαίρι. Εάν τελικά φύγει ο Τσίλντρες (που είναι και το αναμενώμενο), όποιος καπαρώσει το "Ρομαίιν" έκανε την τύχη του.

PokerFace είπε...

@ NasosP

Εντάξει λέμε για κλειστό ροτέισον και πολύ λογικά το λέμε..Βλέπε Καλάθη για παράδειγμα.

Αλλά τόσα χρόνια ο Ομπράντοβιτς αυτό κάνει από Φεβρουάριο και μετά..Με 8 παίκτες το πολύ παίζει.
Απλά φέτος δεν υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα περσινά όπλα ο Σάρας που μόνο ζημιά κάνει όταν παίζει..
Πρόσθεσε σε αυτά και τον πεθαμένο Σπανούλη αλλά και τον εξαφανισμένο Νίκολας και θα καταλάβεις ότι παίζοντας έτσι οι βασικοί, δεν έχει μέλλον ο Παναθηναϊκός όσο και αν ανοίξει το ροτέισον ο Ζοτς.

Ανώνυμος είπε...

@ PokerFace, @ NasosP

Πως να ανοίξει το rotation, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα πλέον οι παγκίτες (Καλάθης, Τέπιτς, Σερμαντίνι) δεν μπορούν να προσφέρουν; Για αυτό λέω ότι είναι περιορισμένες οι λύσεις του ΠΑΟ φέτος σε σχέση με άλλα χρόνια. Θυμάμαι το 2007 πως ο τελευταίος παίκτης του πάγκου ο Παπανικολάου βοήθησε απίστευτα στον 5ο τελικό του πρωταθλήματος ενώ κάτι αντίστοιχο πέρυσι συνέβη με το Χατζηβρέττα, ο οποίος 5-10 ποιοτικά λεπτά μπορούσε να τα προσφέρει όταν έμπαινε αλλαγή. Φέτος δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια.

PokerFace είπε...

Για τον Καλάθη έχω κάποιες επιφυλάξεις γιατί πόσο χειρότερα από τον Σπανούλη (όταν εμφανώς κουράζεται και κάνει μόνο λάθη) ή τον Σάρας -που είδαμε χτες και στον τελικό του Σαββάτου- να παίξει??
Πάντως ισχύει ότι το βάθος πάγκου είναι πολύ περιορισμένο και με μείον 3 κοντούς από πέρυσι.
Όταν ο ένας βασικός σου αντίπαλος έχει την πολυτέλεια να έχει καθ'όλη τη διάρκεια του τελικού στον πάγκο τον Βασιλόπουλο και ο άλλος έχει Γκριμάου,Λάκοβιτς για ρολίστες τότε τι περιμένεις??

Παρεπιμπτόντως η Μπαρτσελόνα έχει απίστευτο βάθος πάγκου.Παίζει όλη τη χρονιά χωρίς τον Τσέχο (Μπάρτον) και δεν έχει φανεί στο ελάχιστο.

NasosP είπε...

@ PokerFace

Ακόμα και αυτοί οι 8 φέτος δεν υπάρχουν. Οι πέντε πρώτοι + Σπανούλη, Μπατίστ είναι αυτοί που τραβάνε το κουπί.

Καλάθης, Τέπιτς, Σερμαντίνι είναι ανεπαρκείς, ο Σάρας παλαίμαχος. Ο Χάισλιπ προσωπικά νομίζω ότι εάν δεν ήταν απόλυτη ανάγκη, ο Ζοτς δε θα τον επέλεγε ποτέ. Πλήρως ακοντρολάριστος, νομίζω ότι προσφέρει λιγότερα και από τον Γκόλεματς.

Πάντως νομίζω ότι ακόμα και οι περσινοί 8 που λες, φέτος δε θα ήταν αρκετοί. Ολυμπιακός και (κυρίως) η Μπαρτσελόνα έχουν απίστευτο βάθος στο ρόστερ, πράγμα που τους επιτρέπει να έχουν συνεχώς φρέσκους (ποιοτικούς) παίχτες στο γήπεδο. Κάποια στιγμή χτες λυπήθηκα τον κακομοίρη τον Πέκοβιτς: Βάσκεθ, Νντονγκ, Μόρις, Λόρμπεκ. Όλα αυτά μετά τον τελικό του κυπέλλου...

Ανώνυμος είπε...

@ PokerFace
Ποιος ΜΠΑΡΤΟΝ???? Δεν υπαρχει αυτος ο παικτης, οταν μπροστα του βρισκονται αθληταραδες!

PokerFace είπε...

@ NasosP

Αν ήταν αυτοί στα καλά τους ο Παναθηναϊκός θα ήταν πολυυυύ καλύτερος.
Ρε παιδιά το πρόβλημα είναι εμφανές και οφείλεται στους βασικούς πρώτα και λιγότερο στο μικρό από άποψη ποιότητας ρόστερ.
Δε λέω μπορεί να μην έφτανε για να σαρώσεις πάλι.
Δηλαδή αν είχε Χατζηβρέτα Κέτσμαν και Σάκοτα από πέρυσι θα ήταν τόσο διαφορετικός?
Όχι αυτοί ίσως του έδιναν το κάτι επιπλέον αν ήταν στα καλά της η ομάδα.
Ότι και να έκαναν αυτοί δεν θα άλλαζαν και πολλά αν οι βασικοί κυμαίνονται σε αυτά τα στάνταρ.

@ Ανώνυμος
Ρε συ παράδειγμα είναι ο Μπάρτον μην τρελαίνεσαι.Ξέρεις όμως πολλές ομάδες που έχουν τέτοιους παίκτες για δωδέκατους?

Ανώνυμος είπε...

@ PokerFace

Προφανώς και είναι οι βασικοί το πρόβλημα και κυρίως οι περιφερειακοί, οι οποίοι για διάφορους λόγους βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Απλώς το πρόβλημα οξύνεται από τη στιγμή που ο πάγκος κρίνεται ανίκανος να βοηθήσει έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.

Unknown είπε...

Και κάτι για τον νικητή η μπάρτσα χθες δεν ήρθε μετά από τον τελικό του κυπέλου αλλά μετά από φιναλ 8 τρία παιχνίδια σε τρείς μέρες (Παρασκευή Σαββάτο Κυριακή) και η διαφορά με τον Παναθηναικό σε φρεσκάδα ήταν τραγική

diab είπε...

είχαμε και το κόμπλεξ με το λάκοβιτς λές και οι δικοί μας ήταν καλύτεροι. δεν αντέχω να ξαναδώ Νίκολας με τη μπάλα στα χέρια στην τελευταία επίθεση.

banou είπε...

Διαβάζω δεξά και αριστερά δημοσιεύματα για τον Παναθηναϊκό και βουρκώνω.

Και τον κλαίγανε…
Και τον μοιρολογούσανε…
Και τον καλωπίζανε…

ΖΩΗ ΣΕ ΜΑΣ

Ας σοβαρευτούμε λίγο. Δεν καταρρέει έτσι απλά ένας μεγάλος αντίπαλος - όσο αναιμικός και αν παρουσιάζεται. Μπορεί να απέτυχε παταγωδώς στην Ευρώπη αλλά δεν πρόκειται να παραδώσει έτσι εύκολα τα εν Ελλάδι σκήπτρα. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια ημέρα προβληματισμού για τον Παναθηναϊκό, καθώς η μέτρια απόδοση σε συνδυασμό με την απώλεια δυο στόχων μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, προκαλεί τριγμούς. Ωστόσο, το ταμείο γίνεται το τέλος για όλους. Αν τότε έχει επιτευχθεί ο τελευταίος στόχος από την συγκεκριμένη ομάδα, τότε θα μιλάμε για επιτυχία. Όπως είχε πει και ο Φασούλας μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1996: "εμείς θα κάνουμε χαρούμενο καλοκαίρι".

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω πάντως την "έκπληξη" πολλών για την κατάσταση του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή...Κάποια πράγματα έβγαζε μάτι ότι θα συμβούν βρε παιδιά!
Π.χ.Ήταν σαφές ότι ο Σπανούλης μετά από τόσα συνεχόμενα 35λεπτα σε ΠΑΟ+Εθνική εδώ κι ένα χρόνο κινδύνευε να 'κλατάρει'.Κι εφόσον η στιγμή που ο παίχτης άρχισε να χάνει αντοχές συνέπεσε με την περίοδο που ο προπονητής του επέλεξε να μειώσει δραματικά το rotation(με αποτέλεσμα ο παίχτης αντί να πάρει ανάσες όπως έπρεπε,να καταπονείται τελικά περισσότερο),ήταν μαθηματικώς βέβαιο ότι ο αθλητής θα καταρρεύσει.
Επίσης μαθηματικώς βέβαιο,ότι όταν βασίζεσαι σε παίχτη προχωρημένης μπασκετικής ηλικίας που προέρχεται από σοβαρή επέμβαση,οι όποιες (μεγάλες ή μικρότερες) πιθανότητες να επανέλθει τείνουν να μηδενιστούν όταν γίνεται μπαλάκι του πινγκ-πονγκ 'μπαινοβγαίνοντας' στην ομάδα.Ήτανε στραβό το κλίμα με τον Γιασικεβίτσιους,το'φαγε κι ο γάιδαρος...ήρθε κι αποτελειώθηκε.
Μαθηματικώς βέβαιο ότι ο Διαμαντίδης,με όλους τους υπόλοιπους κοντούς 'απόντες',δεν γίνεται να πάρει κούπες μόνος του...και ούτω καθ'εξής.

Ακόμα κι η επιλογή να πορευθεί η ομάδα όλη τη χρονιά με τον Φώτση στο 4(ο Χάισλιπ αγοράστηκε "κατ'ανάγκη") και τον Περπέρογλου στο 3(γιατί ο Τέπιτς ΔΕΝ είναι τριάρι,προς το παρόν τουλάχιστον)ήταν ένα ρίσκο που πήρε ο Ομπράντοβιτς...Αν σου βγει(όπως έγινε πέρσυ),είσαι μάγκας.Αν δεν σου βγει(όπως φέτος),είσαι υπόλογος.Πέρσυ ο Σέρβος ευτύχησε να δει την τετράδα των γκαρντ και τους Μπατίστ,Πέκοβιτς σε εξαιρετική κατάσταση,ειδικά στα κρίσιμα σημεία της σεζόν...έτσι,τα πήρε όλα.Φέτος που_για διάφορους λόγους_δεν ισχύει το ίδιο,φαίνονται φυσικά οι τρύπες στο SF και το PF.
[με τον ίδιο τρόπο που τα λάθη του Γιαννάκη διογκώθηκαν εξαιτίας της ατιτλίας του πέρσυ,τα λάθη του Ζοτς "εξαλείφθηκαν" χάρη στο triple crown]

Προς Θεού,ο Ομπράντοβιτς δεν παύει να είναι εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων προπονητών.Απλώς φέτος πήρε πολλά ρίσκα(που δεν τον δικαίωσαν) κι έκανε αρκετά σοβαρά λάθη.Άνθρωπος είναι,κάποια στιγμή θα συνέβαινε και αυτό.Απλά τη δεδομένη στιμγή θεωρώ ότι έχει ο ίδιος περισσότερες ευθύνες από τους παίχτες του...

Υ.Γ.Αυτό που δεν περίμενα και ιδιαίτερα ήταν το πόσο τραγική δείχνει η ψυχολογία των πρασίνων αυτή τη στιγμή.Θολωμένο μυαλό,πανικός,ανόητες επιθέσεις,παίχτες που έχουν πάρει πρωταθλήματα και Ευρωλίγκες να φοβούνται με τη μπάλα στα χέρια!Τα ίδια ήταν και με την Παρτιζάν,τα ίδια και με το Μαρούσσι...Δεν ξέρω αν φταίνε τα άσχημα αποτελέσματα,οι συχνοί τραυματισμοί ή αν υπάρχει κακό κλίμα στα αποδυτήρια για άλλους λόγους.Αλλά υπάρχει κατά τη γνώμη μου ΧΟΝΤΡΟ ψυχολογικό θέμα στην ομάδα.Τέτοιο που "υπερκαλύπτει" το winning mentality που είχε ο Παναθηναϊκός τόσα χρόνια.Μεγάλη ευκαιρία για τον ανεβασμένο Ολυμπιακό την Κυριακή...

Άκης.


Υ.Γ.Πολύ ενδιαφέρον το μπλογκ σας.Συνεχίστε την καλή δουλειά.

banou είπε...

Καλώς τον μπασκετικό Άκη!
Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη το "σκάσιμο" ορισμένων παικτών. Θεωρώ δεδομένο ότι το επιστημονικό ιατρικό προσωπικό, που διαθέτει η ομάδα, πρόβλεψε την συγκεκριμένη εξέλιξη και την εισηγήθηκε στο τεχνικό επιτελείο. Από την μεριά του ο κόουτς φρόντισε να εντάξει στο δυναμικό του Παναθηναϊκού φρέσκους παίκτες, προκειμένου να ξεκουράζουν τους καταπονημένους. Ωστόσο, πέρα από το γεγονός ότι οι νέοι δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της ομάδας, η "κοιλιά" των κομβικών παικτών "έπεσε" στον δεύτερο κατά σειρά πιο κρίσιμο μήνα (ο Μάης προφανώς είναι ο πλέον κρίσιμος μήνας) μιας αγωνιστικής περιόδου. Και εκεί χάθηκε το παιχνίδι. Μετά Χριστόν προφήτες, βέβαια, γινόμαστε όλοι, καθώς ποιος θα τολμούσε να διαλύσει ή έστω να ανανεώσει μια ομάδα που κατέκτησε πέρσι τα πάντα;

Για την ψυχολογία σου δίνω πόντους! Αποκλειστική ευθύνη της ψυχολογικής προετοιμασίας μιας ομάδας είναι ο τεχνικός της και δεν είναι κακό να πούμε ότι έχει αποτύχει και σε αυτόν τον τομέα ο Ομπράντοβιτς - πέρα πό τον σχεδιασμό. Γενικά διανύει άσχημη χρονιά ο Σέρβος, καθώς και σε επίπεδο κοουτσαρίσματος έχει εκτεθεί σε κομβικά παιχνίδια.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails