Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Σαν κάτι να αλλάζει...

Ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο καιρό δείχνει και είναι ανεβασμένος. Καταφέρνει και περνάει από δύσκολες έδρες με σχετική ευκολία. Η βασική του διαφορά με τον όχι και πολύ μακρινό (χρονικά) κακό του εαυτό, είναι ότι με την απόδοση του σε πείθει ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το παιχνίδι. Βέβαια δεν παίζει και εντυπωσιακό μπάσκετ αλλά τουλάχιστον δείχνει να έχει συνέλθει από την παρατεταμένη και μεγάλης διάρκειας αγωνιστική "κοιλιά" στην οποία είχε περιέλθει. Με μια πρώτη ματιά είναι εύκολο να αποδώσει κανείς την αγωνιστική αλλαγή στα εύστοχα τρίποντα, όμως αυτό είναι η μισή αλήθεια.

Η άλλη μισή ακούει στο όνομα Διαμαντίδης. Όσοι βλέπουν μπάσκετ και δεν κοιτάνε απλά, μπορούν να καταλάβουν γιατί αυτός ο παίκτης αποτελεί το βαρόμετρο του Παναθηναϊκού. Ναι ,δε σκοράρει σε μόνιμη βάση διψήφιο αριθμό πόντων αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι τεράστιος παίκτης. Σήμερα μοίρασε 9 ασίστ και κόντεψε να πετύχει το τριπλ-νταμπλ, αν και τελικά δεν έκανε ούτε μονό νταμπλ. Αν κάποιος μπορεί να του προσάψει κάτι για τη συνολική του παρουσία στο παρκέ, είναι ότι δεν παίρνει πάνω του όσες προσπάθειες του αναλογούν. Ενώ είναι εκπληκτικός σουτέρ 3 πόντων δεν σουτάρει όσο - κατά τη γνώμη μου - θα έπρεπε. Επίσης δεν τελειώνει πολλές φορές φάσεις κοντά στο καλάθι που αποδεδειγμένα τις έχει αλλά προτιμάει την πάσα.

Με την κατακόρυφη άνοδο όμως του Μήτσου ανεβαίνουν και άλλοι μαζί του. Πρώτος και καλύτερος ο Νίκολας (15/22 τρίποντα στα 3 τελευταία παιχνίδια), που πυροβολεί ασταμάτητα πια. Στο σημερινό παιχνίδι και στη πιο κρίσιμη καμπή του έβγαλε πάλι το όπλο του και εκτέλεσε δις, καθαρίζοντας το παιχνίδι. Είναι εμφανές ότι σουτάρει με αυτοπεποίθηση πια και όταν βρει ρυθμό είναι ασταμάτητος. Επίσης πολύ ανεβασμένος - σε σχέση με πριν - δείχνει και ο Περπέρογλου που εδώ και λίγο καιρό πατάει πιο γερά από ποτέ στα πόδια του. Βελτιωμένα δείχνουν και τα 4αρια του Παναθηναϊκού, όχι στον ίδιο βαθμό με τους προαναφερθέντες αλλά δίνουν βοήθειες σε σκορ και ριμπάουντ.

Πάμε τώρα και στον Σάρας. Για ακόμα ένα παιχνίδι δεν πάτησε παρκέ γεννώντας ερωτηματικά. Ο Λιθουανός μπορεί να απέχει παρασάγγας από τον περσινό του εαυτό αλλά δεν παύει να είναι ο παίκτης που αλλάζει τις ισορροπίες σε έναν αγώνα. Αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Γιασικεβίτσιους πληρώνει μόνο την κακή του αγωνιστική εικόνα. Δηλαδή σύμφωνοι μπορεί να είναι πολύ αργός και τρύπα στην άμυνα, αλλά με το να είναι τελείως παραγκωνισμένος και να μην παίζει ούτε λίγα λεπτά, δείχνεις ότι δεν τον υπολογίζεις για τη συνέχεια. Πως να σου αποδώσει ξαφνικά στους τελικούς - γιατί θα τον χρειαστεί η ομάδα - αν ένα χρόνο είναι ανενεργός; Γιατί ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι μόνο το πρωτάθλημα πια.


Για τα μεταγραφικά θα μιλήσουμε εν καιρώ αλλά είναι εμφανές ότι η ομάδα χρειάζεται ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ειδικά στους ψηλούς. Βέβαια με την επιστροφή του Τσαρτσαρή θα λυθεί το πρόβλημα σε ένα βαθμό,αλλά το θέμα είναι αν αυτό φτάνει. Όπως και να χει το καλοκαίρι αναμένεται άκρως ενδιαφέρον και καυτό...

8 σχόλια:

psilos είπε...

Συμφωνώ σε όλα. Αλλά ο Παναθηναϊκός πριν κοιτάξει την ενίσχυσει πρέπει να λύσει και το θέμα με τα συμβόλαια που λήγουν. Ειδικά αν φύγει ο Διαμαντίδης (που δεν το βλέπω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) ο Παναθηναϊκός των τελευταίων χρόνων θα καταρεύσει ολοκληρωτικά.

PokerFace είπε...

@ psilos

Είναι βέβαιο και απόλυτα λογικό να κοιτάξει πρώτα τις ανανεώσεις των συμβολαίων..
Για τον Διαμαντίδη δεν νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να φύγει από τον Παναθηναϊκό είτε γιατί είναι αναντικατάστατος είτε γιατί είναι ο αρχηγός της ομάδας κτλ.
Για τον Σπανούλη οργιάζουν οι φήμες για Βαρκελώνη πρώτα αλλά και προς Πειραιά μεριά αλλά ούτε σε αυτή την περίπτωση δίνω πολλές πιθανότητες.Βέβαια δεν είμαι το ίδιο σίγουρος όπως με την περίπτωση του Διαμαντίδη, αλλά νομίζω ότι ακούγεται ως τώρα δεν αποτελεί έγκυρη πληροφόρηση.Παραπληροφόρηση θα το έλεγα καλύτερα.

PokerFace είπε...

Και μέσα σε όλα ξανά μανά τραυματίστηκε ο Διαμαντίδης...

psilos είπε...

Έλα μωρέ...Ξαφνικά όλοι οι καλύτεροι παίκτες του παναθηναϊκού τραυματίστηκαν όλοι μαζί! Τι φοβερή σύμπτωση!
Αφού επέλεξε να το κάνει αυτό ο Παναθηναϊκός, τότε θα το ευχαριστηθώ μόνο αν χάσει με κατοστάρα ή με μεγάλη διαφορά

PokerFace είπε...

Ουσιαστικά μόνο για τον Περπέρογλου μάθαμε κάτι ξαφνικά αν και τελικά μάλλον θα παίξει.
Για Σπανούλη,Πέκοβιτς ήταν γνωστά τα προβλήματά τους και για Διαμαντίδη έμεινε έξω στα τελευταία και πιο κρίσιμα λεπτά με τον Πάοκ.
Ο Σάρας είναι μια κατηγορία μόνος του αλλά και αυτός θα είναι στη διάθεση του Ζοτς.

Πάντως να κάτσει να χάσει μόνο και μόνο επειδή αντιμετωπίζει ελληνική ομάδα δε νομίζω.
Αν όμως πέσει στο τραπέζι και ένα διαπραγματευτικό στοιχείο(λέγε με Καϊμακόγλου -παράδειγμα είναι) τότε ίσως αλλάζει κάτι.
Πάντως και αυτό πολύ τραβηγμένο μου φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και να παζαρέψει ο Παναθηναϊκός την φήμη του για τον Καϊμακόγλου. Λες και δε μπορεί να τον αγοράσει αν θέλει...

Ανώνυμος είπε...

Ο Καϊμακόγλου ούτως ή άλλως είναι ελεύθερος το καλοκαίρι. Οπότε δεν υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης η τίποτα άλλο σχετικό...

Ανώνυμος είπε...

Νικήσαμε το Μαρούσι με μισή ομάδα..Γιατί τώρα ρε????

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails