Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

March Madness Most Valuable Team

Τελικά η "τρέλα του Μαρτίου" δικαιολόγησε στο μέγιστο βαθμό τον χαρακτηρισμό της. Το φετινό τουρνουά του NCAA είναι από τα πλέον απρόβλεπτα και συναρπαστικά των τελευταίων ετών, με τα περισσότερα εκ των φαβορί να μην καταφέρνουν τελικά να φτάσουν στο F4. Αρχικά το Kansas και στη συνέχεια Kentucky και Syracuse αποκλείστηκαν, με αποτέλεσμα η μοναδική ομάδα με seeding #1 που θα δώσει το παρόν στην Indianapolis το επόμενο Σαββατοκύριακο, να είναι το Duke του Mike Krzyzewski. Μαζί με το Duke, την πρόκριση εξασφάλισαν το αρκετά δυνατό φέτος West Virginia, το πιο σταθερό ίσως πανεπιστήμιο των τελευταίων ετών, το Michigan State και η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης μέχρι τώρα, το Butler. Ενόψει F4, το Greek Hoopz επέλεξε να σας παρουσιάσει την πολυτιμότερη μέχρι τώρα πεντάδα του τουρνουά με τις επιλογές των προσώπων να προέρχονται από τις τέσσερις παραπάνω ομάδες.

Nolan Smith(PG): Ο ύψους 1.88 αλλά πολύ αθλητικός τριτοετής combo guard του Duke, επισκιάζει για την ώρα με την απόδοσή του το μεγάλο όνομα της περιφέρειας της ομάδας του, τον John Scheyer. Ειδικά στο χθεσινό ματς με αντίπαλο το Baylor, ο Smith ήταν καταπληκτικός, σκοράροντας 29 πόντους. Ο 20χρονος, γιος του πρώην παίκτη του NBA Derek Smith, είναι μέχρι στιγμής ο πρώτος σκόρερ των Blue Devils στο τουρνουά με 18,5 πόντους ανά παιχνίδι.

Durrell Summers(SG): Ίσως ο παίκτης με το καλύτερο jump shoot σε ολόκληρο το κολεγιακό πρωτάθλημα. Ο τριτοετής γκαρντ του Michigan State "βομβαρδίζει" ανελέητα τα καλάθια των αντιπάλων μέχρι τώρα στο τουρνουά. Έχει 20 πόντους μέσο όρο στα τέσσερα ματς των Spartans σουτάροντας τρίποντα με το εκπληκτικό 53%(16/30)! Αποκορύφωμα το ματς απέναντι στο Maryland όπου ευστόχησε σε 6 από τις 7 προσπάθειες τριών πόντων που επιχείρησε. Αν και μόλις 1.93, o Summers έχει αρκετά ικανοποιητικά αθλητικά προσόντα, γεγονός που τον βοηθά να συνεισφέρει και στον τομέα των ριμπάουντ (4,5 ανά παιχνίδι).

Da'Sean Butler(SF): Ο small forward του West Virginia έχει τεράστια συμβολή στην πρόκριση της ομάδας του σε F4 για πρώτη φορά ύστερα από 51 χρόνια. Μετράει 17,2 πόντους και 6,8 ριμπάουντ μέσο όρο στο τουρνουά ενώ ήταν ο πρωταγωνιστής της μεγάλης χθεσινής νίκης του West Virginia επί του Kentucky. Ο 22χρονος με ύψος 2.01 Butler, θα προσπαθήσει να πλασαριστεί όσο πιο ψηλά γίνεται στο επερχόμενο draft, με τις περισσότερες προβλέψεις να τον φέρνουν στα όρια μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου. Το περιφερειακό του σουτ είναι το δυνατό του σημείο ενώ οι επικριτές του εστιάζουν κυρίως στα όχι και τόσο ανεπτυγμένα αθλητικά του προσόντα.

Gordon Hayward(PF): Ο λευκός forward με το παιδικό πρόσωπο, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εκπληκτικής πορείας του Butler. Με 16 πόντους και 6,2 ριμπάουντ μέσο όρο μέχρι τώρα στο τουρνουά, ο 20χρονος άσος αποδεικνύει πως δικαίως θεωρείται σχεδόν σίγουρος για τον πρώτο γύρο του επόμενου draft. O ύψους 2.05 Hayward αγωνίζεται κυρίως στη θέση του power forward στο κολεγιακό πρωτάθλημα, όμως οι ικανότητές του στο σουτ και στο χειρισμό της μπάλας είναι τέτοιες που θα του επιτρέψουν άνετα να καθιερωθεί ως "τριάρι" στο μαγικό κόσμο του NBA.

Brian Zoubek(C): Το επιθετικό ταλέντο και οι αθλητικές ικανότητες του center του Duke δεν σε προϊδεάζουν για κάτι το εξαιρετικό. Όμως ο ύψους 2.16 Zoubek, με 10,5 ριμπάουντ μέσο όρο σε 4 ματς και πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά, αποδεικνύεται πολύτιμος για την ομάδα του. Πολύ δύσκολα θα επιλεγεί στο draft του NBA, οπότε μάλλον θα "ψαχτεί" για επαγγελματική καριέρα στην Ευρώπη. Ορισμένοι μάλιστα Αμερικανοί αναλυτές προχωρούν ακόμα περισσότερο και υποστηρίζουν πως o Zoubek θα ταίριαζε άριστα στον τρόπο παιχνιδιού της ...Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Tom Izzo(Coach): Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους... Για 6η φορά (2η συνεχόμενη) τα 12 τελευταία χρόνια το Michigan State φτάνει στο F4 και για αυτό χρωστάει πάρα πολλά στον προπονητή του. Ειδικότερα φέτος όπου οι Spartans πορεύονται από τη 2η φάση του τουρνουά και έπειτα χωρίς το μεγάλο τους αστέρι, τον Kalin Lucas. Ο Izzo έχει πλέον το 2ο καλύτερο ποσοστό νικών-ηττών σε τελική φάση NCAA πίσω από τον Krzyzewski και η παρουσία του στον πάγκο του Michigan State είναι ίσως το μεγαλύτερο όπλο της ομάδας στο F4 του Σαββατοκύριακου.

Related Posts with Thumbnails