Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ελάφια ...με κέρατα

Ένα μήνα περίπου μετά την ολοκλήρωση των ανταλλαγών στο NBA, δύο είναι οι ομάδες που δείχνουν σαφώς βελτιωμένες από πριν. Τα φώτα της δημοσιότητας βέβαια έχουν αποκλειστικά πέσει πάνω στο Dallas, το οποίο μετά τις προσθήκες των Butler και Haywood (του πρώτου κυρίως) πέτυχε 12 συνεχόμενες νίκες και έχει "σκαρφαλώσει" πλέον στη 2η θέση της Δύσης. Οι τελευταίες εμφανίσεις των Mavs δημιουργούν προσδοκίες, οι οποίες φτάνουν ακόμα και μέχρι την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου. Ελάχιστοι βέβαια αναφέρουν την πρόοδο που σημείωσε στην ίδια περίοδο μια άλλη ομάδα, η οποία δεν στοχεύει στον τίτλο. Φυσικά και αναφέρομαι στους Bucks, οι οποίοι πριν την περίοδο των ανταλλαγών πάλευαν να μπουν στα play off έχοντας χάσει τον καλύτερο τους παίκτη για το υπόλοιπο της σεζόν. Η τωρινή κατάσταση όμως της ομάδας του Milwaukee είναι αρκετά διαφορετική...

Οι Bucks, όπως αποδεικνύεται έκαναν ίσως τις πιο μελετημένες κινήσεις από οποιαδήποτε άλλη ομάδα κατά την περίοδο των ανταλλαγών. Απέκτησαν από το Σικάγο τον εξαιρετικό φέτος John Salmons δίνοντας τους Warrick και Alexander, με σκοπό να αναπληρώσουν το κενό του τραυματία Redd. Η επιλογή τους αυτή δικαιώθηκε πλήρως καθώς ο 30χρονος γκαρντ έγινε αμέσως ο πρώτος σκόρερ τους με 18,9 πόντους μ.ο. σε 11 ματς. Τι και αν οι Bucks αποδυναμώθηκαν αρκετά μέσα στη ρακέτα, με σκοπό να φέρουν στο Milwaukee τον Salmons (πλην των Warrick και Alexander έδωσαν και τον Elson στους Sixers πακέτο με τον Meeks προκειμένου να εξισορροπήσουν τα πράγματα στο roster τους); Ο εκπληκτικός φέτος Αυστραλός Bogut, απέδειξε για άλλη μια φορά στο προχθεσινό ματς με τους Celtics ότι δε χρειάζεται ρεζέρβα! Σε 42 λεπτά συμμετοχής παρακαλώ(!) είχε 25 πόντους και 17 ριμπάουντ απέναντι στους ψηλούς των Κελτών. Επίσης το κενό του Warrick καλύφτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς ο Καμερουνέζος Mbah a Moute τείνει να εξελιχθεί σε έναν από τους σπουδαιότερους αμυντικούς ρολίστες του πρωταθλήματος ενώ ο Ilyasova προσφέρει αρκετά ποιοτικά λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο. Προσθέστε και τον εξαιρετικό εσχάτως Ντελφίνο και θα καταλάβετε γιατί οι Bucks μετρούν από τις ανταλλαγές και έπειτα ένα σερί 10-2, το οποίο τους έχει φέρει πλέον στην θέση της Ανατολής πάνω από Toronto, Charlotte, Miami και Chicago.

Η έλευση του Salmons ήταν αυτή ουσιαστικά που μεταμόρφωσε το Milwaukee και παρά το γεγονός πως το roster συρρικνώθηκε προς την κατεύθυνση αυτή, ειδικά στους ψηλούς, η απόδοση της ομάδας του Skiles ανέβηκε κατακόρυφα. Παραμένει ερωτηματικό βέβαια το κατά πόσο θα αντέξουν οι βασικοί της ομάδας να αγωνίζονται περισσότερα από 35 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Η χημεία πάντως των βασικών συν των 3-4 αναπληρωματικών παικτών που χρησιμοποιεί σε κάθε ματς ο Skiles, βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο ήττες των Bucks τον τελευταίο μήνα είναι από ομάδες θεωρητικά ανώτερες (Orlando, Atlanta) ενώ στα "θύματα" των "Ελαφιών" συγκαταλέγονται οι Cavs (έστω και με τον James απόντα) και προσφάτως οι Celtics. Το μεγάλο όπλο της ομάδας του Milwaukee είναι η άμυνα, με τους Bucks αν είναι η 5η καλύτερη αμυντική ομάδα της χρονιάς αλλά η καλύτερη στον συγκεκριμένο τομέα στα 10 τελευταία ματς.

Μοναδική παραφωνία σε όλη αυτή την αγωνιστική ευφορία που επικρατεί στους Bucks, είναι η απόδοση του Jennings. Ο ταλαντούχος νεαρός καλείται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η άφιξη του Salmons και η εκπληκτική φόρμα του Andrew Bogut. Δείχνει εμφανώς έξω από τα νερά του το τελευταίο διάστημα και οι 55 πόντοι που πέτυχε απέναντι στους Warriors στην αρχή της σεζόν είναι πλέον μια μακρινή ανάμνηση. Ο νεαρός play maker μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή (πριν δηλαδή τα ματς με Cleveland και Boston) μετρούσε μόλις 9,9 πόντους με ποσοστό ευστοχίας 25.3% στα αμέσως προηγούμενα 8 παιχνίδια! Παρόλα αυτά εξακολουθεί να τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Skiles, ο οποίος σε οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο σχετικά με την απόδοση του 20χρονου προβάλλει το αντεπιχείρημα του νεαρού της ηλικίας του. Όπως και να έχει, οι Bucks συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και με τέτοιες εμφανίσεις δεν χάνουν την είσοδο στα play off με τίποτα! Αν κατορθώσουν μάλιστα να αποφύγουν Cleveland και Orlando στον πρώτο γύρο, ίσως είναι ικανοί να προκαλέσουν επιπλέον "ζημιές"...

7 σχόλια:

NasosP είπε...

Για το Jennings το ξέρω ότι διαφωνούμε από την αρχή της χρονιάς. Μετριότατος φίλε Sixama

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω ότι είναι μετριότατος ο Jennings Νάσο. Πως μπορεί άλλωστε ένας παίκτης που με τους 55 πόντους του έγραψε το όνομά του δίπλα σε παίκτες όπως ο Champerlain και ο Baylor να είναι μετριότατος; Νομίζω ότι η περσινή εικόνα του Jennings στη Ρόμα έχει προκαταβάλει αρνητικά τουλάχιστον εμάς τους Ευρωπαίους. Πάντως ο ίδιος πρόσφατα δήλωσε πως το πέρασμα από την Ιταλία τον ωφέλησε αρκετά. Προσωπικά θεωρώ τον Jennings παίκτη με μεγαλύτερο potential σε σχέση με play makers που επιλέχθηκαν πιο πριν από αυτόν στο draft όπως οι Flynn και Rubio. Και νομίζω ότι αν καταφέρει να προσαρμοστεί στην νέα εικόνα των Bucks θα γίνει ακόμα πιο ολοκληρωμένος παίκτης.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα,
Δεν θα τη χαρακτηριζα & πολυ μελετημενη αυτη τη κινηση.
Νομιζω οτι οι συγκυριες γενικα τους ευννοησαν & φορμαριστηκαν τη δεδομενη χρονικη περιοδο.
Ο Σαλμονς φετος στους Μπουλς δεν ηταν καταπληκτικος.Ειχε πεσμενη επιθετικη παραγωγικοτητα.
Στους Μπακς ωστοσο,βρηκε αρκετο χρονο συμμετοχης & αυξημενες αρμοδιοτητες,στοιχεια που χρειαζεται προκειμενου να ειναι λειτουργικος & πιο αποδοτικος.
Δεν θα ελεγα οτι αποδυναμωθηκαν μεσ'στη ρακετα τους στο βαθμο που το παρουσιαζεις,καθως μονο ο Ουωρρικ ηταν ουσιαστικα μαχιμος.
Ο Ελσον επαιξε μολις σε 11 ματς,ενω ο Τζοε Αλεξαντερ ειχε χασει ολη τη φετινη σεζον λογω του προβληματος που ειχε αν δεν κανω λαθος στον ιγνυακο τενοντα.
Τους Ελσον-Μικς τους εδωσαν στους Σιξερς για να παρουν τους Μπρεζετς-Αιβι,συν ενα φετινο ντραφτ πικ 2ου γυρου.
Για τον Τζενιγκς θα συμφωνησω πως προκειται για παικτη με μεγαλο potential & σιγουρα λογω του νεαρου της ηλικιας του, θα εχει αρκετα σκαμπανεβασματα στην αποδοση του.
Εγω απορω γιατι δεν τον επιλεξαν οι Νικς...

NasosP είπε...

Σίγουρα έχει potential, όπως όμως και δεκάδες σύγχρονοι πιτσιρικάδες του NBA. Δε νομίζω ότι θα γίνει ποτέ σημείο αναφοράς για ομάδα του NBA.

Για όσα γράφεις για Bucks συμφωνώ, έχω όμως την αίσθηση ότι είναι μέχρι να κλατάρει ο Αυστραλός :)

Ανώνυμος είπε...

Ποιοτικά δεν αποδυναμώθηκαν τόσο πολύ καθώς όπως σωστά επισημαίνεις πλην του Warrick οι υπόλοιποι ψηλοί δεν ήταν και τόσο μάχιμοι. Ποσοτικά όμως αποδυναμώθηκαν καθώς ουσιαστικά άφησαν τον Bogut χωρίς ρεζέρβα αφού έδωσαν 3 ψηλούς και πήραν τον Μπρέζετς, δηλαδή ...κανέναν. Έχει δίκιο ο Νάσος που λέει ότι αν κλατάρει ο Αυστραλός θα υπάρξει πρόβλημα. Για την ώρα πάντως είναι εντυπωσιακός.

Όσο για τους Knicks, πολύ σωστή η παρατήρησή σου. Πέρυσι δεν επέλεξαν τελικά play maker και φέτος το καλοκαίρι είναι υποχρεωμένοι να ψάξουν έναν καλό οργανωτή γιατί όσους superstar free agents καταφέρουν να υπογράψουν (αν το καταφέρουν) θα χρειαστούν σίγουρα έναν σχετικά καλό παίκτη στο 1. Πολύ πιθανόν να στραφούν σε παίκτες οι οποίοι με τις κατάλληλες εξελίξεις στο draft, θα διατεθούν προς ανταλλαγή (π.χ. Flynn, Harris). Το θέμα είναι όμως ότι δεν έχουν να προσφέρουν κάποιο σοβαρό αντάλλαγμα!

Ανώνυμος είπε...

Ο Τζενιγκς θα ηταν perfect fit για το up tempo του Ντ'Αντονι...
Εχω την αισθηση πως το περασμενο καλοκαιρι οι Νικς σκεφτονταν 2 πραγματα παραλληλα.
Το ενα ηταν ο Ρικι Ρουμπιο...
Και το αλλο ηταν αν θα ανανεωνε ο Ντειβιντ Λι η' οχι..
Και απ τη στιγμη που οι Γουλφς επελεξαν τον Ισπανο,επικρατησε μαλλον η σκεψη να προφυλαξουν τα νωτα τους οσον αφορα τον Λι...
Και γι'αυτο επελεξαν τον Χιλ..

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τελευταίο για τον Jennings...
Μόλις είδα τον τελευταίο αγώνα των Bucks με αντίπαλο τους Celtics. Οι σχολιαστές επισήμαναν διαρκώς πως ο νεαρός πρέπει να δουλέψει αρκετά στο κομμάτι του decision making και είχαν απόλυτο δίκιο. Το highlight του πάντως στο παιχνίδι ήταν η απόπειρα να προκαλέσει τσαμπουκά, όταν δέχθηκε ένα σκληρό φάουλ στον αιφνιδιασμό. Και δεν δίστασε να την "πέσει" στον ...Glenn Davis! "I like his spirit" σχολίασε αμέσως ο τύπος που περιέγραφε το παιχνίδι...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails