Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Παράταση αγωνίας

Η Πρόκομ κατάφερε να επικρατήσει του Ολυμπιακού με 81-78 και να παραμείνει έτσι ζωντανή στην υπόθεση πρόκρισης στο F4. Παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις που εκφράστηκαν πριν την έναρξη των play off, η πολωνική ομάδα δείχνει να είναι "σκληρό καρύδι" και παρουσιάζεται εξόχως ανταγωνιστική μέχρι στιγμής. Το 4ο κατά σειρά ραντεβού των δύο ομάδων είναι πλέον την Πέμπτη το βράδυ, στις 20:45 ώρα Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο χθεσινό ματς. Παρουσίασε αρκετά προβλήματα στην άμυνα, τα οποία στο πρώτο ημίχρονο μεταφράστηκαν σε πολλά εύκολα ντράιβς ενώ στο δεύτερο είχαν κυρίως να κάνουν με τα περιφερειακά σουτ των Πολωνών. Έχασε την μάχη των ριμπάουντ και το γεγονός πως ο Γιάγκλα απέναντι στη "γεμάτη" frontline των "ερυθρόλευκων" έφτασε στο σημείο να μαζέψει 9 "σκουπίδια", δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την ομάδα του Γιαννάκη. Επίσης, η επιθετική του παραγωγικότητα δεν ήταν ανάλογη των φετινών του επιδόσεων και για μόλις 3ο ματς στη σεζόν, ο Ολυμπιακός έμεινε κάτω από τους 80 πόντους. Το γεγονός πως έφτασε στο τέλος να διεκδικεί τη νίκη, οφείλεται εν πολλοίς στο ότι η Πρόκομ έδειξε να "τα χάνει" στα τελευταία λεπτά αλλά και στη διάθεση που έριξαν οι "ερυθρόλευκοι" και δεν παράτησαν σε καμία περίπτωση το ματς. Αν μάλιστα ο Λόγκαν δεν ευστοχούσε σε ένα αρκετά δύσκολο σουτ με ταμπλό και δεν χανόταν πολύτιμος χρόνος στην προτελευταία επίθεση της ομάδας του Πειραιά, ίσως τα πράγματα να ήταν τελικά διαφορετικά. Κρίνοντας όμως με βάση τη συνολική εικόνα των ομάδων στο ματς, νομίζω πως η νίκη της Πρόκομ είναι απολύτως δίκαιη.

Έχοντας πάντως παρακολουθήσει και τα 3 ματς του Ολυμπιακού με την Πρόκομ, πιστεύω πως η συγκυρία για την ομάδα του Γιαννάκη δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Ο Ολυμπιακός, σε επίπεδο ατομικό, δε βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Παίκτες "κλειδιά" της ομάδας, μάλλον διανύουν περίοδο ντεφορμαρίσματος. Ο Μπουρούσης δείχνει ακόμα επηρεασμένος από την περιπέτεια με τη γρίπη, ο Παπαλουκάς, με εξαίρεση το 2ο ματς στο ΣΕΦ, έχει αρκετά καιρό να πιάσει σταθερά υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Σκορτσιανίτης είναι σαφώς "έξω από τα νερά" του απέναντι στους Πολωνούς ενώ και ο τρόπος που χρησιμοποιείται εγείρει αρκετά ερωτηματικά και ο Τσίλντρες παρουσιάζει έναν εκνευρισμό με αντίπαλο τον Γουντς. Χθες ο Αμερικανός μπορεί να ήταν καταπληκτικός στην επίθεση όμως στην άμυνα συνελήφθη αρκετές φορές "κοιμώμενος" απέναντι στον "Q". Στο παραπάνω club προστέθηκε χθες και ο Κλέιζα, ο οποίος για πρώτη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα σημείωσε μονοψήφιο αριθμό πόντων! Ένα ακόμα ανησυχητικό στοιχείο είναι το γεγονός πως το ρόστερ της ομάδας έχει συρρικνωθεί σημαντικά. Ο Τσίλντρες παίζει πλέον χωρίς αλλαγή αφού ο Βασιλόπουλος αποδεικνύει σε κάθε ματς που χρησιμοποιείται ότι δεν είναι ικανός να βοηθήσει ουσιαστικά. Οι γκαρντς που είναι διαθέσιμοι είναι πλέον μόλις τρεις καθώς ο Μπέβερλι δεν υπολογίζεται και ο Χαλπερίν... ας το αφήσουμε καλύτερα! Όλα τα παραπάνω ίσως να μην στοιχίσουν τελικά με αντίπαλο την Πρόκομ αλλά είναι θέματα που πρέπει να απασχολήσουν τους τεχνικούς της ομάδας ενόψει των αγώνων με μεγαλύτερης δυναμικότητας αντιπάλους, οι οποίοι ουσιαστικά θα κρίνουν τους τίτλους που διεκδικεί ο Ολυμπιακός.

Υ.Γ.: Δεν ανήκω σε αυτούς που επιθυμούν διακαώς την επιστροφή του Γουντς στον Ολυμπιακό χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν παραδέχομαι το τεράστιο ταλέντο που διαθέτει ο Αμερικανός. Παρόλα αυτά ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση για τον λόγο που αποχώρησε ο Κιντέλ από τον Ολυμπιακό πριν από δύο καλοκαίρια και ενώ όπως μαθαίναμε τότε η τεχνική ηγεσία τον υπολόγιζε κανονικά για τη νέα σεζόν. Εμένα το παράπτωμα με το "τσιγαριλίκι" δεν με καλύπτει... Τα ίδια έπραξε και ο Μπλάκνεϋ στο Μαρούσι και ο ίδιος προπονητής που έδιωξε τον Γουντς, τον επανέφερε στην ομάδα αφού έληξε η τιμωρία του. Τα ίδια είχαν κάνει παλιότερα και οι Μακ Ντόναλντ, Μπατίστ και Μπιούφορντ αλλά κανείς από τους δημοσιογράφους που "σταύρωσαν" τον Γουντς για τη συμπεριφορά του δεν έπραξαν το ίδιο και με τους προηγούμενους. Και κάτι τελευταίο επειδή διαθέτω αρκετά καλή μνήμη... Όταν "έσκασε" η είδηση πως ο Γουντς βρέθηκε να έχει κάνει χρήση κάνναβης, εμφανίστηκαν ταυτόχρονα στον ηλεκτρονικό τύπο άρθρα που προεξοφλούσαν βαριά τιμωρία του Αμερικανού με 2 χρόνια αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Το γεγονός βέβαια πως στην Ελλάδα κανείς δεν έχει τιμωρηθεί με περισσότερες από 30 ημερολογιακές και όχι αγωνιστικές ημέρες για ανάλογα περιστατικά (όπως συνέβη τελικά και με τον Γουντς), μάλλον δεν ήταν γνωστό στους συντάκτες των σχετικών δημοσιευμάτων... Ή μήπως ήταν;

4 σχόλια:

psilos είπε...

Νομίζω ότι αυτό που επιτρέπει στην Πρόκομ να κοιτάει στα μάτια τον Ολυμπιακό είναι αυτός ο εκνευρισμός του Τσίλντρες απέναντι στον Γουντς. Δεν δείχνει καθόλου πάθος απέναντί του, τον αφήνει να σουτάρει και να διεισδύει με όλη του την άνεση. Πέρα από το χτεσινό πρόβλημα του Ολυμπιακού στο αμυντικό ριμπάουντ και γενικά στην άμυνα φάνηκε πόσο πρόβλημα έχει απέναντι στο 5 εναντίον 5 και όταν ο Κλέιζα βρίσκεται σε άσχημη βραδιά. Δεν τίθεται θέπα πρόκρισης στο Φάιναλ Φορ. Αλλά αν θέλει να έχει τύχη απέναντι στη Μπαρτσελόνα έχει πολλά να διορθώσει.

NasosP είπε...

Δε νομίζω πως ο Γουντς ή ο Τσίλντρες είναι καθοριστικοί παράγοντες. Νομίζω πως είναι ο Γιαννάκης.
Όσο περνάει η χρονιά γίνεται όλο και φανερότερο ότι το καράβι πάει μόνο του. Το μόνο τρικ που μπορεί να σκεφτεί είναι οι 3 playmakers, νομίζω πλέον πως εάν καταφέρει να βρει έναν άσσο 2.04 θα παίξει και με τέσσερις. Ο Σχορτσιανίτης για κάποιο λόγο όταν βγει δεν ξαναμπαίνει (ίσως είναι και η κούραση για να είμαι δίκαιος), shooting guards δεν υπάρχουν, σύστημα εναντίον ζώνης δεν υπάρχει και το σημαντικότερο η άμυνα δεν είναι απλώς αδούλευτη, είναι ανύπαρκτη.
Έχω βαρεθεί από την αρχή της χρονιάς να μας σταματάει ο οποιοσδήποτε παίζει ζώνη.Το μόνο σύστημα στην επίθεση είναι οι εμπνεύσεις Τεόντοσιτς-Κλέιζα. Συγνώμη, αλλά γι'αυτό δε χρειάζεται προπονητής.
Ρωτάς για το Γουντς: όταν απαντήσει κάποιος, ας μας πει και για Μπέβερλι, Ουέιφερ.
Ένα τελευταίο: μόνο σε μένα είναι ξεκάθαρο ότι με τον Κλέιζα στην πεντάδα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν παίζει άμυνα; Έχω την αίσθηση ότι είναι σε επίπεδο αντίδρασης...

Ανώνυμος είπε...

@Προς NasosP:
Παρολο που ο Γιαννακης εδειξε φετος μια ''ευελιξια'',οσον αφορα την αξιοποιηση των Τεοντοσιτς & Τσιλντρες & την αναπροσαρμογη της επιθετικης φυσιογνωμιας της ομαδας του,ειναι φανερο οτι σε καποια θεματα χωλαινει στο να παρασχει λυσεις..
Η ποιοτητα των παικτων του Ολυμπιακου ειναι αναμφισβητητη,ομως οταν διεκδικεις το καλυτερο αγωνιζομενος στο υψηλοτερο επιπεδο,& οι προπονητικες παρεμβασεις-''πινελιες'' ειναι & αυτες υπεραπαραιτητες..

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω από που κι ως που ο Ολυμπιακός θεωρείται και φαβορί για το τρόπαιο, το θέμα είναι πως ομάδα χωρίς ΣΑΦΕΙΣ αμυντικούς και επιθετικούς προσανατολισμούς είναι σα βάρκα χωρίς πανιά σε τρικυμία. Το ταλέντο από μόνο του, ίσως μόνο στο ΝΒΑ να κάνει τη διαφορά. Στην Ευρώπη όχι. Κι εδώ που τα λέμε, και η Μακάμπι, και η ΤΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα έχουν αρκετό ταλέντο.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails