Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Αυτό το βραβείο ποιος θα το πάρει;

Η μάχη για το βραβείο του Rookie της χρονιάς στο NBA καλά κρατεί. Τρεις είναι οι βασικοί υποψήφιοι, με τους δύο πρώτους να βρίσκονται πολύ κοντά στις περισσότερες δημοσκοπήσεις και τον τρίτο να πλησιάζει επικίνδυνα.

1. Τyreke Evans: O γκαρντ των Kings προηγείται εδώ και καιρό στη σχετική λίστα. Έχει εξαιρετικούς στατιστικούς μέσους όρους (20,3 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ) ενώ βρήκε και στο πρόσωπο του Kobe Bryant έναν φανατικό υποστηρικτή. O superstar των Lakers έπλεξε το εγκώμιο του συντοπίτη του νεαρού ύστερα από το πρόσφατο ματς μεταξύ Lakers και Kings, λέγοντας πως η Φιλαδέλφεια πάντοτε έβγαζε πολυσύνθετους παίκτες...

2. Stephen Curry: O γιος του Dell Curry πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με 16,4 πόντους μέσο όρο και 42,4% στα τρίποντα. Δικαίως έχει φτάσει να διεκδικεί από απόσταση αναπνοής το βραβείο. Την προηγούμενη Δευτέρα πέτυχε 29 πόντους και μοίρασε 9 ασίστ στην ήττα των Warriors από τους Lakers. Φαρμακερός σουτέρ ο νεαρός από το Οχάϊο...

3. Brandon Jennings: O play maker των Bucks έκανε ένα κακό δίμηνο εσχάτως και οι αριθμοί του έπεσαν στους 16 πόντους και στις 6,1 ασίστ ανά παιχνίδι. Απόψεις που τον έφεραν στη σχετική λίστα πίσω και από τους Collison και Thornton των Hornets, αντιμετώπισαν τον χλευασμό του συμπαίκτη του Andrew Bogut! Πάντως στο προ ημερών παιχνίδι μεταξύ Kings και Bucks επικράτησε στην άτυπη κόντρα με τον Evans, πετυχαίνοντας 35 πόντους...

Αν ήταν στο χέρι μου θα έδινα το βραβείο στο Jennings, η παρουσία του οποίου συνδυάζεται και με εξαιρετική πορεία της ομάδας του. Τελικά η περσινή χρονιά του 19χρονου στη Ρόμα, δεν ήταν καθόλου αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων του.

Θα ήθελα τη γνώμη σας...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι τον 1ο λογο θα τον εχει ο Εβανς..
Χωρις να αποκλεισω & το σεναριο να δοθει & στον Εβανς & στον Τζενιγκς..
Το σιγουρο ειναι οτι δεν ξεχωριζει καποιος ρουκι φετος αισθητα..
Για του χρονου παντως,προβλεπω πολυ μεγαλη μαχη..
Μεταξυ των Γκριφιν,Ουωλ,Τερνερ..

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι το βραβείο πρέπει να δοθεί στον Έβανς...
Είναι αυτός που κάνει την μεγαλύτερη διαφορά για την ομάδα του,που αν δεν τον είχε θα συναγωνιζόταν την Μινεσότα και τους Νετς.

Από την άλλη ο Τζένινγκς είναι σε μια ομάδα που ωφελήθηκε το περισσότερο κατά την διάρκεια των ανταλλαγών παίρνοντας τον Σάλμονς και χάρη στην απίστευτη άνοδο του Μπόγκατ χτυπάει άνετα τα play-offs..


Για την ομάδα του πάντως ο Έβανς μοιάζει πιο αναντικατάστατος από ότι είναι ο Τζένινγκς για την δική του.Ο Έβανς είναι ολοκληρωμένος παίκτης και απίστευτα ώριμος μπασκετικά σε αντίθεση με τον Τζένινγκς.

Αυτήν την 55αρα να μην είχε βάλει ο πρώην παίκτης της Ρόμα και δεν θα υπήρχε,κατά την γνώμη μου,καμία αμφιβολία..Ελπίζω να μην κούρασα..

KonTaz

Ανώνυμος είπε...

Ο Εβανς συγκεντρωνει τις περισσοτερες πιθανοτητες κυριως λογο σταθεροτητας σε πολυ καλη αποδοση.Οι Kings αποφασισαν να χτισουν πανω του, και μπορει να βελτιωθει ακομα περισσοτερο.Ο Jennings ξεκινησε με τους εξωπραγματικους 55 ποντους, αλλα μετα επεσε καπως, ενω οι αλλοι 2 διεκδικητες ανεβηκαν, και ετσι εχασε εδαφος.Ο Curry κατ΄εμε ειναι υποτιμημενος.Αν και αρχισε τη χρονια λιγο νωθρος, μετα επιασε τρομερα στανταρ αποδοσης.Συνολικα θα εδινα 70% στον εβανς και 15 στους αλλους 2.Θα διαφωνησω παντως με το φιλο απο πανω, αυτη η χρονια εχει πολυ καλο υλικο (οι 3 προαναφερθεντες, Collison, Thornton, Matthews, Budinger, Jerebko και αλλοι) ειναι ετη φωτος απο αλλες χρονιες, που ακομα και τα lottery picks ηταν για Α2.

Ανώνυμος είπε...

Η σοδεια του 2009 ηταν παρα πολυ πλουσια σε G..& σιγουρα βρηκαν ευκαιριες να αναδειχτουν & παικτες που δεν επιλεχτηκαν ψηλα στο ντραφτ.
Παρολα αυτα επιμενω, πως δεν υπηρξε καποιος φετος(ελλειψει βεβαιως του Μπλεηκ Γκριφιν..),που να ξεχωριζε-σε σχετικα αισθητα,εναντι ολων των υπολοιπων..
Οπως ηταν ο Ντερικ Ροουζ περσι η' ο Κεβιν Ντουραντ προπερσι..

Θα συμφωνησω για τον Καρρι..

Ανώνυμος είπε...

Ο Curry είναι εδώ και 3 μήνες καταπληκτικός, ωστόσο εγώ θα έδινα το βραβείο στον Evans. Και αυτό γιατί είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και μην ξεχνάμε ότι οι μέσοι όροι του είναι, το λιγότερο, εντυπωσιακοί για ρούκι. Όσο για το γεγονός ότι οι Kings έχουν πολύ χαμηλό ρεκόρ, το ίδιο ισχύει και το "τσίρκο" του Don Nelson!

Υ.Γ. Μεγάλη έκπληξη της χρονιάς είναι, πάντως, κατά τη γνώμη μου οι δύο γκαρντ των Χόρνετς. Ο Collison ήταν καταπληκτικός στο διάστημα που απουσίαζε ο Paul, ενώ ο Thornton (Νο43, παρακαλώ) αποδείχτηκε ικανότατος σκόρερ (21,4 πόντους το Μάρτιο ερχόμενος συνήθως από τον πάγκο).

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο που ξέχασα να αναφέρω: Ο Evans σκοράρει 20,3 pts, παίρνει 5,2 reb και μοιράζει 5,6 as. Ξέρετε πόσοι άλλοι πέτυχαν το 20-5-5 ως ρούκι; Μόλις 3. Οι Oscar Robertson, Michael Jordan και Lebron James!

Υ.Γ. Έγραψα ένα post στο ballhog22.wordpress.com για το τι πιστεύω και για τα υπόλοιπα βραβεία της χρονιάς. Κάθε άποψη και σχόλιο δεκτά...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails