Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Bracketολογίας το ...ανάγνωσμα!

Βρισκόμαστε λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη του μεγάλου μπασκετικού γεγονότος του μήνα, το οποίο δεν είναι άλλο από το March Madness. Θεωρήσαμε σκόπιμο προς ενημέρωση όσων θέλουν να παρακολουθήσουν το τουρνουά, να παρουσιάσουμε μια πρόχειρη ανάλυση των τεσσάρων περιφερειών (Midwest, West, East, South) και να κάνουμε μια σειρά από προτάσεις σχετικά με τα ματς που αξίζει να παρακολουθήσετε κατά την πρώτη ημέρα του τουρνουά, δηλαδή σήμερα και αύριο.

Midwest: Εκτιμάται ως η δυσκολότερη περιφέρεια με πολλές καλές ομάδες. Η θεωρητικά καλύτερη ομάδα φέτος, το Kansas, πρέπει να θεωρείται αδικημένη δεδομένου ότι μάλλον θα ιδρώσει αρκετά ώστε να φτάσει στο F4. Στην ίδια περιφέρεια με αυτό τοποθετήθηκαν άλλες 8 ομάδες πρωταθλήτριες περιφερειών, τρεις ομάδες με παίκτη υποψήφιο για λότερι πικ και οι δύο μοναδικές ομάδες που έχουν κερδίσει το Kansas φέτος (Tennessee και Oklahoma State). Αμέσως μετά το Kansas(#1), οι ομάδες με το υψηλότερο seeding είναι το Οhio State(#2) και το Georgetown(#3) αλλά σίγουρα με βάση την πολύ σταθερή φετινή πορεία και την εμπειρία της ομάδας των Jayhawks, το γεγονός οποιαδήποτε άλλη ομάδα να κερδίσει τη συγκεκριμένη περιφέρεια θα θεωρηθεί μεγάλη έκπληξη. Νομίζω ότι το πιο αμφίρροπο ματς του πρώτου γύρου είναι αυτό μεταξύ Oklahoma State(#7) και Georgia Tech(#10) ενώ και η αγαπημένη ομάδα του blog, το Maryland(#4) θα πρέπει να προσέξει πολύ απέναντι στο αρκετά καλό επιθετικά, Houston(#13).

East:
Βρίσκεται ένα σκαλί πιο κάτω σε επίπεδο δυσκολίας από τη Midwest. Η ισχυρότερη ομάδα εδώ είναι το Kentucky, η πλέον ταλαντούχα ομάδα σε ολόκληρη τη χώρα με τρία μελλοντικά ντραφτ πικ 1ου γύρου στη σύνθεσή της. Ωστόσο ορισμένα στοιχεία όπως η έλλειψη ωριμότητας και εμπειρίας αλλά και ο πρότερος αποτυχημένος βίος του κόουτς Calipari σε F4, εντείνουν τις αμφιβολίες σχετικά με το αν το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο. Η αμέσως καλύτερη θεωρητικά ομάδα είναι το West Virginia(#2), που έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα μετά από την κατάκτηση του τίτλου στην Big East. Αναμένεται να φτάσει στον τελικό της περιφέρειας πιο εύκολα από το Kentucky(#1), το οποίο στο 2ο γύρο περιμένει ένα ματς "παγίδα" απέναντι στο νικητή του αγώνα Texas(#8)-Wake Forest(#9).Το συγκεκριμένο ζευγάρι, όπως και οι αναμετρήσεις Washington(#11)-Marquette(#6) και Cornell(#12)-Temple(#5), είναι μάλλον τα πιο ενδιαφέροντα ματς του 1ου γύρου.


West: Ίσως η περιφέρεια όπου η θεωρητικά ισχυρότερη ομάδα, το Syracuse(#1), έχει το πιο εύκολο έργο. Πάντως η "πορτοκαλί" ομάδα διανύει μια περίοδο κάμψης από τον Φεβρουάριο και έπειτα ενώ πολλά θα κριθούν από τη συμμετοχή ή όχι τελικά στο τουρνουά, του τραυματία βασικού της σέντερ Ονιάκου. Ελπίδες για κάτι καλό έχει και το Kansas State(#2), όμως στην 1η και 2η φάση θα αντιμετωπίσει ένα επιπλέον εμπόδιο... Η αρένα της Oklahoma City που θα φιλοξενήσει τα παιχνίδια του, αναμένεται κατάμεστη από φίλους του ...Kansas, το οποίο θα δώσει στο ίδιο γήπεδο τους δύο πρώτους αγώνες του.Οι δύο συντοπίτες έχουν αυξημένη μεταξύ τους αντιπαλότητα και η αποδοκιμασία αναμένεται να πάει "σύννεφο"... Γενικότερα η περιφέρεια προσφέρεται για εκπλήξεις και ίσως να γίνει το "μπαμ" σε κάποιο από τα ζευγάρια Vanderbilt(#4)-Murray State(#13), Butler(#5)-UTEP(#12) και Xavier(#6)-Minnesota(#11).

South: Πρόκειται για την περιφέρεια με το χαμηλότερο συνολικά επίπεδο ομάδων. Το Duke(#1) δεν θα πρέπει να αισθάνεται καθόλου φαβορί από τη στιγμή που στο 2ο γύρο αναμένεται να συγκρουστεί με ένα εκ των California(#8) ή Louisville(#9) ενώ και το Villanova(#2) δεν αποτελεί κάποιο ιδιαίτερο φόβητρο. Ας κρατήσουμε το όνομα του Baylor(#3) γιατί αρκετοί Αμερικανοί αναλυτές θεωρούν ότι μπορεί να φτάσει στο F4. Η υπόθεση αυτή ενισχύεται από το γεγονός πως οι ημιτελικοί και οι τελικοί της περιφέρειας διεξάγονται στο Houston του Texas, πολιτεία στην οποία εδρεύει το Baylor. Για να φτάσει όμως εκεί το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, θα πρέπει μάλλον πρώτα να ξεπεράσει στο 2ο γύρο το εμπόδιο του σκληροτράχηλου Notre Dame(#6). Προσοχή στην πρώτη φάση στο ζευγάρι Purdue(#4)-Siena(#13), όπου δεν είναι απίθανο να σημειωθεί η έκπληξη.

Κλείνουμε με ένα βίντεο που αποδεικνύει πόσο μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί στις ΗΠΑ η τελική φάση του κολεγιακού πρωταθλήματος. Όλοι επιδίδονται στο άθλημα των προβλέψεων, από τον πιο απλό οπαδό μέχρι και τον ...Πρόεδρο της χώρας!



Όλους τους αγώνες του τουρνουά μπορείτε να τους παρακολουθήσετε ζωντανά και δωρεάν από εδώ. Σύντομα θα τοποθετήσουμε και ένα banner με το link στο πάνω δεξιά μέρος του blog.

1 σχόλιο:

απάλευτος είπε...

Από μεθαύριο ν' αναμένουμε το..review;;;

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails