Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Μύρισε μέχρι την Αθήνα...

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποιώντας μια μέτρια εμφάνιση κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Κινέζων και να κατακτήσει μια νίκη, που αν και ήταν εντός προγράμματος, ήρθε με πολύ δύσκολο τρόπο. Όπως φάνηκε οι Κινέζοι άφησαν στο ξενοδοχείο τις φωτογραφικές κάμερες και την τουριστική τους ιδιότητα, μιας και στο παρκέ παρουσιάστηκαν απρόσμενα ανταγωνιστικοί. Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες διεθνείς είχαν παγιώσει μια διαφορά της τάξης των δέκα πόντων στο πρώτο ημίχρονο, εντούτοις οι αντίπαλοι δεν έλεγαν να ξεκολλήσουν με τίποτα και αφού ροκάνισαν την διαφορά διεκδίκησαν επί ίσοις όροις τη νίκη.

Μας άρεσαν... Οι Κινέζοι! Αν και στα φιλικά παιχνίδια δεν έδειξαν τίποτα το ιδιαίτερο, εντούτοις παρουσιάστηκαν ετοιμοπόλεμοι και ακομπλεξάριστοι στην πρεμιέρα του τουρνουά και με αντίπαλο ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Η επιλογή της ζώνης απέδωσε, καθώς η ομάδα δεν φορτώθηκε με πολλά φάουλ, ενώ κράτησε τους Έλληνες ψηλούς έξω από το παιχνίδι.

Delete... Την ανεξήγητη επιμονή του Γιόνας Καζλάουσκας να χρησιμοποιεί βαριά σχήματα απέναντι στους ελαφρείς σέντερς της Κίνας. Εκτέθηκαν αμυντικά σε πολλές περιπτώσεις οι Μπουρούσης και Τσαρτσαρής, οι οποίοι μάλιστα συνυπήρξαν στο παρκέ για αρκετό χρονικό διάστημα.

Ελάλησε... «Παλέψαμε μέχρι το τέλος. Χρησιμοποιήσαμε πολύ τη ζώνη για να περιορίσουμε την επίθεση της Ελλάδας. Όμως χάσαμε πολλά ριμπάουντ, είχαμε πολλές άστοχες βολές και δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, στην οποία πιστέψαμε. Για μένα η εμφάνισή μας δεν αποτελεί έκπληξη. Δουλέψαμε σκληρά όλο το καλοκαίρι και είμαστε μία νεανική ομάδα, που παλεύει μέχρι το τέλος, αλλά κάνει και λάθη. Είχαμε πολλές καλές στιγμές, αλλά και κάποιες κακές. Πάντως οι παίκτες μου παίρνουν άριστα από μένα. Βγάζω το καπέλο μου στην Κίνα», δήλωσε ο Μπομπ Ντάνγουολντ, ο Αμερικανός τεχνικός.

MVP... Ο Νίκος Ζήσης. Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και έπιασε το τιμόνι την στιγμή που το καράβι φαινόταν να μπάζει νερά και να βυθίζεται... 21 κρίσιμους πόντους έγραψε το φύλλο αγώνα. Κλείνει στόματα (μεταξύ άλλων και τα δικά μας)

Που χάθηκες εσύ;... Ο Διαμαντίδης έχασε 10 ελεύθερα τρίποντα! Όχι δεν πρόκειται για στατιστικό λάθος, καθώς ο Μήτσος έσπασε τα στεφάνια με τα 13 τρίποντα που επιχείρησε.

Έγινε Τούρκος... Ο Νίκος Ζήσης δεν κατάφερε να ελέγξει τα νεύρα του και πήρε άλλη μια τεχνική ποινή μετά το φιλικό με τις ΗΠΑ. Πλέον η Εθνική μετράει 3/3 συνεχόμενα "Τ".

Μην το πεις ούτε στου παπά... 26 πόντους ο... φόργουορντ Jianlian Yi που έπαιζε πεντάρι και έκανε πάρτυ μέσα στην ελληνική ρακέτα.

Γκρίζοι Λύκοι... Ο Κενυάτης διαιτητής ήταν απλά υπέροχος. Πήρε πολλά σφυρίγματα επάνω του και σφύριξε ότι έβλεπε. Ευχάριστη έκπληξη.

Πάμε παρακάτω... Ας ελπίσουμε ότι το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα μάθημα και ότι η αποστολή θα συνειδητοποιήσει ότι το τουρνουά Ακρόπολις μας τελείωσε και ότι στην Τουρκία παίζουμε μπάσκετ και δεν κάνουμε μικροπολιτική... Επόμενος αντίπαλος οι Πορτορικάνοι.


Κατεβάστε τον αγώνα Ελλάδας - Κίνας για το Μουντομπάσκετ του 2010 - Download Greece vs China Worldcampionship game 1 (rapidshare)

Part1

Part2

Part3

Part4

Part5

Part6

Part7

Part8

Part9

Related Posts with Thumbnails