Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Παραλίγο...

Λίγο έλειψε χθες βράδυ να γίνει το μεγάλο μπαμ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας καθώς η Βραζιλία έφτασε μια ανάσα μακριά από το να σπάσει το αήττητο των ΗΠΑ στη διοργάνωση. Το τελικό 70-68 υπέρ των Αμερικανών ήρθε με πολύ κόπο και ιδρώτα και με τους Βραζιλιάνους να χάνουν διπλή ευκαιρία στο τέλος του ματς να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Τέλος καλό όλα καλά όμως για την ομάδα του Σιζέφσκι, η οποία με τη χθεσινή νίκη καπάρωσε ουσιαστικά την 1η θέση στον όμιλο, καθώς τα ματς με Ιράν και Τυνησία που ακολουθούν, θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Από την άλλη οι Βραζιλιάνοι οφείλουν να ανασυνταχθούν αφού ακολουθούν δύσκολα ματς με αντιπάλους Σλοβενία και Κροατία. Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας, ξεχώρισε η σημαντική της Σλοβενίας επί της Κροατίας με 91-84 και ο περίπατος των Αυστραλών στο υποτιθέμενο ντέρμπι του 1ου ομίλου ενάντια στη Γερμανία.

Μας άρεσε... Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας! Ο 27χρονος Βραζιλιάνος play maker, έχει παρουσιάσει τρομερή βελτίωση από τον καιρό που αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μπανταλόνα. Το απέδειξε όλη τη σεζόν που μας πέρασε με την Κάχα Λαμποράλ αλλά και χθες, με αντιπάλους μερικούς από τους κορυφαίους γκαρντς του NBA. Φοβερά εγκεφαλικός, υπήρχαν 1-2 στιγμές που μάγεψε με τις πάσες του. Έπαιξε 33 λεπτά και έδειξε ότι μπορούσε να αντέξει ολόκληρο το 40λεπτο αλλά ας όψεται το γεγονός ότι χρεώθηκε με 4 φάουλ από το 3ο δεκάλεπτο. Αν κατάφερνε να μείνει παραπάνω χρόνο στο παρκέ, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Ακόμα και έτσι όμως, παραλίγο να γίνει ήρωας στην προτελευταία φάση του ματς.

Delete... Η γερμανική ομάδα μπορεί να μην έχει τον Νοβίτσκι στη σύνθεσή της αλλά τις δύο πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης έπαιξε αρκετά ψυχωμένα και κέρδισε τις εντυπώσεις. Σήμερα, επηρεασμένη ίσως και από την κούραση, έχασε με κάτω τα χέρια από την Αυστραλία, χωρίς να μπορέσει σε καμία στιγμή του αγώνα να αντεπεξέλθει στο physical παιχνίδι των Boomers. Σίγουρα ο Μπάουερμαν και οι, ως επί το πλείστον νεαροί παίκτες του, θα θέλουν να ξεχάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη χθεσινή εμφάνιση.

Ελάλησε... «Υπάρχει η πολιτική, υπάρχουν και τα σπορ. Ας μην μπερδεύουμε το ένα με το άλλο», δήλωσε ο Σέρβος προπονητής του Ιράν Βέσελιν Μάτιτς, με αφορμή τον μεθαυριανό αγώνα της ομάδας του με τις ΗΠΑ. Σωστός ο κόουτς...

MVP... Ο Κέβιν Ντουράντ. Ο φόργουορντ των Θάντερ είναι μέχρι στιγμής ο στυλοβάτης της αμερικανικής ομάδας. Στο ματς με τη Βραζιλία πέτυχε 27 πόντους με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας και μάζεψε 10 ριμπάουντ. Έκανε και 7 λάθη βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς αλλά αυτό το "καταραμένο" πρώτο βηματάκι φταίει για όλα...

Που χάθηκες εσύ;... Ο Λεαντρίνιο Μπαρμπόσα είπε να μιμηθεί τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τα κατάφερε μια χαρά! Με 3/13 τρίποντα ολοκλήρωσε το χθεσινοβραδινό ματς, αστοχώντας σε κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού εντελώς αμαρκάριστος από τη γραμμή των 6.25. Είναι γεγονός πως ο Βραζιλιάνος σουτάρει καλά κυρίως μετά από τρίπλα...

Έγινε Τούρκος... Κανείς! Σε όσα παιχνίδια παρακολουθήσαμε σήμερα, κυριάρχησαν ήρεμες αντιδράσεις και συμπεριφορές.

Μην το πεις ούτε στου παπά... Πρώτος σκόρερ με 15 πόντους και πρώτος στις ασίστ με 4 συνολικά, ήταν ο Γιάκα Λάκοβιτς για τη Σλοβενία στο νικηφόρο ματς με αντίπαλο την Κροατία. Ο όχι και τόσο αξιόπιστος Σλοβένος γκαρντ, εξέπληξε ευχάριστα με την απόδοσή του, ιδιαίτερα στο 2ο ημίχρονο, σε ένα καθοριστικό ματς για την τελική έκβαση του 2ου ομίλου.

Γκρίζοι Λύκοι... Οι Αμερικανοί τα έχουν βρει σκούρα με το παραπάνω πρώτο βηματάκι το οποίο οι διαιτητές μέχρι στιγμής δεν τους το χαρίζουν. Ακόμα και ο Μπραζάουσκας, ο οποίος έχει "αμαρτωλό" παρελθόν από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, χθες βράδυ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Πάμε παρακάτω... Ο 1ος και 2ος όμιλος "ρεπάρει" αύριο και η δράση ξαναρχίζει στα δύο άλλα groups. Εκτός από το ματς της Ελλάδας με την Τουρκία, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις Γαλλίας-Καναδά και Ισπανίας-Λιθουανίας για τον όμιλο της Σμύρνης.

Related Posts with Thumbnails