Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Τώρα αρχίζουν τα (πιο) δύσκολα (updated)

Η εθνική ομάδα κατέβαλε έστω και δύσκολα την αντίσταση του Πουέρτο Ρίκο και πλέον μετράει 2/2 νίκες στον όμιλο της Άγκυρας. Το ματς είχε ακόμα πιο αμφίρροπη εξέλιξη από το προχθεσινό με αντίπαλο την Κίνα αλλά και πάλι το φινάλε "βάφτηκε" με ελληνικά χρώματα χάρη στην εμπειρία και τη συγκέντρωση των Ελλήνων παικτών στα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Επόμενο εμπόδιο την Τρίτη η διοργανώτρια Τουρκία, σε ένα ματς με σαφώς μεγαλύτερη δυσκολία από τα δύο πρώτα.

Μας άρεσε... Ο Πίτερ Τζον Ράμος! Ο τρομακτικός Πορτορικανός σέντερ αν και επιλέχθηκε στο Νο 32 του ντραφτ το 2004, δεν είχε ποτέ την αναμενόμενη εξέλιξη. Με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του πάντως, πείθει ότι αξίζει μια ακόμα ευκαιρία σε υψηλό επίπεδο. Ειδικά σήμερα όπου πέτυχε 16 πόντους με απόλυτη ευστοχία στα σουτ εντός πεδιάς (8/8), μάζεψε 8 ριμπάουντ και η αντιμετώπισή του έμοιαζε με άλυτο πρόβλημα για την ελληνική ομάδα.

Delete... Η άμυνα της ελληνικής ομάδας ήταν πάντα το μεγάλο της όπλο στις διεθνείς διοργανώσεις. Στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας όμως, τείνει να εξελιχθεί στην αχίλλειο πτέρνα της. Δύο ματς με παθητικό 81 και 80 πόντους δεν είναι κάτι στο οποίο μας έχει συνηθίσει η εθνική. Πίεση στους αντίπαλους περιφερειακούς δεν υπάρχει, η ατομική διάθεση πολλές φορές λείπει και ορισμένα αδόκιμα σχήματα που χρησιμοποιεί ο Καζλάουσκας κάνουν την άμυνά μας ακόμα πιο ευάλωτη.

Ελάλησε... «Πλήρεις δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Ο Σχορτσανίτης είναι φόβητρο κάτω από τα καλάθια, ενώ ο Φώτσης μπορεί να βοηθήσει με το σουτ, αλλά και στην άμυνα», δήλωσε ο Ίαν Βουγιούκας. Για να δούμε...

MVP... Ο Βασίλης Σπανούλης. Ο Λαρισαίος γκαρντ πέτυχε ρεκόρ παραγωγικότητας με τη φανέλα της εθνικής, τελειώνοντας το ματς με 28 πόντους. Σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού δεν κρύφτηκε, ανέλαβε καθοριστικές επιθέσεις και απέδειξε πως δικαίως θεωρείται ο ηγέτης αυτής της ομάδας.

Που χάθηκες εσύ;... Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν κυριολεκτικά φάντασμα και στα δύο μέχρι στιγμής ματς της εθνικής, προβληματίζοντας ιδιαίτερα με την αμυντική του απόδοση στο παιχνίδι με την Κίνα. Σήμερα έπαιξε μόλις 3 λεπτά και ευστόχησε σε ένα τρίποντο.

Έγινε Τούρκος... Ο τεχνικός του Πουέρτο Ρίκο Μανόλο Τσιντρόν, διαμαρτυρήθηκε έντονα 1' και 16'' πριν τη λήξη, ζητώντας φάουλ σε κόψιμο του Μπουρούση πάνω στον Πίβι. Δέχθηκε τεχνική ποινή και ουσιαστικά ψαλίδισε σημαντικά τις όποιες ελπίδες της ομάδας του να "γυρίσει" το παιχνίδι.

Μην το πεις ούτε στου παπά... Με 7/12 βολές τελείωσε το ματς ο Χοσέ Μπαρέα, δηλαδή με ποσοστό 55,6%. Μια χαρά, για την ομάδα μας φυσικά, αν αναλογιστούμε πως σε 78 ματς με τους Μάβερικς φέτος, ο Μπαρέα σούταρε με σχεδόν 85% ποσοστό ευστοχίας από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Γκρίζοι Λύκοι... Η ηλικία του Φινλανδού διαιτητή Καρλ Γιούγκενμπραντ είναι ένα ερώτημα που βασανίζει τους φίλους του μπάσκετ και ειδικότερα αυτούς που είναι άνω των τριάντα. Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν πως διαιτητεύει από το 1978 ενώ διεθνής έγινε το 1986. Ως έτος γέννησης αναφέρεται το έτος 1964. Αδυνατώ να το πιστέψω...

Πάμε παρακάτω... Σημασία έχει ότι νικάμε και ότι από εδώ και πέρα θα αγωνιστούμε πλήρεις. Οι δύο νίκες και οι επιστροφές των τιμωρημένων παικτών ελπίζουμε να επαναφέρουν την ηρεμία και την καλή ψυχολογία στην ελληνική ομάδα, στοιχεία τα οποία έχουν σαφώς κλονιστεί ύστερα από τα επεισόδια με τους Σέρβους. Το ματς με την Τουρκία την Τρίτη, μπορεί να αποβεί καθοριστικό για την έκβαση ολόκληρης της διοργάνωσης.

Κατεβάστε τον αγώνα Ελλάδας - Πουέρτο Ρίκο για το Μουντομπάσκετ του 2010 - Download Greece vs Puerto Rico World campionship game 2 (rapidshare)









Related Posts with Thumbnails