Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Στο 7ο παιχνίδι...

Αυτή είναι η πρώτη ανάρτηση μου ως μέλος της συντακτικής ομάδας του Greek Ηoopz και θέλω να ευχαριστήσω τον Banou που μου έδωσε αυτήν την δυνατότητα. Μέσα από αυτή την στήλη θα μιλάμε αποκλειστικά για στοίχημα καθώς τα υπόλοιπα θέματα της μπασκετικής επικαιρότητας βρίσκονται σε .... καλά χέρια.

Συνέχεια...

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Γιούρια

Μετά από ένα έντονο βράδυ, όπου το πληκτρολόγιο θα έπαιρνε κυριολεκτικά φωτιά σε περίπτωση που αποφάσιζα να γράψω, αποφάσισα να δώσω ένα καλό μάθημα στον εαυτό μου και υπομονετικά να σιωπήσω. Η γεύση, όμως, παραμένει η ίδια και σήμερα.

Συνέχεια...

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Έλεγα να σας πω ένα τραγούδι vol. 2


Ο Ολυμπιακός κατά την φετινή σεζόν αποτελεί μια ιδιαίτερα προβλέψιμη ομάδα. Τα συστήματά του επαναλαμβάνονται με στωικότητα και ευλάβεια, με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να μπουκώνουν. Σοφοκλής Σχορτσανίτης εναντίον όλων - σε ρόλο αλήτη σε κάποιον καβγά μέσα σε αμερικανικό μπαρ - και ο Παπαλουκάς με τον Μπουρούση να προσπαθούν απεγνωσμένα να στήσουν τρεις και τέσσερις φορές πικ ν ρολ είναι μόνο κάποια από τα trailer που αναμένεται να ξαναδούμε απόψε το βράδυ. Εκτός και αν σημειωθεί επιτέλους και κάποια έκπληξη από την μεριά των ερυθρόλευκων. Ο λόγος πέφτει, πλέον, στον κόουτς Γιαννάκη που προσπαθεί να πείσει ότι:

"Έκαψα το χτες νύχτες μου παλιές
θρύψαλα οι αναμνήσεις έγιναν κι αυτές
Λύπες και φωνές άδικες ευχές
Κι άφησα σε μια γωνία ανοιχτές πληγές
Έκαψα το χτες νύχτες μου παλιές
Όνειρα και εφιάλτες ρίχνω στις φωτιές
Δάκρυα καυτά ψέματα πολλά
μοιάζουν σαν βουβή ταινία που δεν βλέπω πια

ΟΠΑ - βάζω μια φωτιά
Σ' όλα τα παλιά
Όλα θα τα αλλάξω – ΟΠΑ
Και θα το φωνάξω - ΟΠΑ
Περασμένα ξεχασμένα κι όλα απ' την αρχή ξανά - ΟΠΑ
"

Συνέχεια...

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Αυτό το έργο το έχω ξαναδεί

Για συνεχή χρονιά οι δύο "αιώνιοι" του ελληνικού αθλητισμού θα αναμετρηθούν στους τελικούς της Α1. Οι ημιτελικοί, αποδείχθηκαν τυπική διαδικασία τόσο για Παναθηναϊκό όσο και για Ολυμπιακό και πέρα από τα δεύτερα ματς στις έδρες των αουτσάιντερ, δεν υπήρχε σοβαρός λόγος να ασχοληθεί κανείς μαζί τους. Η σειρά των τελικών ξεκινάει άμεσα, με το πρώτο ματς να διεξάγεται την Τετάρτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Συνέχεια...

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Γυρίζει ο τροχός...

Να πάει και να μην ξαναγυρίσει η φετινή χρονιά για τους Wizards! Κάτι οι άσχημες εμφανίσεις και το αρνητικό ρεκόρ στο πρωτάθλημα, κάτι το περιστατικό μεταξύ Arenas και Crittenton, έδωσαν την αφορμή στους υπεύθυνους της ομάδας να "ξαποστείλουν" μέσω ανταλλαγών τις "παλιοσειρές" Haywood, Butler και Jamison, ξεκινώντας ουσιαστικά τις προσπάθειες ανοικοδόμησης από τα μισά της φετινής σεζόν. Από χθες το βράδυ όμως τα χαμόγελα επέστρεψαν στην πρωτεύουσα καθώς η ομάδα της Ουάσινγκτον έχει πλέον έναν δυνατό "άσο στο μανίκι της" στην προσπάθειά της να επιστρέψει στην αφρόκρεμα του πρωταθλήματος: Το Νο 1 pick του επόμενου draft!

Συνέχεια...

Double break

πράγματα αρχίζουν να δρομολογούνται με την δεύτερη εκτός έδρας νίκη των Κελτών. Η Βοστώνη πραγματοποιεί ένα εκπληκτικό finish της χρονιάς και αφήνει κατά μέρος την απαράδεκτη εικόνα που είχε εμφανίσει στο μεγαλύτερο μέρος της κανονικής περιόδου. Βέβαια αυτήν την φορά είχε να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για αγώνα της σειράς των τελικών της περιφέρειας.

Συνέχεια...

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

We are Lebron


EMBED-We Are Lebron Video - Watch more free videos
Μιας και ζούμε στον πυρετό του "που θα πάει ο Λεμπρόν", ας δούμε τι σκαρφίστηκαν οπαδοί του Κλίβελαντ, προκειμένου να επηρεάσουν την απόφαση του Βασιλιά. Στα πρότυπα, λοιπόν, της κίνησης διάσημων καλλιτεχνών κατά την δεκαετία του 1980, όταν και για χάρη των παιδιών της Αφρικής μαζεύτηκαν και ερμήνευσαν το τραγούδι "we are the world", επιφανείς πολίτες του Κλίβελαντ τραγουδούν ένα αντίστοιχο αριστούργημα: το "we are Lebron"! Only in America!

PS: Τα credit πηγαίνουν στον φίλο Ιάσονα που το ξετρύπωσε!

Συνέχεια...

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Δεν πας να πλύνεις κανένα πιάτο καλύτερα;

Η σημερινή ημέρα έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα οικογένειας. Με αφορμή, λοιπόν, τον συγκεκριμένο εορτασμό θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση σχετικά με την επιρροή που μπορεί να έχουν τα μέλη μιας οικογένειας σε επαγγελματικές αποφάσεις. Όχι δεν θα αναφερθώ στην Μαριάννα Ντούβλη, που... θυσιάστηκε για χάρη της ανατροφής του παιδιού της.

Συνέχεια...

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

YANKEE

Άλλη μια αποτυχημένη χρονιά για τον Λεμπρόν Τζέιμς, που δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του και τους Καβαλίερς, με αποτέλεσμα το μέλλον του στο Κλίβελαντ να θεωρείται αβέβαιο. Άλλωστε, εδώ και καιρό έχει βουίξει ο τόπος ότι ο Αμερικανός σούπερ σταρ ετοιμάζεται για την κίνηση ματ σε επίπεδο μάρκετινγκ: την μεταγραφή στους Νικς. Άλλο που δεν ήθελαν οι οπαδοί των Σέλτικς, που ξεσάλωσαν και προκειμένου να μπιζάρουν ακόμη περισσότερο τον Λεμπρόν, φώναζαν ρυθμικά "New-York Knicks", κάθε φορά που εκτελούσε βολές.


Συνέχεια...

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ένα ξένο σώμα

Την στιγμή που στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο ο προβληματισμός είναι διάχυτος και όλα τα βέλη στοχεύουν την πλάτη του Παναγιώτη Γιαννάκη, νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να ανασύρω από το συρτάρι ένα κείμενο, που καταδεικνύει την σύγχυση που υπάρχει στο τιμόνι της ομάδας.

Συνέχεια...

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

H la bomba του Φίλιππου Συρίγου

Μετά την αφοπλιστική εμφάνιση του Χουάν Κάρλος Ναβάρο στον τελικό της Ευρωλίγκα και την ανάδειξή του ως MVP του τουρνουά, μας ήρθε συνειρμικά η αιρετική άποψη του πανμέγιστου Φίλιππου Συρίγου.


Συνέχεια...

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Παράδοση άνευ όρων

Με τρόπο που δεν χωράει καμία αμφισβήτηση, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε τη φετινή Ευρωλίγκα, επικρατώντας εύκολα του Ολυμπιακού με 86-68 στον τελικό της διοργάνωσης. Το καμάρι της Καταλωνίας κατέκτησε για 2η φορά στην ιστορία του το βαρύτιμο τρόπαιο ενώ ταυτόχρονα επιβεβαίωσε την υπεροχή του ισπανικού μπάσκετ στον ευρωπαϊκό χώρο. Ειλικρινά τα δύο τελευταία χρόνια, οι Ισπανοί, τόσο σε συλλογικό όσο και εθνικό επίπεδο, πραγματικά αποδεικνύουν πως βρίσκονται έτη φωτός μακριά από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Συνέχεια...

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

À Paris (part 2)

O σημερινός τελικός μεταξύ Ολυμπιακού και Μπαρτσελόνα στο Παρίσι, είναι η επανάληψη του πριν από 13 χρόνια τελικού μεταξύ των δύο ομάδων στη Ρώμη. Είναι όμως και η επανάληψη μιας ελληνοισπανικής κόντρας που πραγματοποιήθηκε το 1996 στην ίδια πόλη και στο ίδιο γήπεδο. Το F4 του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών φιλοξενείται για 2η φορά στο Παρίσι το 1996 και ο Παναθηναϊκός γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά το βαρύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ο τελικός απέναντι στους Καταλανούς είναι ίσως ο πιο συγκλονιστικός στα χρονικά της διοργάνωσης και τα όσα απίθανα συμβαίνουν στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς αποτελούν και σήμερα αντικείμενο συζήτησης.

Συνέχεια...

Προς αποκατάσταση της αλήθειας

Κατά την χθεσινή ημέρα έλαβα μια επιστολή διαμαρτυρίας από έναν εκ των 5 Childress, οι οποίοι είχαν δώσει μια ευχάριστη νότα στο παιχνίδι Ολυμπιακός - Καβάλα και προκάλεσαν την συμπάθεια του μπασκετικού φίλαθλου κόσμου αλλά και του ίδιου του Αμερικανού σούπερσταρ.

Συνέχεια...

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ανάβεις φωτιές...

Ο κύριος της φωτογραφίας ονομάζεται Τόνυ Ρονζόνε και είναι αυτός που "άναψε φωτιά" στους φίλους του Παναθηναϊκού, με την δήλωση του πως ο Νίκολα Πέκοβιτς θα αγωνίζεται στο NBA και συγκεκριμένα στη Μινεσότα την νέα περίοδο. Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του ατζέντη του παίκτη, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Πέκοβιτς προτού κάνει οτιδήποτε, να μην ενημερώσει και να μην μιλήσει με τον Παναθηναϊκό. Ότι ο Τόνυ Ρονζόνε ανέλαβε το πόστο του ασσίσταντ μάνατζερ, εγώ το έμαθα μόλις χτες. Προτεραιότητα για τον Πέκοβιτς είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και οι στόχοι του Παναθηναϊκού". Ας ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά λοιπόν, σε ένα θέμα που όπως φαίνεται θα εξελιχθεί σε σήριαλ το φετινό καλοκαίρι.

Συνέχεια...

Ακατάλληλο για καρδιακούς...

Με τρόπο ακατάλληλο για καρδιακούς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον κυριακάτικο τελικό της Ευρωλίγκα, κερδίζοντας με 83-80 την Παρτιζάν στην παράταση. Όσοι μιλούσαν για περίπατο απέναντι στους Σέρβους διαψεύστηκαν πλήρως στο χθεσινό ματς, στο οποίο η Παρτιζάν απέδειξε πως δικαίως φέτος βρέθηκε στο F4. Από την άλλη, αποδείχτηκε πως οι μεγάλοι παίκτες μπορούν σε κρίσιμα σημεία τους ματς να κάνουν τη διαφορά. Τέτοιους είχε 2-3 χθες ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με τους Σέρβους, οι οποίοι "πλήρωσαν" την απειρία τους αλλά και την ατυχία τους σε καθοριστικά σημεία.

Συνέχεια...

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Final 4 2010 Intro


Η μεγάλη ώρα πλησιάζει, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τους ημιτελικούς της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η αλήθεια είναι ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο και ο χρόνος που υπήρξε αμείλικτος , δεν μας επέτρεψε να υλοποιήσουμε όλα όσα σχεδιάζαμε για το Final 4. Για τον λόγο αυτό σας αποζημιώνουμε με ένα βιντεάκι Intro των μεγάλων μονομάχων διανθισμένο με δυο - τρία λογάκια για τον κάθε έναν από αυτούς ξεχωριστά.

Μπαρτσελόνα
Εμπρός στον αγώνα για ανατροπή της ταμπέλας λούζερ. Οι Καταλανοί παίζουν διαστημικό μπάσκετ και έχουν καταφέρει να φθάσουν στην τελική φάση δίχως να σηκώσουν καθόλου το πόδι από το γκάζι. Πολλοί περίμεναν κατάρρευση ή αγωνιστική κοιλιά αν προτιμάτε κατά την διάρκεια της σεζόν, αλλά οι μπλαουγκράνα τους διέψευσαν δουλεύοντας τις μηχανές στο κόκκινο. Βέβαια η χρονια ουσιαστικά τώρα αρχίζει, μιας και πέρσι τα ίδια είχαμε πάνω - κάτω, μέχρι που προσέκρουσαν πάνω στους Ρώσους και είδαν τι εστί βερύκοκο.

ΤΣΣΚΑ
Μην υποτιμάτε την καρδιά του πρωταθλητή. Οι Ρώσοι έμαθαν να ζούνε δίχως τον Μεσίνα, γεγονός που δεν κόστισε σε πρώτη φάση. Πολλοί μίλησαν για οικονομική διάλυση της ρώσικης αρκούδας, αλλά οι τσάροι είναι πάλι εδώ τίμιοι και συνεπείς στο ραντεβού που έχουν καθιερώσει χρόνια τώρα. Η ποιότητα απαντάται μόνο σε 7 παίκτες, γεγονός που θα παίξει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Βέβαια θα μας προστατέψουν και λιγάκι για να μην αποβληθούν νωρίς κάποιοι από τους 7...

Ολυμπιακός
Παρών. Τα πράγματα λίγο πολύ γνωστά. Οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν σε άλλο ένα Final 4 και αυτή την φορά είναι αποφασισμένοι να κάνουν δική τους την κορυφή. Προσωπικά μου θυμίζει πολύ το 1997 και την Ρώμη, όταν και πάλι απουσίαζε ο Παναθηναϊκός και ο ημιτελικός έβρισκε τον Ολυμπιακό απέναντι σε μια ομάδα έκπληξη από τα Βαλκάνια. Πλήρης και έτοιμος από καιρό. Πολλοί μίλησαν για πρόβλημα στην χημεία και τόνισαν την χτυπητή αδυναμία στην θέση 2. Μένει να δούμε ποιος θα δικαιωθεί.

Παρτίζαν
Άγνοια Κινδύνου. Οι ασπρόμαυροι του Βελιγραδίου είναι ίσως από τις λίγες επαγγελματικές ομάδες, οι παίκτες της οποίας παίζουν για την φανέλα. Οι μισθοί τους είναι πενιχροί και η διάκριση μέσα από την ομάδα δύναται να τους εξασφαλίσει μελλοντικό παχυλό συμβόλαιο. Πολλοί μίλησαν για φωτοβολίδα και για σύγχρονη Λιμόζ. Στην αρένα του Παρισίου θα ριχτούν μόνοι τους στη μάχη, καθώς οι πιστοί τους φίλοι - οι Γκρόμπαρι - δεν ταξιδεύουν μαζικά στην γαλλική πρωτεύουσα. Όχι δεν πρόκειται για καβγά μεταξύ οπαδών και διοίκησης, ούτε φοβούνται αντίποινα από τους Γάλλους χούλιγκαν - όπως έχει ευρέως γραφεί. Οι άνθρωποι μπαλίτσα θέλουν να δούνε, αφού η αγαπημένη τους ομάδα αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα.

Συνέχεια...

Η κριτική των διαιτητών των ημιτελικών

Δυστυχώς, η απόλυτη λατρεία μου, ένας άνθρωπος που είχα την τύχη να γνωρίσω προσωπικά - ο Λα Μόνικα - θα απουσιάσει από το μεγάλο γεγονός του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς ο Ρήγας επέλεξε τον Φακίνι ως Ιταλό εκπρόσωπο. Ο τρόπος με τον οποίο αβάνταρε την Πρόκομ στο πρώτο παιχνίδι στην Πολωνία και το τρίτο της σειράς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, υπήρξε πραγματικά επιστημονικός, προκειμένου να απενοχοποιηθεί και να στηρίξει τους ερυθρόλευκους εκεί που πραγματικά το έχουν ανάγκη... Δεν πειράζει, όμως, θα μάθουμε να ζούμε στο προσεχές τριήμερο και χωρίς την σφυρίχτρα του. Για να δούμε, ωστόσο, τους referees που θα διευθύνουν τους δυο ημιτελικούς.

Συνέχεια...

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Θλίψη, αγανάκτηση και οργή

Μια επίπλαστη οικονομική κρίση έχει ξεβράσει όλα τα κουσούρια του μεταπολιτευτικού συστήματος διακυβέρνησης και αναδύσει όλη την μπόχα που προέκυψε από την συσσώρευση σκανδάλων, διαφθοράς και υποταγής. Ένας λογιστής - ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου - που δεν είναι αιρετός από την μια και ένας απρόσωπος οικονομικός δήμιος από την άλλη, ενορχηστρώνουν το τραγούδι της σωτηρίας της χώρας και η ελληνική κυβέρνηση το ερμηνεύει. Το κοινό μέτωπο συνεργασίας αφορά στην χορήγηση ένεσης ρευστού, που έχει ως αποτέλεσμα την διόγκωση του χρέους, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη. Ανάπτυξη, όμως, για ποιους; Την στιγμή που καταστρατηγούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα η ανάπτυξη αφορά πάλι σε συγκεκριμένους κύκλους και η αναδιανομή στοχεύει στην ευημερία ακόμη λιγότερων. Στο πλαίσιο αυτό, η αφύπνιση είναι γεγονός και η μαζική κινητοποίηση στους δρόμους ολόκληρης της Ελλάδας είναι η καλύτερη απάντηση στα σκληρά σχέδια για υποταγή.

Συνέχεια...

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Πάρτυ


43 πόντους στο κεφάλι έφαγαν οι Χοκς με το καλημέρα της ημιτελικής φάσης της περιφέρειας. Μάλλον δεν κατάλαβαν ότι οι 71 πόντοι δεν αρκούνε για να λυγίσουν οι Μάτζικ και ότι τα παιχνίδια με τους Μπακς, όπου τα χαμηλά σκορ έδιναν και έπαιρναν, ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Από την άλλη, το Ορλάντο δεν χάρισε κάστανα και φόρτσαρε μέχρι τελικής πτώσεως. Επιστράτευσε εντυπωσιακές άμυνες, run and gun επιθέσεις, μέχρι και στην μασκότ της ομάδας έδωσε ρόλο κάθε φορά που εκτελούσαν βολές οι Χοκς!


Συνέχεια...

À Paris (part 1)

Μετράμε μέρες πλέον για το μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που δεν είναι άλλο από το F4 της Ευρωλίγκα. Το Παρίσι ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα ακόμα F4 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η "Πόλη του Φωτός" έχει γράψει τη δική της ιστορία στο θεσμό καθώς αυτή είναι η 3η φορά που θα φιλοξενήσει το συγκεκριμένο γεγονός. Αν συνυπολογίσουμε και το F4 της Σουπρολίγκα την χρονιά της διάσπασης, τότε ο αριθμός ανεβαίνει στις τέσσερις. Συν τοις άλλοις η γαλλική πρωτεύουσα έχει ξεχωριστή θέση στις αναμνήσεις των φίλων του Παναθηναϊκού αφού αποτέλεσε την έδρα της απαρχής των ευρωπαϊκών θριάμβων των "πράσινων", το 1996. Η σχέση βέβαια του Παρισιού με τα F4 ξεκινάει λίγα χρόνια νωρίτερα.

Συνέχεια...

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Είμαστε μια ωραία παρέα


Θέλουμε να αγιάσουμε και να ασχοληθούμε λίγο με το Final 4, αλλά τα όσα κωμικά συμβαίνουν - για άλλη μια φορά - στο ελληνικό πρωτάθλημα μας αποσυντονίζουν! Μια εκπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός και η κατάρριψη ρεκόρ πήγανε στο βρόντο, καθώς εκεί που περιμέναμε να σερβιριστούμε με ασίστς μας προέκυψαν λαχταριστά λαχανικά. 50 κιλά καρότων στιβαγμένα σε σάκους εντόπισε η αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού στην Αρτάκης. Τελικά τα καρότα βρέθηκαν, μόνο που αγνοείται το μαστίγιο. Τελικά αυτό το πρωτάθλημα μας αξίζει, αυτή η διοργανώτρια αρχή, αυτή η αστυνομία, κλπ... Where amazing happens vol. έχασα το μέτρημα. Ζητώ συγνώμη.

Συνέχεια...

Έσβησαν τα φώτα

Ο Λεμπρόν Τζεϊμς δεν είναι καλά, καθώς ο τραυματισμός στον αγκώνα δεν είναι τόσο αθώος όσο είχαν αφήσει οι Καβς να εννοηθεί. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο τελευταίο παιχνίδι ενάντια των Μπουλς επιχείρησε να σουτάρει βολή με το αριστερό χέρι, ενώ και στην τρέχουσα σειρά με τους Κέλτες επιχειρεί συνεχώς drives προς τα αριστερά. Αυτό το γεγονός έχει κοστίσει στην απόδοσή του, αλλά δεν τον εμποδίζει να απογειώνεται και να κάνει τον Άλεν να βλέπει αστεράκια!

Συνέχεια...

Κωμωδία...

Η πρώτη φάση των playoffs ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Όχι μόνο break δεν είχαμε αλλά οι έχοντες το πλεονέκτημα έδρας, "σκούπισαν" τελικά τους αντιπάλους τους μέσα στην έδρα τους. Ο Παναθηναϊκός πιστοποίησε το γεγονός πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ισοπέδωσε εκ νέου τον Πανιώνιο, στην Νέα Σμύρνη αυτή τη φορά, με 107-59! Ο Ολυμπιακός, σε ένα ματς που έμοιαζε αρκετά σε εξέλιξη με αυτό του Σαββάτου στο ΣΕΦ, κέρδισε τον Άρη στο Αλεξάνδρειο με 85-75 και στρέφει πλέον την προσοχή του στο F4 της Ευρωλίγκα. Το Μαρούσι με ρεσιτάλ ευστοχίας έξω από τα 6.25 (17/25), επικράτησε για δεύτερη φορά του Κολοσσού με 87-72 και προκρίθηκε στα ημιτελικά ενώ ο Πανελλήνιος πήρε μεγάλη νίκη στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ με 80-66, "καθαρίζοντας" γρήγορα-γρήγορα μια σειρά που έδειχνε ως η πλέον αμφίρροπη των προημιτελικών. Και αν την πρώτη αγωνιστική αυτό που μας έμεινε ως εντύπωση ήταν η γκρίνια για τους διαιτητές, σήμερα την παράσταση έκλεψαν γεγονότα που σχετίζονται με τον τίτλο του άρθρου...

Συνέχεια...

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Άντε να μαζευόμαστε σιγά - σιγά

Και εκεί που οι απανταχού μπασκετόφιλοι είχαν αρχίσει να μελαγχολούν μετά τα αλλεπάλληλα όχι των μεγάλων αστεριών στην προοπτική συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας, ήρθε και ένα ευχάριστο νέο. Ο Νικολά Μπατούμ αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να φορέσει την τρικολόρ εμφάνιση το ερχόμενο καλοκαίρι, διαμέσου του προσωπικού του μπλογκ.

Συνέχεια...

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια...

Τα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος ξεκίνησαν χθες, με την πρώτη αγωνιστική να κρίνεται μάλλον φυσιολογική ως προς τα αποτελέσματα. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ισοπεδώνοντας τον Πανιώνιο με 92-57. Προφανώς η μοίρα αυτής της σειράς μοιάζει να είναι ήδη προδιαγεγραμμένη. Εντυπωσιακό και το Μαρούσι, επικράτησε εύκολα του Κολοσσού με 87-68. Περίμενα μεγαλύτερη αντίσταση από την ομάδα του Σφαιρόπουλου, η οποία μόλις στα πρώτα 8 λεπτά της αναμέτρησης βρέθηκε πίσω στο σκορ, με 30-2! Πιο ενδιαφέροντα ήταν τα ματς στο ΣΕΦ και στην Κυψέλη. Στο δεύτερο μάλιστα, παραλίγο να γίνει το πρώτο break των φετινών playoffs.

Συνέχεια...

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Όχι που θα κρατιότανε...


"Το μικρόφωνο σαγηνεύει". Είναι ένα από τα SOS που κάθε πολιτικός πρέπει να έχει υπόψιν του, πριν ανέβει στο βήμα, προκειμένου να είναι μεστός και να μην παρασύρεται σε φιντελικά παραληρήματα. Ωστόσο, μικρόφωνο και Στάκχαουζ εχουν επίσης μια ιδιαίτερη σχέση. Πάθους για τους ίδιους και γέλιου και πόνου για τους υπόλοιπους. Αγαπάμε Στάκχαουζ!

Συνέχεια...
Related Posts with Thumbnails