Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Πολωνός Ματσιγιάουσκας;

Στον Ολυμπιακό μπορεί να αισθάνονται ικανοποιημένοι από την ευτυχή κατάληξη που είχαν οι υποθέσεις των Γουέιφερ και Κλέιζα, όμως ξαφνικά ένα νέο "αγκάθι" φαίνεται να προκύπτει για τη διοίκηση των Πειραιωτών. Σύμφωνα με άρθρο πολωνικής ιστοσελίδας, ο μάνατζερ του Τόμας Κελάτι δήλωσε πως ο πελάτης του σκοπεύει να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό και να τιμήσει το συμβόλαιο που υπέγραψε! Ο Αμερικανός ατζέντης David Maravilla, υποστήριξε πως ο Κελάτι είναι 100% έτοιμος να αγωνιστεί ανά πάσα στιγμή και αμφισβήτησε την διάγνωση των Ελλήνων γιατρών, η οποία έκανε λόγο για απουσία δύο μηνών από την αγωνιστική δράση. Μάλιστα ο Maravilla, μιλώντας για τον τραυματισμό του πελάτη του, έκανε λόγο για μια περίπτωση κήλης που ταλαιπωρεί τον παίκτη και η οποία συναντάται κυρίως σε παίκτες του χόκεϋ. Υποστήριξε πως ο Κελάτι έχει γνωμάτευση ενός ειδικού γιατρού από το Σηάτλ των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία δεν συντρέχει λόγος εγχείρησης, παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Τελειώνοντας, απείλησε τον Ολυμπιακό με προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο της FIBA, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να λύσουν το συμβόλαιο μέσα από διαπραγματεύσεις.

Είναι προφανές πως ο Maravilla προσπαθεί να αποκομίσει ότι καλύτερο δυνατό για τον πελάτη του, που στη συγκεκριμένη περίπτωση μεταφράζεται σε μια γερή αποζημίωση από τον Ολυμπιακό. Μπλοφάρει ο Αμερικανός ατζέντης ή όχι; Ότι και να συμβαίνει, αυτό έλειπε στους Αγγελόπουλους τώρα: Από το πουθενά ένας Ματσιγιάουσκας Νούμερο 2! Βέβαια η ανησυχητική πλέον καθυστέρηση της ανακοίνωσης της μεταγραφής Κλέιζα, ίσως έχει άμεση σχέση με τους ισχυρισμούς του μάνατζερ του Κελάτι. Ίσως τελικά να υπάρχει πρόβλημα με την αποδέσμευση του Αμερικανού γκαρντ... Πάντως ο Κελάτι δεν θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα. Το ίδιο άρθρο ξεκαθαρίζει πως ο Αμερικανός αναμένεται λίαν συντόμως να αποκτήσει την πολωνική υπηκοότητα, δεδομένου πως είναι ήδη από τον Μάιο παντρεμένος με Πολωνέζα. Το γεγονός αυτό, κάνει την Πρόκομ να σκέφτεται πάρα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησής του.

Την ίδια στιγμή ένας άλλος Αμερικανός που πήρε πρόσφατα πολωνικό διαβατήριο, αναμένεται να αποτελέσει τον ηγέτη των Πολωνών στο Ευρωμπάσκετ που οι ίδιοι θα φιλοξενήσουν. Ο λόγος για τον David Logan της Πρόκομ, ο οποίος στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας με αντίπαλο την Κροατία, προχθές το βράδυ, ήταν ο καλύτερο παίκτης της ομάδας με 16 πόντους (3/7 τρίποντα) και 7 ασίστ. Οι Κροάτες επικράτησαν τελικά δύσκολα με 78-82, έχοντας ως κορυφαίο τον Ukic με 23 πόντους (4/4 τρίποντα). Οι Πολωνοί είχαν ακόμα στη σύνθεσή τους, τον σέντερ των Orlando Magic, Marcin Gortat, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ. Εντύπωση προκαλεί, η παρουσία στο ρόστερ των Πολωνών, του "αειθαλούς" Adam Wojcik. O 39χρονος πια πρώην παίκτης του Περιστερίου, αποτελεί τον συνδετικό "κρίκο" της σημερινής πολωνικής εθνικής ομάδας, με την ομάδα που στο Ευρωμπάσκετ του 1997 κατέκτησε την θέση, την κορυφαία των Πολωνών στη σύγχρονη ιστορία τους. Όσον αφορά τις μεγαλύτερες μπασκετικές διακρίσεις των Πολωνών, αυτές είναι, και πιθανόν θα παραμείνουν για αρκετό καιρό ακόμα, το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1963 και τα χάλκινα το 1939, το 1965 και το 1967.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έλεος,όλοι οι προβληματικοί σε μας πέφτουν?!?!?
Ευχέλαιο γρήγορα...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails