Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Το τουρνουά της Σεβίλλης

Τα φιλικά τουρνουά συνεχίζονται και στη Σεβίλλη είδαμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Οι Ισπανοί κατέκτησαν με 3 στα 3 την πρώτη θέση, κι αυτό δεν προκαλεί εντύπωση. Το ότι επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση απέναντι σε ομάδες δυνατές όπως οι Λιθουανοί και οι Σλοβένοι xωρίς το Γκασόλ, είναι αυτό που κρατάμε.

Οι Ισπανοί υποδέχθηκαν πρώτα τους Βρετανούς. Τους σεβάστηκαν αρκετά μιας και δεν πάτησαν ιδιαίτερα το γκάζι. Και πάλι κέρδισαν σχεδόν με είκοσι πόντους διαφορά, 84-63, με το Μάρκ Γκασόλ χωρίς το εμπόδιο του αδερφού του να είναι ο πρώτος σκόρερ με 17, όσους πέτυχε και ο Ναβάρο. Σειρά είχαν οι Σλοβένοι, που στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανταγωνιστικοί. Στην ανάπαυλα βρίσκονταν μόλις τέσσερις πόντους πίσω, κυρίως χάριν του Έραζεμ Λόρμπεκ, που έδειξε στη Μπάρτσα ότι μπορεί να σκοράρει 18 πόντους σε ένα ημίχρονο αν χρειαστεί. Τελικό σκορ 89-71. Πρώτοι σκόρερ ξανά Μάρκ και Χ.Κ., ξανά με 17 πόντους έκαστος. Ο Λόρμπεκ σταμάτησε στους 23. Τρίτη και τελευταία έλαβε χώρα η επικράτηση των Φούριας Ρόχας επί των Λιθουανών, με 100-74! Ήδη στις αρχές τις τρίτης περιόδου οι Ισπανοί βρίσκονταν 28(!) πόντους μπροστά... Αυτή τη φορά ο Ναβάρο έβαλε 23 πόντους, αλλά τη σημαντικότερη άνοδο εμφάνισε ο Βίτορ Κλαβέρ. Άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα των Ισπανών λοιπόν, που πολλοί παραβλέπουν. Διασωθέντες κατά βάση οι Λαβρίνοβιτς.

Πάμε και στους υπόλοιπους τώρα. Οι δεύτεροι Λιθουανοί κέρδισαν πιο εύκολα από ότι δείχνει το σκορ με 81-75 τους Σλοβένους και επικράτησαν πολύ εύκολα με 97-62 των Βρετανών. Πέρα από τους προαναφερθέντες διδύμους, λύσεις στο σκοράρισμα βρίσκει ως τώρα ο Μπουτάουτας και από το αξιόπιστο σουτ του Ντελινινκάιτις. Οι Σλοβένοι όσο πονά και είναι αμφίβολος ο Σμόντις πονούν κι αυτοί. Το γεγονός ότι έχασαν ακόμα και από τους Βρετανούς με 63-56, μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει.

Πόσο πιο μονόπλευρο μπορεί να μοιάσει αυτό το Ευρωμπάσκετ; Αν δεν είναι απόλυτο φαβορί μια ομάδα που κέρδισε άνετα δύο από τις 4-5 άλλες ομάδες που έχουν βλέψεις για μετάλλιο χωρίς καν τον καλύτερό της παίκτη, τότε ποιος είναι;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουτε αναφορα στον Κλειζα. Μαλιστα! Μα τοση εμπαθεια φιλαρακο;

bdshbchamp είπε...

O Κλέιζα μόνο στο εύκολο παιχνίδι με τους Βρετανούς βρέθηκε στην πρώτη τριάδα των σκόρερ της ομάδας του. Δεν έκανε και το καλύτερο δυνατό τουρνουά και με τίποτα δεν ήταν ο ηγέτης της εθνικής του που την κουβαλάει στην πλάτη του, όπως ισχυρίζονται πολλοί.. Μακάρι στη συνέχεια να γίνει, είμαι υποστηρικτής της εθνικής του.

Αντικειμενικό λες ότι είναι να μιλάω για το νέο παίκτη της ομάδας σου ακόμα κι αν δν διακρίνεται με την εθνική του. Εγώ θεωρώ αντικειμενικό το να κρατήσω την απόφαση μου και να γράψω τα ονόματα μόνο των διακριθέντων από κάθε ομάδα.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails