Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Κωμωδία...

Η πρώτη φάση των playoffs ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Όχι μόνο break δεν είχαμε αλλά οι έχοντες το πλεονέκτημα έδρας, "σκούπισαν" τελικά τους αντιπάλους τους μέσα στην έδρα τους. Ο Παναθηναϊκός πιστοποίησε το γεγονός πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ισοπέδωσε εκ νέου τον Πανιώνιο, στην Νέα Σμύρνη αυτή τη φορά, με 107-59! Ο Ολυμπιακός, σε ένα ματς που έμοιαζε αρκετά σε εξέλιξη με αυτό του Σαββάτου στο ΣΕΦ, κέρδισε τον Άρη στο Αλεξάνδρειο με 85-75 και στρέφει πλέον την προσοχή του στο F4 της Ευρωλίγκα. Το Μαρούσι με ρεσιτάλ ευστοχίας έξω από τα 6.25 (17/25), επικράτησε για δεύτερη φορά του Κολοσσού με 87-72 και προκρίθηκε στα ημιτελικά ενώ ο Πανελλήνιος πήρε μεγάλη νίκη στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ με 80-66, "καθαρίζοντας" γρήγορα-γρήγορα μια σειρά που έδειχνε ως η πλέον αμφίρροπη των προημιτελικών. Και αν την πρώτη αγωνιστική αυτό που μας έμεινε ως εντύπωση ήταν η γκρίνια για τους διαιτητές, σήμερα την παράσταση έκλεψαν γεγονότα που σχετίζονται με τον τίτλο του άρθρου...

Στη Νέα Σμύρνη κάποιοι οπαδοί του Πανιωνίου, πήγαν στο γήπεδο σε ένα ματς που η ομάδα τους είχε ελάχιστες πιθανότητες νίκης, με σκοπό να βγάλουν το κόμπλεξ τους πετώντας ...καρότα και άλλα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και όχι να βοηθήσουν την ομάδα τους. Ο Πανιώνιος θα πρέπει να αισθάνεται ευτυχής που δεν διεκόπη ο χθεσινός αγώνας εις βάρος του. Ένας μηδενισμός θα ήταν καταστροφικός αλλά σίγουρα και το πρόστιμο που θα κληρωθεί να πληρώσει η ομάδα της Νέας Σμύρνης, αποτελεί εξίσου βαρύ φορτίο, από τη στιγμή μάλιστα που η οικονομική της κατάσταση είναι δραματική. Στη Ρόδο, σε ένα ματς όπου η νίκη του Αμαρουσίου ήταν καθαρότατη, λίγο έλειψε να υπάρξει συμπλοκή παραγόντων με δημοσιογράφους στην συνέντευξη τύπου. Για λόγους που δεν κατάφερα να εξακριβώσω Λινάρδος και Ελληνιάδης παραλίγο να αρπαχτούν με κάποιους στην αίθουσα που θα μιλούσαν οι δύο προπονητές μετά τη λήξη του ματς. Ωραία αρχίσαμε! Δηλαδή στους τελικούς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού τι ακριβώς πρέπει να περιμένουμε; Στη Θεσσαλονίκη, στο ματς ΠΑΟΚ-Πανελληνίου, συνέβη ένα επίσης απίθανο περιστατικό. Ο Μονρό αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ, διότι πέταξε τη μπάλα σε ...συμπαίκτη του και συγκεκριμένα στον Καλαϊτζίδη! Σαφώς μια τέτοια εικόνα, δεν ταίριαζε στον φετινό ΠΑΟΚ ο οποίος έκανε έναν πολύ καλό 2ο γύρο στην κανονική περίοδο και έδειξε ότι θέλει να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο του ελληνικού μπάσκετ.

Θα κλείσω με τον "άσπονδο" συμπολίτη των "ασπρόμαυρων", τον Άρη. Εδώ σαφώς ταιριάζει καλύτερα ο όρος της τραγωδίας και όχι της κωμωδίας. Τρίτη σερί αποτυχημένη σεζόν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία όπως φαίνεται δεν θα αγωνιστεί σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση τη νέα σεζόν! Η αποτυχία βέβαια για τον Άρη δεν ήρθε χθες αλλά έχει τις "ρίζες" της στην καλοκαιρινή περίοδο, όπου έγιναν πραγματικά ακατανόητες επιλογές. Παρόλα αυτά η ελπίδα αναγέννησης υπάρχει και έγκειται σε δύο παράγοντες: α) στην είσοδο στα κοινά της ΚΑΕ της "ΣΑΡΙΣΑ" και β) στο γεγονός ότι οι άμεσοι ανταγωνιστές των τελευταίων ετών (Μαρούσι και Πανελλήνιος) αναμένεται να αποδυναμωθούν αισθητά τη νέα σεζόν. Όσον αφορά το φλέγον θέμα που απασχολεί τους φίλους του Άρη, δηλαδή την παραμονή ή όχι του Μπλατ, η λογική λέει πως ένας τεχνικός του βεληνεκούς του, δεν έχει σαν προτεραιότητα μια ομάδα η οποία μάλλον δεν θα παίζει ούτε στο Eurocup του χρόνου. Ποιοι θα μπορούσε να είναι οι πιθανοί προορισμοί του και αντίπαλοι του Άρη στην προσπάθεια του να τον κρατήσει στον πάγκο του;

1.
Η Μπνέι Χασαρόν "έσπασε" προχθές την έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ και βρίσκεται μια μόλις νίκη μακριά από τη μεγάλη έκπληξη, δηλαδή τον αποκλεισμό της "ομάδας του λαού" από τα ημιτελικά του πρωταθλήματος! Ήδη η καρέκλα του προπονητή της Μακάμπι έχει αρχίσει να τρίζει και με τόσο βάρος που κουβαλάει δεν είναι και πολύ δύσκολο να σπάσει... Οι "μνηστήρες" της θέσης πάντως είναι αρκετοί.


2.
Η λήξη του Μουντομπάσκετ σημαίνει και το τέλος της συνεργασίας του Μπλατ με την εθνική Ρωσίας. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει, πως το ασυμβίβαστο με τη λίγκα ACB δεν υφίσταται πλέον. Υπάρχει ομάδα με εγγυημένο συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα, στην οποία η θέση του προπονητή είναι αρκετά επισφαλής. Εντελώς "συμπτωματικά", πριν 3-4 μήνες τα media της πόλης στην οποία εδρεύει, ανέφεραν ήδη ποιος θα είναι ο πιθανός διάδοχός του το ερχόμενο καλοκαίρι...


3.
Κανένας από τους εγχώριους "μεγάλους πάγκους" δεν πρέπει να θεωρείται καπαρωμένος για τη νέα σεζόν...


Υ.Γ.: Όπως συνηθίζουμε πριν από κάθε μεγάλη διοργάνωση - έτσι και στο φετινό final 4 - θα υπάρξει οργασμός ποστ. Ρετρό, στατιστικά, βιντεάκια είναι μερικά μόνο από αυτά που σκαρώνουμε.

4 σχόλια:

banou είπε...

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης εντοπίστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο στην Αρτάκης 50 κιλά καρότα σε σακιά!

serddd είπε...

http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A1Basket/Aris_Olympiacos/272061.html

Βρε αυτή η χρονιά να φύγει και να μη ξανάρθει...μπορεί??? Πάντως ο Ντείβιντ όπως μπορείτε να διαβάσετε και στις δηλώσεις του φαίνεται ότι θέλει να μείνει....Είδωμεν(<---ασίστ)...Τα εισαγωγικά στην επικεφαλίδα του άρθρου "βοηθηθήκαμε" δεν ξέρω που ακριβώς αναφέρονται...Στους αγώνες με τον ΑΡΗ ή στη βοήθεια απο τη διαιτησία??? :Ρ(<---κάρφωμα) Καλή επιτυχία στο F4!!!

banou είπε...

Η διαιτησία στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ανεπαρκής. Ειδικά στο καλάθι που μπήκε και το έβγαλε από μέσα ο Βούιτσιτς ή σε 2-3 καραμπινάτα φάουλ του Σχορτσανίτη δεν υπάρχει εξήγηση για τον μη καταλογισμό των εν λόγω παραβάσεων, την στιγμή που υπάρχουν 3 ζευγάρια ματιών για έλεγχο.

Όσο για τον Μπλατ: Κυριακή κοντή γιορτή...

Ανώνυμος είπε...

Tα προημιτελικα των π.ο του Ισραηλ ειναι στις 3 νικες.Οχι στις 2.
Και η καρεκλα του Γκερσον προς το παρον δεν τριζει καθολου.Μα καθολου ομως.Αλλοι θα την πληρωσουν

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails