Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Ο κουμπαράς της πλατείας

Ο Ιστορικός της σεζόν 2009-2010 θα είναι από τις ομάδες που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας, με πενιχρά μέσα, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την κρίση που θα εμφανιστεί στο σύνολο του μπασκετικού οικοδομήματος τη νέα χρονιά. Άλλωστε, η συγκεκριμένη διαπίστωση ακούστηκε από το πληκτρολόγιο του γραφείου τύπου του πρώην πρόεδρου της ομάδας, Ηλία Λιανού, όταν αρχικά τόνισε πως "η δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία αλλά και η διαπιστωμένη πλέον κατάσταση απαξίωσης του επαγγελματικού μπάσκετ στην Ελλάδα, με υποχρεώνει, να διακόψω οριστικά την ενασχόλησή μου με την ομάδα του Πανιωνίου". Στο άκουσμα της είδησης τα σύννεφα, που μαζεύτηκαν πάνω από τον ουρανό της Νέας Σμύρνης ήταν ασφαλώς πολλά, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να φαίνονται κάτι σαν ηλιαχτίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απόλυτος διοικητικός παράγοντας της πλατείας δεν είναι διατεθειμένος να ρίξει μια κλωτσιά στην ομάδα και να την αφήσει στην τύχη της, αλλά οργανώνει την διάδοχη κατάσταση στην οποία θα συμμετέχει και ο ίδιος. Αφού, λοιπόν, συναντήθηκε με εκπροσώπους του ερασιτέχνη και τον Δήμαρχο της Νέας Σμύρνης τους διεμήνυσε ότι μπορεί να υποστηρίξει την προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας με ποσό της τάξης των 400.000 - 500.000 € και από εκεί και πέρα ζήτησε από τους υπόλοιπους παράγοντες να καλύψουν την διαφορά του μπάτζετ που θα κυμανθεί περίπου στο 1.000.000 € (αυτό το ποσό θεωρείται από του χρόνου πολυτέλεια και θα συντροφεύσει ομάδες με στόχους την κατάληψη της της 3ης θέσης). Πάλι όμως είναι δύσκολο να βρεθούν τόσα λεφτά από τους εταίρους, γι' αυτό βάλτε έναν αστερίσκο στο ποσό, μιας και μπορεί να πέσει...

Ελέω των διοικητικών εξελίξεων υπάρχει μοιραία άπνοια στα μεταγραφικά ζητήματα και στον σχεδιασμό της ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό οι υπάρχοντες παίκτες διαπραγματεύονται με άλλες ομάδες και ορισμένοι από αυτούς φέρεται να έχουν κλείσει ήδη αλλού, προς κέντρο μεριά... Εντούτοις κάτι φαίνεται να κινείται με μια παλιά αγάπη του σωματείου. Και το όνομα αυτού: Γιώργος Καλαφατάκης. Ο έμπειρος κόουτς δεν σταματάει όμως μόνο στις διαπραγματεύσεις, που αφορούν στο τεχνικό του πόστο, αλλά δραστηριοποιείται προς μια κατεύθυνση οικονομικής ενίσχυσης του Πανιωνίου! Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η υπόθεση και το Greek Hoopz θα την παρακολουθεί από κοντά και θα σας ενημερώνει σχετικά.

ΥΓ: Μετά την σπόντα που άφησε ο Σπανούλης και αφορά στην απουσία των Διαμαντίδη και Παπαλουκά, νομίζω ότι έφτασε η ώρα ο ομοσπονδιακός τεχνικός να σκύψει πάνω από την περίπτωση του φρεσκοέλληνα Ιβάν Ζορόσκι και να τον περιλάβει, έστω και καθυστερημένα στην προεπιλογή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να αρχίσει να τον κοιτάζει και κανένας Γιαννάκης;;;

banou είπε...

koubee ο Ζορόσκι είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά ο Ολυμπιακός έχει στην θέση του άσσου τον Παπαλουκά και τον Τεόντοσιτς, που αγωνιστικά μοιάζουν πολύ με τον γκαρντ του Πανιωνίου. Άποψή μου είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κυνηγήσει παίκτη που να διαφοροποιεί αισθητά το παιχνίδι του από τους άλλους δυο.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails