Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Η ευκαιρία του Μόρις

Παρά το γεγονός ότι σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο γραφόταν ότι ο Τέρενς Μόρις έχει κλείσει στην Εφές, η επίσημη ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα που έκανε λόγο για συνεργασία με τον Αμερικανό προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς μέχρι και η wikipedia τον περιλάμβανε στο ρόστερ της τουρκικής ομάδας. Αυτός ο παίκτης μου έχει προξενήσει το ενδιαφέρον όσο λίγοι για το πως θα πορευθεί την επόμενη χρονιά. Έξυπνος στις επιλογές του και με περιόδους που αποδίδει εξαιρετικά ή ατομιστής με δύστροπο χαρακτήρα; Δύσκολο να απαντήσεις. Πέρσι την άνοιξη στο πρώτο παιχνίδι του τοπ 16 με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ και μια ωραιότατη τάπα είχε δώσει το διπλό στην ομάδα του. Με Γιαννάκη στον πάγκο και με τα 18:15 λεπτά που είχε πάνω του το Μαυροκεφαλίδη ίσως και η εμφάνισή του να ήταν συγκυριακή. Ωστόσο, στο τέλος της χρονιάς ο Μόρις ήταν πρώτος σε τάπες (1,8 μέσο όρο) και δεύτερος ριμπάουντερ (8,3) της Ευρωλίγκας, σκοράροντας παράλληλα 12,4 πόντους με 60,8% δίποντα και 49,2 % τρίποντα και οδηγώντας την αποδυναμωμένη σε σχέση με το παρελθόν Μακάμπι του Σερφ στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Όταν έκλεισε στη ΤΣΣΚΑ το προηγούμενο καλοκαίρι, υπήρχε κοινή πεποίθηση ότι η ΤΣΣΚΑ θωρακίζει ακόμη περισσότερο την ρακέτα της και γίνεται ισχυρό φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωκούπας, παρότι τα ριπίτ στην Ευρωλίγκα είναι προς εξαφάνιση. Τα πράγματα για τον Τερενς δεν εξελίχθηκαν, όμως, όπως περίμεναν οι παρακολουθούντες την πορεία του. Ο Μεσσίνα δεν τον συμπάθησε και πολύ και μάλιστα μετά από 5 αγώνες τον μετέτρεψε στον ξένο, που θα αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα. Είμαι κατά του φαινομένου και δικαιολογώ κάθε παίκτη που δεν αποδίδει υπό αυτές τις συνθήκες (ναι, ακόμα και τον Πάργκο αλλά ως έναν βαθμό), αλλά ο Μόρις με 54,1% δίποντα 50% τρίποντα (!) και 5 "σκουπίδια" σε 20 λεπτά μια χαρά τα πήγε για "απόκληρος" ξένος της ομάδας. Το γεγονός είναι ότι το τριετές του συμβόλαιο των 2 εκατομμυρίων λύθηκε εν μία νυκτί και παρότι πολλοί ξαφνιάστηκαν, υποψήφιες στέγες βρήκε πολλές. Ακούγεται ότι ο Μόρις έρχεται να κλείσει τα κενά του Άντερσεν και του Ιλιασόβα. Αν φορτωθεί τέτοιο βάρος δε θα το σηκώσει. Πάντως η Μπάρτσα είδε έναν ελεύθερο παίκτη με 2 συνεχόμενα φάιναλ φορ και μια εξαιρετική και μια μέτρια σεζόν στη διοργάνωση και του έδωσε την ευκαιρία. Το αν θα δικαιωθεί είναι μεγάλη κουβέντα, σίγουρα πάντως θα έχει την ευκαιρία του και απέναντι στο Μεσσίνα...

Το συμπέρασμα ποιο είναι; Ότι ψηλοί έμπειροι Αμερικανοί που έχουν ζήσει και στην Ελλάδα (Απόλλων Πάτρας, όπου μάλλον κανείς δεν τον είχε προσέξει) με σουτ, ριμπάουντ και πάσα υπάρχουν κι από αυτή την πλευρά του Ατλαντικού αν χρειαστεί, απλά πρέπει να γίνεται καλός προγραμματισμός Από αστέρας στα πρώτα χρόνια στο πανεπιστημιακό που γρήγορα ξεγράφτηκε για χάρη άλλου, μεγαλύτερου (the american way, βεβαίως βεβαίως) έφτασε στην Πάτρα και από κει με την αξία του στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Φέτος θα είναι η χρονιά του; Αν ξαναπαίξει όπως στο ΣΕΦ σίγουρα. Δικαίωση με καθυστέρηση ενός χρόνου;

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ καιρό το blog σου και πραγματικά τις περισσότερες φορές συμφωνώ. Έχεις ενδιαφέροντα θέματα και προσεγγίσεις μπασκετικές. Μια μικρή διόρθωση. Δεν είναι ο Μόρις της Πάτρας.

bdshbchamp είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
bdshbchamp είπε...

Σε δεκάδες διαδικτυακές αναφορές οι δύο παίκτες ταυτίζονται...

Ανώνυμος είπε...

και βεβαια είναι ο μόρις της πάτρας ρε παιδιά. είχε ερθει στα μέσα της σεζόν. αλήθεια θυμάμαι ότι τότε έπαιζε στον Απόλλωνα με έναν άλλο ψηλό αμερικάνο που ήταν του ίδιου στιλ σε βαθμό που να μην μπορώ να τους ξεχωρίζω μέσα στο παιχνίδι, αλλά δεν θυμάμαι το όνομά του. μήπως το έχει κανένας πρόχειρο; προς το τέλος της περιόδου 2004-5 νομίζω ήταν.

bdshbchamp είπε...

Aυτό εννοώ και με το προηγούμενο σχόλιό μου, ότι μιλάμε για έναν και μοναδικό παίκτη, αλλά δεν το διατύπωσα σωστά μόλις είχα ξυπνήσει. Προσωπικά θυμόμουν το ότι ήταν ένας αλτικός ψηλός με εξαιρετική τάπα στον Απόλλωνα, αλλά με τόσους ξένους που έχουμε δει στην Α1 δεν είχα συγκρατήσει τη φυσιογνωμία του..

Ανώνυμος είπε...

"moved to Greece on January'05, signed by Apollon Patras..."
από το site της ευρωλίγκα...


αυτό που δεν καταλαβαίνω με τίποτα είναι γιατί ο ολυμπιακός δεν ασχολείθηκε ούτε με αυτόν τον παίκτη... ακόμα και στις περιγραφές των δημοσιογράφων που είναι κοντά στις διοίκηση ,για το 4ρι που ψάχναμε, συγκεκριμένος παίκτης ταίριαζε απόλυτα! δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα από όσα γίνονται φέτος

banou είπε...

Ο Μόρις έπαιξε για τον Απόλλωνα κατά το παρελθόν. Γενικά η Πάτρα είχε πάντα καλές επιλογές Αμερικανών.

Ο λόγος που δεν ασχολήθηκε ο Ολυμπιακός είναι η περσινή του μέτρια χρονιά, το αμερικανικό του διαβατήριο και γενικά δεν αρέσει πολύ. Στο λιμάνι θέλουν να τακτοποιήσουν πρώτα την περιφέρεια και μετά θα κοιτάξουν (;) περιπτώσεις 4αριων.

KonTaz είπε...

'Αμα δεν κοιτάξουν για 4αρι banou θα είναι έγκλημα...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails