Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Ο Κελάτι στο λιμάνι

Η διαδρομή από το Τέξας και τον Αρτέστ μέχρι το Τορόντο και τον Πάρκερ (με πάμπολλες ενδιάμεσες στάσεις), κάπου παρέκκλινε και έβγαλε τελικά στην Ιβηρική χερσόνησο και τον Κελάτι... Πρόκειται για έναν παίκτη που σίγουρα εναρμονίζεται με τις επιταγές του τεχνικού επιτελείου, αφού πέρα από πολύ καλό σουτ παίζει σκυλίσια άμυνα, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση "παίκτης αεροδρομίου", όπως θα περίμεναν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί. Πριν ταχθείτε με την μεριά των κολάκων, που ξεφύτρωσαν σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα αμέσως μετά την ανακοίνωση ή αντίθετα όσων υποστηρίζουν ότι άλλη μια χρυσή μετριότητα θα συντροφεύσει τις προσπάθειες για τίτλους την σεζόν 2009-2010, ας ακτινογραφήσουμε καταρχήν τον Αμερικανό γκαρντ και έπειτα ας θέσουμε κάποια κρίσιμα ερωτήματα.

Η νέα μεταγραφή του Ολυμπιακού βλέπει τον κόσμο από τα 195 εκατοστά, γεγονός πολύ σημαντικό δεδομένου ότι τα πράσινα ποσταρίσματα σε παίκτες τύπου Έντνι, Πεν, Γκριρ έχουν κοστίσει σε μεγάλο βαθμό στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και ενδεχόμενη απόκτηση play maker στυλ ΜακΙνταϊρ, Ρόμπινσον δεν θα επέτρεπε την συνύπαρξη πολλών κοντών και θα οδηγούσε στην δυσλειτουργία αρκετών σχημάτων. Παράλληλα, πρόκειται για παίκτη με τρομερό σουτ (ρεκόρ Ευρωλίγκα με 9 τρίποντα σε έναν αγώνα), που μπορεί να εκτελέσει με μεγάλη αποτελεσματικότητα είτε στατικά είτε μετά από σκριν. Ωστόσο το επιθετικό του οπλοστάσιο περιλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά σουτ από απόσταση, μιας και παρά τα πλούσια αθλητικά του προσόντα αρνείται, σε μεγάλο βαθμό, τα ντράιβς λες και η ρακέτα είναι ναρκοπέδιο. Από την άλλη η εκρηκτικότητα και τα γρήγορα πόδια του, του επιτρέπουν να παίζει εκπληκτική άμυνα εξουδετερώνοντας σε πολλές περιπτώσεις τον αντίπαλό του και μετά τον Βασιλόπουλο ο Ολυμπιακός βρίσκει στο πρόσωπο του Αμερικανού παίκτη που να μπορεί να ποντάρει αμυντικά πάνω του. Όταν, λοιπόν, εξαφανίζεται (γιατί σε αρκετά παιχνίδια έχει συμβεί) εστιάζει στο καταστροφικό κομμάτι του παιχνιδιού δηλαδή τα αμυντικά του καθήκοντα. Άλλωστε, το γεγονός ότι δεν πρόκειται για ηγετική φυσιογνωμία του επιτρέπει την ενασχόληση με δουλειές χαμάληδων στην διάρκεια ενός αγώνα, στις οποίες τόσο πολύ όμως επιμένουν οι προπονητές.

Αντί επιλόγου κάποια ερωτήματα προς τροφή για σκέψη:
  1. Γιατί διετές συμβόλαιο;
  2. Είναι σίγουροι στο λιμάνι ότι θα περάσει το καθεστώς των 3+3 διαβατηρίων; (Ο Κελάτι έχει αμερικανικό διαβατήριο και μόλις παντρευτεί την Πολωνή εκλεκτή του θα ζητήσει πολωνική υπηκοότητα)
  3. Σχετίζεται το 2ο ερώτημα με το 1ο;
  4. Με δεδομένο ότι τα διαβατήρια σιγά-σιγά σώνονται και παράλληλα υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης στον άσσο, το τεσσάρι πάει περίπατο;
  5. Γιατί άφηνε η διοίκηση να ανακυκλώνονται ονόματα - κολοσσοί ως πιθανοί μεταγραφικοί στόχοι, με αποτέλεσμα ονόματα τύπου Κελάτι να σπέρνουν την απογοήτευση στον ερυθρόλευκο κόσμο;
  6. Αφού αποκτήθηκε ο Κελάτι γιατί είχε απομακρυνθεί ο Ντόμερκαντ;

11 σχόλια:

KonTaz είπε...

Σίγουρα μια μεταγραφή προπονητή,αλλά θα δούμε στο γήπεδο τι μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό..
Banou μπορείς να μου εξηγήσεις τι γίνεται με τα διαβατήρια???Τελικά θα ισχύσει από φέτος το 3-3 ή όχι???
Από τον Ντόμερκαντ 10000 φορές καλύτερος....Δεν υπήρχε παίκτης Ντόμερκαντ μακριά από το ΣΕΦ...Μόνο σε ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Γκέρσον όπου έμπαιναν όλα(σ.σ Ο Μπουρούσης είχε 5 τρίποντα)
Αν δεν πάρουμε 4αρι,επαναλαμβάνω και ίσως γίνομαι κουραστικός,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ και άλλη μια χαμένη χρονιά...

Ανώνυμος είπε...

KonTaz.Pstrm nomizw oti Kelatti + Domercant + Drew Nicolas einai idioi paiktes. Me tin diafora oti ontos o Kelatti paizei poli kaliteri amina. Merikes fores omos den yparxei paiktis Kelatti oute entos edras ;)

Nik

The Hoop είπε...

O Kelati ειναι εργατης, ειναι ρολιστας, ειναι παικτης που θα ερθει απο τον παγκο και θα ριξει και κανα 2 τριποντα αν χρειαστει. Αποκτηθηκε για να κανει συγκεκριμενες δουλειες. Ουτε ηγετης θα γινει ουτε τιποτα. Απο την προηγουμενη ομαδα ειναι ο κλασσικοτερος στατικος σουτερ.

Φυσικα πολλοι οπαδοι του Ολυμπιακου δεν προκειται να καθισουν να τα σκεφτουν αυτα. Ισως τα δουνε μεσα στο παιχνιδι ομως και καταλαβουν για ποιο λογο αποκτηθηκε.

Σιγουρα λειπει ενα αθλητικο 4αρι με δυναμη και καλο σουτ απο μακρινη αποσταση. Ο Haislip θα ηταν ιδανικη προσθηκη μιας και τετοιος παικτης δεν υπηρχε στο περσινο ροστερ του Ολυμπιακου αλλα ξενιτευτηκε.


υγ. ειχα την εντυπωση οτι ο Kelati εχει παντρευτει ηδη (την Marta)απο τον Απριλιο. Οποτε θα μπορει λογικα να αποκτησει πολυ πιο συντομα κοινοτικο διαβατηριο. Αν ξερει καποιος καλυτερα μπορει να με διορθωσει. Ευχαριστω :)

bdshbchamp είπε...

θα διαφωνήσω στο ότι ο Νίκολας είναι ίδιος παίκτης με τον Κελάτι. Ο Ντρου παίζει 1 και 2 ενώ ο Κελάτι είναι 2 με λίγο από φόργουορντ. Κινούνται πολύ διαφορετικά, ο Ντρου πασάρει ( ως ασσίστ και ως κυκλοφορία)αρκετά καλύτερα και ο Κελάτι ρίχνει 50 δίποντα και 100 τρίποντα (!) την ώρα που ο Νίκολας είχε στην Εφές αναλογία περίπου 85 - 105 δίποντα τρίποντα. Η θητεία του Νίκολας στον ΠΑΟ τον κάνει να μοιάζει με τον Κελάτι πιστεύω, επειδή έχει μονοδιάστατο ρόλο βάση συστήματος...

Ανώνυμος είπε...

@ bdshbchamp
Entaksei kanenas paiktis den einai idios me ton allon, alla osa kanoun mesa sto parke tous kanoun na tous katigoriopoioume mazi. Eipa oti paizei kalitera amyna, opos les kai esy oti o Nicolas einai perissotero paiktis oikonomias

@The Hoop
simfono oti tha to katalavoun mesa sti sezon gia ti pasta paixti milame. Alloste to oti moiazei me Domercant + Nicolas den ton kathista kako paixti. Episis k o banou k esi lete oti den einai igetis? Ma pos mporei na vazei se enan agona 9 triponta kai na min einai igetis???? Oso gia to diavatirio, mikri simasia exei afou symplironontai genika oi theseis ton ksenon ston Olympiako

Nik

KonTaz είπε...

@nik
Υπάρχει τουλάχιστον στην άμυνα....Ενώ ο Ντόμερκαντ.άστα να πάνε....
Ο Ντρου,έτσι όπως παίζει τώρα,είναι ξεκάθαρα δημιούργημα του Ζέλικο....Και για αυτό ο Ζέλικο είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη....Όποιος τον έχει δει με την Εφές,καταλαβαίνει..

bdshbchamp είπε...

Νik

ανήκουν στη γενική κατηγορία των σουτέρ όντως. Απλά έχουν ίδιο ρόλο με διαφορετικά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους.

Τα 9 τρίποντα μια φορά τα έβαλε και το ότι απέδειξε ότι μπορεί να τα βάλει τον καθιστά τολμηρό. Όμως ρολίστα ήθελε ο Ολυμπιακός και ρολίστα πήρε, μη γελιόμαστε. Πάντως ας μην απογοητεύονται οι φίλοι Ολυμπιακοί, βλέπω να κλείνει το ρόστερ με το γκαρντ που όλοι θέλετε, με βάση το ότι ο ξένος που αποκτήθηκε στο 2 έχει τα στοιχεία του Κελάτι. Ή έστω μου μοιάζει πιθανότερο.

The Hoop είπε...

Εβαλε 9 τριποντα και σουταρε 19.. δεν σουταρεις 19 τριποντα καθε μερα. Ετυχε. Στην Μαλαγα ηταν βασικος αλλα οχι ο πρωτος σκορερ. Ηγετης μπορει να γινει σε κανα 2-3 παιχνιδια. Στα περισσοτερα θα ερχεται απο τον παγκο στο 2 η στο 3 αναλογα με το σχημα.

makis4gold είπε...

Emena den me gemizei katholou aftos o paixths! MA KATHOLOU! Esto kai an dexto oti dioksame greer kai pelekano kai to krama tous (epithesh kai amyna antistoixa) to vriskoume sto prosopo tou Ethiopa, emena mou einai L I G O S

banou είπε...

@ KonTaZ
Το τι μέλη γενέσθαι με το καθεστώς των διαβατηρίων θα ξεκαθαρίσει μετά και την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας (ουσιαστικά το ΔΣ), η οποία αναβλήθηκε. Ο Πρόεδρος της Fiba Europe δεν θέλει να περάσει, αλλά θα πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία μια Ομοσπονδία να αντιταχθεί και να ακυρώσει ομόφωνη απόφαση της λίγκας... Βάλε έναν αστερίσκο στο σενάριο να το θέσει σε ισχύ από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

@the Hoop
Ξέρω ότι είναι αρραβωνιασμένος και ότι όταν αποκαταστήσει το κορίτσι τότε θα ζητήσει υπηκοότητα. Κουμπάρος ο Αγελόπουλος; Για να δούμε...

@Nik
Ο κάθε παίκτης έχει τα χαρακτηριστικά του, αλλά έχεις δίκιο για την κατηγοριοποίηση. Πάντως ιεραρχικά θα προηγείται του Χαλπερίν στο 2 και όταν αρχίζει τα τούβλα θα αποσύρεται γιατί παίρνει πράγματι πολλές προσπάθειες. Το πόσο καλός παίκτης είναι θα το εκτιμήσουν όλοι μέσα στη σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα του ηγέτη...

KonTaz είπε...

Και ξαναρωτάω εγώ(το ξέρω γίνομαι εκνευριστικός):Θα πάρουμε 4αρι ή θα την βγάλουμε με τον Ερτζέγκ και τον Μαυροκεφαλίδη???
Άμα γίνει το δεύτερο θα πρόκειται για την γκάφα της χρονιάς,πριν καν αυτή αρχίσει...

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails