Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα

Έφτασε η μεγάλη ώρα, για τους "μνηστήρες" της 16ης θέσης του φετινού Ευρωμπάσκετ. Οι έξι εναπομείνασες ομάδες, ξεκινούν από σήμερα την προσπάθειά τους, με στόχο την κατάκτηση ενός "εισιτηρίου", με προορισμό τα παρκέ της Πολωνίας. Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους των τριών που περιλαμβάνουν διπλές αναμετρήσεις (05/08 έως 20/08). Στη συνέχεια, οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα παίξουν μεταξύ τους, σε διπλούς αγώνες (25/08 και 30/08), ώστε να προκύψει η ομάδα που θα πάρει τελικά την πρόκριση. Ας δούμε πως έχουν τα πράγματα σε κάθε όμιλο.

Στον πρώτο όμιλο έχουν κληρωθεί η Πορτογαλία, η Βοσνία και το Βέλγιο. Το φαβορί είναι σίγουρα οι πρώην Γιουγκοσλάβοι, παρά τις σημαντικές απουσίες των Τελέτοβιτς, Χούκιτς, Ντόμερκαντ, Πρέλντζιτς, Βασίλιεβιτς και Νέσοβιτς. Οι Πορτογάλοι βέβαια, είναι αρκετά επικίνδυνη ομάδα, με ιδιαίτερη έφεση στο περιφερειακό σουτ αλλά χωρίς ιδιαίτερη δύναμη μέσα στη ρακέτα. Τους θυμόμαστε άλλωστε από το προηγούμενο Ευρωμπάσκετ, όταν και κατόρθωσαν να προκριθούν στην 2η φάση των ομίλων. Όσο για το Βέλγιο, θα πρόκειται προφανώς για μεγάλη έκπληξη αν καταφέρει να πάρει την πρωτιά στον όμιλο, από τη στιγμή που οι καλύτεροι του παίκτες είναι οι Αξέλ Ερβέλ και Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ...

Ο μεγάλος "χαμός" αναμένεται να γίνει στον δεύτερο όμιλο. Εκεί συγκρούονται τα δύο μεγάλα φαβορί του τουρνουά. Από τη μία η
Ιταλία, η οποία περνά μεγάλη κρίση τα τελευταία χρόνια και ενδεχόμενος αποκλεισμός της θα σημάνει το τέλος του Ρεκαλκάτι από τον πάγκο της. Μπροστά στο φάσμα της αποτυχίας, οι Ιταλοί "κουβάλησαν" στην Ευρώπη τους NBAers Mπαρνιάνι και Μπελινέλι αλλά η ομάδα προβλημάτισε αρκετά στα φιλικά προετοιμασίας. Μάλλον πιο έτοιμη για ....πυγμαχία έδειξε, παρά για μπάσκετ! Από την άλλη η Γαλλία, η οποία διαθέτει ανεξάντλητο ταλέντο και πλούσια αθλητικά προσόντα στο ρόστερ της. Ποτέ όμως τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε να περιορίσει την επιπολαιότητα στο παιχνίδι της αλλά και να βρει έναν ικανό καθοδηγητή από τον πάγκο. Οι Γάλλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ενόψει της σημερινής πρεμιέρας στο Κάλιαρι, απέναντι στη "Σκουάντρα Ατζούρα". Οι Πάρκερ και Νοά θα απουσιάσουν καθώς κλήθηκαν πίσω στην Αμερική, από Spurs και Bulls αντίστοιχα, ώστε να εξεταστούν οι μικροτραυματισμοί που αντιμετωπίζουν. Απών από όλη τη διάρκεια του τουρνουά θα είναι ο Μικαέλ Πιετρούς των Magic ενώ το παρόν θα δώσουν όλα τα υπόλοιπα αστέρια των "τρικολόρ": Ντιό, Φλοριάν Πιετρούς, Τουριάφ, Πετρό και Μπατούμ. Τον όμιλο συμπληρώνει η Φινλανδία. Οι Σκανδιναβοί πιστεύουν πως έχουν τη δυνατότητα να "μπουν σφήνα" ανάμεσα σε Γάλλους και Ιταλούς. Για αυτό το λόγο επανέφεραν από τη "ναφθαλίνη" τον Χάνο Μότολα. Ο πρώην άσος του Άρη, αν και είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση στην αρχή της φετινής σεζόν, αποφάσισε να επιστρέψει στα παρκέ μόνο και μόνο για να βοηθήσει την εθνική του ομάδα. Σίγουρα η Φινλανδία είναι μια ομάδα που χρειάζεται προσοχή, αφού διαθέτει, πέραν του Μότολα, ποιοτικούς παίκτες όπως οι Ράνικο, Νίκιλα και Κόπονεν αλλά και έναν έμπειρο σε διεθνείς διοργανώσεις προπονητή, τον Χένρικ Ντέτμαν.

Υπενθυμίζουμε πως η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση, θα τοποθετηθεί στον
2ο όμιλο της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ, με αντιπάλους τις Ρωσία, Γερμανία και Λετονία. Ενδεχομένως να βρεθεί και στο δρόμο της εθνικής Ελλάδος, στη 2η φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

4 σχόλια:

bhoy είπε...

Ρε μάγκα,γράψε "εναπομείνουσες" ομάδες.
Εμείς οι ΄μασώνοι΄δεν είμαστε σαν τους κλωτσοσκουφάδες...

Ανώνυμος είπε...

@ bhoy

Τυπογραφικό λάθος...
Ευχαριστώ για τη διόρθωση!

Ανώνυμος είπε...

Το σωστό είναι τελικά "εναπομείνασες"

Μετεξεταστέοι και οι δυο μας...

bhoy είπε...

Aυτό που έγραψα εγώ είναι της..δημοτικής.


υ.γ.
http://tvradio.ert.gr/tv/details.asp?pid=3157986&chid=9

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails