Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Θα γίνει της Βοσνίας...

Η νίκη της Βοσνίας επί των Κροατών δημιούργησε νέα δεδομένα στον τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ και η σημερινή τελευταία αγωνιστική προδιαγράφεται συγκλονιστική. Τα πιθανά σενάρια ποικίλουν αλλά ένα είναι το σίγουρο: Η ελληνική ομάδα θέλει οπωσδήποτε τη νίκη στο ματς με την Κροατία ώστε και να μεταφέρει μία νίκη στην επόμενη φάση αλλά και να μην περιμένει από τους "γείτονες" να "καθαρίσουν τη μπουγάδα" στο βραδινό ματς με την Βοσνία.

Πέρα από όλα αυτά, η προχθεσινή μας ήττα, θα μας "κυνηγάει" σίγουρα και στην επόμενη φάση του τουρνουά. Η χθεσινή εύκολη νίκη επί του Μαυροβουνίου απέδειξε πως οι δυνατότητες της συγκεκριμένης ομάδας είναι αρκετές και πως παρά τις απουσίες, η εθνική μας δεν είναι ομάδα για να χάνει από ομάδες "επιπέδου ΦΥΡΟΜ". Αρκεί φυσικά να γίνεται σωστή διαχείριση υλικού και αναπροσαρμογή πλάνων ανάλογα με τις καταστάσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στο χθεσινό πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα είχε εγκλωβιστεί ξανά σε αργές επιθέσεις όπως και στον αγώνα με τους Σκοπιανούς. Στο τρίτο δεκάλεπτο, βρέθηκαν τα κατάλληλα σχήματα, ώστε να αυξηθεί η αμυντική πίεση, να ανοίξει ο ρυθμός και να επιτευχθούν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό.

Η ελληνική επίθεση έφτασε στους 71 πόντους, παρά τα 5/21 τρίποντα. Παίκτες με μικρό ρόλο στο ματς με τα Σκόπια, όπως οι Μπράμος και Κουφός, ήταν "κλειδιά" για το χθεσινό αποτέλεσμα. Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ-φόργουορντ της Γκραν Κανάρια, μπορεί να τα "έσπασε" στην επίθεση, όμως η μαχητικότητα του και η ενέργεια που έβγαλε στην άμυνα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για το 19-0 σερί της ελληνικής ομάδας στην τρίτη περίοδο. Ο Κουφός από την άλλη, μας έκανε να απορήσουμε γιατί ο εμπύρετος Μπουρούσης χρησιμοποιήθηκε 28 λεπτά στο ματς με τη ΦΥΡΟΜ και αποτέλεσε μάλιστα, σε σημείο μονοτονίας, τον κύριο εκφραστή των επιθετικών μας προσπαθειών. Νομίζω πως η κατανομή των χρόνων συμμετοχής στο ματς με το Μαυροβούνιο, πρέπει να γίνει "οδηγός" και για τα επόμενα ματς, με εξαίρεση φυσικά τον Κώστα Βασιλειάδη. Ο άσος της Μπιλμπάο σε μια μέρα που βρήκε επιτέλους ρυθμό στην επίθεση και έδειξε πως μπορεί να είναι αποτελεσματικός και με τη μπάλα στα χέρια, χρησιμοποιήθηκε μόλις 14 λεπτά, προλαβαίνοντας όμως να πετύχει 11 πόντους με 3/6 τρίποντα.

Ο σημερινός μας αντίπαλος, η Κροατία, προέρχεται από μια απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στη Βοσνία, σε ένα ματς στο οποίο οι επιλογές της απέναντι στη ζώνη των Βόσνιων ήταν κάκιστες και η περιφερειακή της άμυνα ακόμα χειρότερη. Τα πικ εν ρολ του Ντρέιπερ και το inside παιχνίδι του Τόμιτς μοιάζουν να είναι κάποιες σταθερές στο παιχνίδι της μέχρι τώρα. Ας είμαστε ξεκάθαροι: Ενδεχόμενος αποκλεισμός της εθνικής μας ομάδας από την επόμενη φάση, από ομάδες όπως η ΦΥΡΟΜ και η φετινή Κροατία, θα πρόκειται περί EPIC FAIL...

Related Posts with Thumbnails