Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Στην τελική ευθεία

Μπορεί να διεξάγεται ταυτόχρονα με το Ευρωμπάσκετ, σε καμία περίπτωση όμως δεν μας αφήνει αδιάφορους. Το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα μπαίνει σήμερα στη δεύτερη φάση του, με 8 από τις 10 ομάδες πλέον να συνεχίζουν στο τουρνουά και η δράση αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο με τους ημιτελικούς και τον τελικό της διοργάνωσης.

Ο πρώτος όμιλος του τουρνουά αποδείχθηκε περισσότερο απρόβλεπτος και συναρπαστικός. Η Βραζιλία έχασε από τους Δομινικανούς, οι οποίοι έχασαν από τον Καναδά, ο οποίος στη σειρά του έχασε από τη Βενεζουέλα, με αποτέλεσμα καμία από τις τέσσερις αυτές ομάδες να κουβαλά μόνο νίκες στην επόμενη φάση. Σε θέση ισχύος Βραζιλία και Δομινικανή Δημοκρατία με ρεκόρ νικών 2-1 και ακολουθούν Καναδάς και Βενεζουέλα με ρεκόρ 1-2.



Μεγάλος πρωταγωνιστής του ομίλου αλλά και του τουρνουά συνολικά μέχρι στιγμής, είναι ο Βενεζουελανός άσσος των Μέμφις Γκρίζλις, Γκρέιβις Βάσκεθ, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο του blog εδώ και αρκετό καιρό. Ο Βάσκεθ είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 23,0 πόντους μέσο όρο, πρώτος σε εύστοχες ελεύθερες βολές, πρώτος σε εύστοχες προσπάθειες σε σουτ τριών πόντων και δεύτερος στις ασίστ! Υπό την καθοδήγησή του, η Βενεζουέλα είναι σαφώς η ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά. Πέρα από τη νίκη της επί του Καναδά, η ομάδα του Έρικ Μάσσελμαν, ο οποίο παρεμπιπτόντως κοουτσάρει με πατερίτσες λόγω τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα, έχασε στις λεπτομέρειες τα ματς με Βραζιλία και Δομινικανή Δημοκρατία.



Στον δεύτερο όμιλο, η διοργανώτρια Αργεντινή δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει τους πάντες και να προχωρήσει αήττητη στη δεύτερη φάση. Δυσκολεύτηκε μόνο από τους Πορτορικανούς, οι οποίοι με ρεκόρ νικών 2-1, ξεκινούν τον επόμενο γύρο αγώνων, από την ίδια αφετηρία με τους Βραζιλιάνους και τους Δομινικανούς. Ακολούθησαν Ουρουγουάη και Παναμάς, ομάδες που δύσκολα θα είναι ανταγωνιστικές στην επόμενη φάση.



Συντονιστείτε απόψε τα μεσάνυχτα στο blog καθώς μετά τα ματς του Ευρωμπάσκετ, θα έχουμε σε streaming τον αγώνα της Αργεντινής απέναντι στον Καναδά, με τον οποίο η Μπιανκοσελέστε ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στη δεύτερη φάση του τουρνουά.

Related Posts with Thumbnails