Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Της πήρε την "παρθενιά"

Με μία αγωνιστική μόλις να απομένει πριν στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, η Βραζιλία απέδειξε πως τα πάντα τελικά είναι πιθανά στο φετινό FIBA Americas, δίνοντας παράλληλα νέο ενδιαφέρον στο τουρνουά.

Οι "καριόκας", αν και αγωνίζονται χωρίς Μπαρμπόσα, Νενέ και Βαρεχάο και με τον Σπλίτερ να πετυχαίνει μόλις 1 πόντο σε ολόκληρο το ματς, κατάφεραν να κερδίσουν τους αήττητους μέχρι χθες διοργανωτές και "άσπονδους φίλους" τους Αργεντίνους, με 73-71, στέλνοντας έτσι το μήνυμα στην παρέα του Τζινόμπιλι και του Σκόλα, πως το χρυσό μετάλλιο και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Τα επίσης άσχημα νέα για τους Αργεντίνους, είναι πως ο Αντρές Νοτσιόνι υπέστη διάστρεμμα στο ...τζάμπολ(!) του αγώνα και ενδέχεται να μείνει εκτός της συνέχειας του τουρνουά.



Οι τέσσερις ομάδες που έχουν προκριθεί στα ημιτελικά είναι ήδη γνωστές (Αργεντινή, Βραζιλία, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία) και στη σημερινή τελευταία αγωνιστική του ομίλου, τα αποτελέσματα των αγώνων Αργεντινής-Δομινικανής Δημοκρατίας και Πουέρτο Ρίκο-Βραζιλίας, θα κρίνουν την κατάταξη των ομάδων και τα διασταυρώματα στα νοκ άουτ ματς. Τέλος, προβάδισμα για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στο προολυμπιακό τουρνουά έχει η Βενεζουέλα, η οποία αν κερδίσει σήμερα την αδιάφορη Ουρουγουάη θα τερματίσει στην 5η θέση της τελικής κατάταξης.

Related Posts with Thumbnails