Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Άγιος Λίνας


Το σκηνικό χθες το βράδυ στην Ορλεάνη της βόρειας Γαλλίας θύμιζε αρκετά αυτό της περασμένης εβδομάδας στο Βελιγράδι.

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην τοπική ομάδα, η οποία όπως μας πληροφόρησε ο σπίκερ του αγώνα κοστίζει όλη μαζί όσο ο Τσίλντρες μόνος του, βρισκόταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα σε πολύ δύσκολη θέση. Οι Γάλλοι είχαν επιβάλλει πλήρως το ρυθμό τους και προηγούνταν σταθερά στο σκορ, φτάνοντας ακόμα και σε διψήφιες διαφορές. Όλα έδειχναν πως οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονταν πολύ κοντά σε μια νέα, τόσο ντροπιαστική όσο και οδυνηρή, ήττα καθώς περίπου 8 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα το σκορ έγραφε 70-58 υπέρ των γηπεδούχων. Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός "ξύπνησε". Ή μάλλον για την ακρίβεια, ο ...Κλέιζα "ξύπνησε"! Ο Λιθουανός ήταν φανερά εκτός κλίματος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Χρεώθηκε με τεχνική ποινή στο δεύτερο δεκάλεπτο ενώ στο τρίτο ο εκνευρισμός του και η αστοχία του ανάγκασαν τον Γιαννάκη να τον αποσύρει, έστω και αρκετά καθυστερημένα, στον πάγκο. Με την είσοδο του στο παρκέ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο πρώην παίκτης των Nuggets, ήταν "άλλος παίκτης". Από τους μηδέν(!) πόντους, που είχε μέχρι εκείνο το σημείο, εκτοξεύτηκε στους 19 πετυχαίνοντας συν τοις άλλοις και 5 τρίποντα! Ήταν αυτός που έβαλε ουσιαστικά το "νερό στο αυλάκι" ώστε ο Ολυμπιακός να καταφέρει να επιβάλλει το ρυθμό του στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς. Το τελικό 84-88 υπέρ των Πειραιωτών, "σφραγίστηκε" με ορισμένες καλές αμυντικές προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού, από τις λιγοστές είναι η αλήθεια που είδαμε στο χθεσινό ματς. Καλό είναι βέβαια άπαντες στον Ολυμπιακό, να μην κρίνουν τη χθεσινή εμφάνιση μόνο εκ του αποτελέσματος.

Απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου του και ίσως μια από τις χειρότερες όλης της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός, ήταν δίχως υπερβολή, μια ομάδα χωρίς αγωνιστικό πλάνο, ούτε αμυντικό, ούτε επιθετικό. Ένα σκριν στη μπάλα αρκούσε ώστε να διαλυθεί ολόκληρη η αμυντική ισορροπία των "ερυθρολεύκων", οι ευέλικτοι ψηλοί των Γάλλων έκαναν πάρτυ απέναντι στη βραδυκίνητη frontline των "ερυθρολεύκων" και οι επιστροφές στην άμυνα ήταν ακόμα μια φορά "για κλάματα". Είναι χαρακτηριστικό πως η Ορλεάν ξεπέρασε κατά δέκα πόντους το φετινό της επιθετικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα (74 πόντοι απέναντι στη Μάλαγα)! Επιθετικά, πέραν των προσωπικών εμπνεύσεων του Παπαλουκά, της ευστοχίας του ανεβασμένου Χαλπερίν και του κρεσέντου του Κλέιζα στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν είδαμε καμία οργανωμένη ομαδική προσπάθεια. Αλίμονο αν η ομάδα του Πειραιά φιλοδοξεί να κατακτήσει τίτλους με μοναδικό επιθετικό πλάνο το σύστημα "4 αγαλματάκια ακούνητα στο τρίποντο και ο χοντρός μέσα για να του περάσουμε τη μπάλα", που ακολουθούσε κατά συρροή για 1,5 ημίχρονο. Τέλος πάντων, ευτυχώς που κάποιοι υψηλά ιστάμενοι στην ομάδα του Πειραιά φαίνεται πως δεν τρώνε τελικά κουτόχορτο. Οι τοποθετήσεις του Παναγιώτη Αγγελόπουλου στη στήλη του Νίκου Παπαδογιάννη στην εφημερίδα Sportday, αιφνιδίασαν αρκετούς, ανάμεσά τους και εμένα. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ διέλυσε τις φήμες περί παρεμβάσεων στα μεταγραφικά της ομάδας, ξεκαθαρίζοντας πως όλες οι μεταγραφές του φετινού αλλά και του περσινού καλοκαιριού προχώρησαν έπειτα από εισήγηση του Παναγιώτη Γιαννάκη! Όχι μόνο ο Πελεκάνος των 750 χιλιάδων και ο Μιλόσεβιτς των 250 χιλιάδων αλλά και ο ...Ουέιφερ, τον οποίο ο Αγγελόπουλος δήλωσε πως δεν τον ήξερε ως παίκτη! Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο Αμερικανός δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό χθες καθώς όπως δήλωσε ο Γιαννάκης ο αγώνας χρειαζόταν περισσότερο παίκτες που ξέρουν να διαβάζουν καλύτερα τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού. Πάλι καλά που δεν ακούσαμε τις δικαιολογίες περί φανατισμένου κοινού, που επικαλέστηκε για τον αγώνα του Βελιγραδίου ο Μανουσέλης...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα περί δήθεν παρεμβάσεων των Αγγελοπουλαίων στις μεταγραφές, είναι ένα ακόμα δίχτυ προστασίας και ασυλίας που προσφέρεται απλόχερα στον Γιαννάκη για να καλύψει τις αδυναμίες του.

"Τι να κάνει ο καϋμένος με τους παίκτες που του φέρνουν οι Αγγελόπουλοι"
"Δεν είναι επιλογή Γιαννάκη" ...και διάφορα άλλα για να μείνει άφθαρτος ο "Δράκος".

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails