Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Αστέρας και Μπιλμπάο έδειξαν τον δρόμο

Στα πλαίσια της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της γαλλικής Σολέ και συνέχισε αήττητος την προσπάθειά του για καταξίωση. Η απώλεια του Πέσιτς, ο οποίος διαφώνησε ως προς το οικονομικό μέγεθος του πρότζεκτ, από τον πάγκο της ομάδας στην αρχή της σεζόν, δημιούργησε τριγμούς και αβεβαιότητα για το μπασκετικό τμήμα, που ζει στην σκιά του αιωνίου αντιπάλου. Εντούτοις, το υλικό που διαθέτει δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέο, γεγονός που πιστοποιήθηκε και από την μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Παρτίζαν στα πλαίσια της Αδριατικής Λίγκας.
Ωστόσο, όπως κάθε ομάδα, που απαρτίζεται ως επί τω πλείστω από άγουρους παίκτες έχει και μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Στο πλαίσιο αυτό, ο ευρωπαϊκός στίβος μοιάζει γρίφος αλλά και πεδίο δόξης λαμπρό. Με αντίπαλο τη Σολέ, λοιπόν, ο Αστέρας επικράτησε δύσκολα σε γενικές γραμμές, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά για 2.5 δεκάλεπτα, ενώ στην τελευταία περίοδο έφτασαν το παιχνίδι στον πόντο. Ωστόσο, οι ψηλοί της ομάδας πραγματοποίησαν εκπληκτικό παιχνίδι, συνεπικουρούμενοι από τον δαιμόνιο Ραντιβόγιεβιτς, που μετά το πέρασμά του από το ισπανικό πρωτάθλημα μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ. Ένα παλιό φλερτ του Ολυμπιακού, ο Ντραγκίτσεβιτς με σόλο τριπόντων και από την άλλη ο Στίματς με μονοπωλιακή παραγωγή μέσα στη ρακέτα, απάλλαξαν την ομάδα τους από τον γαλλικό βραχνά. Από την άλλη, οι Γάλλοι με Ζιλαμπάλ (κατά πολύ βαρύτερος μετά την αμερικανική περιπέτεια) και Σεραφίν στη σύνθεσή τους, στηρίχτηκαν κυρίως σε προσωπικές ενέργειες, εμφανίζοντας παράλληλα την γνωστή γαλλική αδυναμία σε σετ επιθέσεις. Πηδούσαν ψηλά, σκόραραν με εκπληκτικά σε ενέργεια μπασίματα, αλλά όταν χρείαστηκε να λειτουργήσουν ομαδικά σε αργό τέμπο έχασαν την μπάλα. 3-0 ο Ζβέζντα.

Σε ένα άλλο παιχνίδι η Τουρκ Τέλεκομ υποδεχόταν την πρωτοπόρο Μπιλμπάο. Σε έναν αγώνα όπου το τρελό τρίποντο (από τουρκικής πλευράς) συναγωνιζόταν τον γρήγορο ρυθμό (από βασκικής πλευράς) η πλάστιγγα έγειρε λογικά υπέρ των φιλοξενούμενων. Μπορεί το χαϊ λαϊτ να ανήκει στους γηπεδούχους, με τον Ερντογάν να ευστοχεί σε μπάζερ πίτερ τρίποντο από την σέντρα και αφού σπάει καρπό(!), αλλά την ουσία είχαν οι της Μπιλμπάο. Οι Βάσκοι, που εμπλούτισαν την γνώριμη σκληροτράχηλη φροντ λαϊν με τον Μούμπρου, είδαν την δουλειά να κάνει και πάλι ο Μπάνιτς, που με 26 πόντους αναστέναξε την ρακέτα. Μετά την περσινή τους παρουσία στο φαϊναλ 8 του Τορίνο, η ομάδα φαίνεται έτοιμη να ξαναδώσει το παρών στο μεγάλο ραντεβού. 3-0 και η Μπιλμπάο.

Related Posts with Thumbnails