Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Η γκρίνια, της γκρίνιας, την γκρίνια, ω γκρίνια...


Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Άρη στα πλαίσια του δεύτερου ημιτελικού του κυπέλλου Ελλάδας, παίρνοντας παράλληλα μια σημαντική διαφορά, που κατά πάσα πιθανότητα του εξασφαλίζει εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν θα ήθελα να σταθώ, μιας και ο μονοδιάστατος τρόπος παιχνιδιού και των δυο συντέλεσε στην παρουσίαση ενός άθλιου θεάματος, με την ενέργεια που αποδόθηκε στην άμυνα να αποτελεί το μοναδικό ποιοτικό στοιχείο άξιο αναφοράς. Μάλιστα, στον επιθετικό τομέα, ώρες - ώρες η ερυθρόλευκη στατικότητα από την μια και οι αργές κιτρινόμαυρες αντιδράσεις από την άλλη, παρέπεμπαν περισσότερο σε παιχνίδι Βραδυποριακού vs Ταλαιπωριακού εν μέσω Χριστουγέννων... Παλαίμαχοι θα απειλούσαν το καλάθι νωρίτερα από τα 20 δευτερόλεπτα, χρονικό σημείο που οι παίκτες σήκωναν το κεφάλι και κοιτούσαν τον στόχο.

Το ζουμί είναι αλλού και αφορά στις εξωγηπεδικές συμπεριφορές. Δεν γνωρίζω αν η μουρμούρα και η αμφισβήτηση μπορούσε να μεταδοθεί μέσω των τηλεοπτικών δεκτών, αλλά οι παρευρισκόμενοι στο ΣΕΦ σίγουρα βίωσαν (οι περισσότεροι εξ' αυτών συμμετείχαν) στη δημιουργία ενός αρρωστημένου κλίματος. Έχω την εντύπωση ότι  η παγίωση και η σταδιακή  αύξηση της έντασης αποτελούν στοιχεία, που θα ακολουθούν το μπασκετικό τμήμα όσο ο Παναγιώτης Γιαννάκης κρατάει το τιμόνι της ομάδας. Η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη. Ακόμη και οι ουδέτεροι, απλά καταπίνουν τα βέλη και τις λεκτικές επιθέσεις προς τον ερυθρόλευκο τεχνικό, με την διάθεση υπεράσπισής του να εξασθενεί. Η λογική προστάζει στήριξη στον προπονητή, αλλά υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες αιωρείται το εξής ερώτημα: "Ποια λογική;". Έχει πάει περίπατο... Οτιδήποτε και αν κάνει (ή δεν κάνει) ο τεχνικός των Πειραιωτών αντιμετωπίζεται στην καλύτερη περίπτωση με σκεπτικισμό και στην χειρότερη με χλεύη. Το δυσάρεστο είναι ότι και οι παίκτες (πλην ορισμένων εξαιρέσεων) αφουγκράζονται το κλίμα και επιδεικνύουν εξτρεμιστικές διαθέσεις κατά την εκδήλωση των συστημάτων, αποκλίνοντας από τις επιταγές του κόουτς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σκηνικό με τον Γιαννάκη να φωνάζει στον Τεόντοσιτς "slow" και τον Βούιτσιτς να του δείχνει με τα χέρια "γιούρια"... Είναι κρίμα τόσο για τον Γιαννάκη όσο και για τον Ολυμπιακό οι συγκεκριμένες συμπεριφορές, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Βέβαια, θα πρέπει να αναγνωριστεί το γεγονός ότι ο ερυθρόλευκος κόουτς αποτελεί ασπίδα προστασίας προς τους παίκτες, οι οποίοι απολαμβάνουν στην πλειοψηφία τους ασυλία και κρύβονται πίσω από τον σάκο του μποξ. Παρόλα αυτά ούτε και αυτός δεν κατάφερε να μετριάσει την έκρηξη μερίδας οπαδών, που στοχοποίησαν στο τέλος την αναμέτρησης τον Γιάννη Μπουρούση. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ, που έφυγε έξαλλος από άλλη έξοδο μετά το απαραίτητο ντουζάκι, είχε φραστικό επεισόδιο με ορισμένους φιλάθλους, όταν και δέχτηκε μπουκάλι σε μια προσπάθεια υπεράσπισης της εξόδου της κιτρινόμαυρης αποστολής από τον αγωνιστικό χώρο. Είχε προηγηθεί μια άσχημη βρισιά του Δήμου Ντικούδη προς την εν λόγο εστία οπαδών, με αποτέλεσμα ο Μπουρούσης να κατηγορηθεί για προστασία Παναθηναϊκών... Αστεία πράγματα και συμπεριφορές, οι οποίες όμως είναι ενδεικτικές ενός αρρωστημένου κλίματος, που επικρατεί στο ΣΕΦ και κάπως πρέπει να εκτονωθεί...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα φιλε και χρονια πολλα..
Ολοι εχουν δικαιο και ολοι αδικο σ αυτη την ιστορια..

Ξεκινωντας απο τον προπονητη, για μενα τουλαχιστον, αν και πιστευω πως ετσι θα γινει, εαν ο Γιαννακης χασει το Κυπελλο θα φυγει. Ακομα και αν δεν φυγει με αποφαση της διοικησης το κλιμα θα γινει ακομα χειροτερο. Σε περιπτωση κατακτησης του κυπελλου ΟΛΟΙ θα του δωσουν χρονο..

Για τους παιχτες.. Δεν ξερω τι σχεσεις εχουν μεταξυ τους, ολοι μιλανε για οικογενεια αλλα ρε παιδια εγω δεν τους βλεπω και πολυ δεμενους. Ο καθενας κανει του κεφαλιου του, μερικες φορες μαλωνουν μεταξυ τους κτλ κτλ..

Για τους οπαδους.. Συμβαλουν και αυτοι σε ολο αυτο το πραγματικα αρρωστο κλιμα.. Ολοι Ολυμπιακοι ειμαστε και αγανακτησμενοι απο το συγκεκριμενο τμημα αλλα το να βριζεις και να επιτιθεσαι στην ιδια σου την ομαδα απο την αρχη του παιχνιδιου οσο αγανακτησμενος και να εισαι δεν πρεπει να το κανεις.

Ο κοσμος τα βαζει και με τους παιχτες γιατι δεν υπαρχει κανενα δεσιμο. Και σε αυτο παλι φταινε και οι δυο πλευρες. ΜΙΑ φορα να κανονιστει συναντηση μεταξυ των οπαδων και των παιχτων η ομαδα θα δυναμωσει ΠΟΛΥ απο ολες τις πλευρες. Θα παει να πεσει μπινελικι για μαλακια στο ΣΕΦ και θα πεφτουνε σφαλιαρες.. Ναι ετσι πρεπει. Πλατη στην ομαδα. Να βγει η 7 και να πει απο τωρα και στο εξης πηγαινουμε οργανωμενα στο μπασκετ για να βοηθησουμε ουσιαστικα την ομαδα να παρει τους τιτλους που αξιζει. Απλα κανεις δεν κανει τιποτα.. Η διοικηση τιποτα, ο κοσμος τιποτα και οι παιχτες τιποτα..

Στο μονο που θα διαφωνησω και με συγχωρεις ειναι σε αυτη την προστασια των αντιπαλων.. Εγω δε λεω να τους αφησουν να φανε μπουκαλια οκ, καταλαβαινω ειναι συναθλητες τους.. Αλλα οχι ρε αδερφε, να ερχεται ο αντιπαλος, ο πρωην βαζελας μεσα στο ΣΕΦ να βρισει εμας κι εσυ τον καλυπτεις? Σε τελικη καλυψε τον αλλα τσαμπουκαλεψου λιγο το στανιο μου μεσα, στο σπιτι μας ερχονται δεν θα κατσουμε και να μας .... Δηλαδη οι "παλιοι" ηταν αλητες και δεν σεβονταν τους συναθλητες τους οταν ΠΡΩΤΑ εβαζαν το συλλογο και τους οπαδους τους και μετα τους υπολοιπους?
Ενα προσφατο παραδειγμα απο το Καραισκακη, μετα την ισοπαλια με τον Ηρακλη πηγε ο Κατσιαμπης και εβριζε και εκανε χειρονομιες. Εφυγαν μπουκαλια και αλλα αντικειμενα οπως ειναι φυσικο.. Ταυτοχρονα εφυγε πανω του και ο Αβρααμ να ζητησει το λογο.. Γιατι ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ. Και ο παικτης πρεπει να ΑΠΑΙΤΕΙ σεβασμο απο τους συναθλητες του..

Αυτα.. συγνωμη για την εκθεση :P

Και παλι χρονια πολλα και μια μπασκετικη ευχη, το καλοκαιρι να μας βρει στην κορυφη του βαθρου.. :)

smak είπε...

Νομιζω οτι το γιορτινο κλιμα συμβαλει στο να αντιμετωπισουμε πιο ψυχραιμα τα πραγματα. Παρολα αυτα θα ηθελα να κανω με την σειρα μου καποιες επισημανσεις για αυτα που ειδαμε.

ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ: δεν ειναι δουλεια του να ασχολειται με την περιφρουρηση. Αυτην την εχουν επωμιστει οι σεκιουριταδες με τα διακριτικα γιλεκα. Δεν με ενδιαφερει αν θα αντιμετωπιστει αναλογως σε "καυτες" εδρες. Εγω πληρωνω εισιτηριο για να τον βλεπω να παιζει μπασκετ και οχι να διαπληκτιζεται με οπαδους. Μου φαινεται οτι εχουν παρεξηγηθει καποια πραγματα...

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Οσο ειναι στον παγκο θα στηριζεται απο τους ανωθεν και θα αμφισβητειται απο τους κατωθεν. Δεν υπαρχει οποιος μπαινει γηπεδο να τον στολιζει απο το γιατι δεν παιζει ο Παπανικολαου μεχρι γιατι ειναι ακριβος ο καφες. Κριτικη ναι, αλλα επικοιδομιτικη και σε στιγμες που δεν θα βλαπτεται ο Ολυμπιακος. Το λεω γιατι μεχρι και οοουυυυυ ακουστηκαν σε βολες του βασιλοπουλου.

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails