Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Χρυσή δεκαετία

Αναμφίβολα η δεκαετία που τελειώνει σε λίγες μέρες, μπορεί να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη δεκαετία -από άποψη τίτλων τουλάχιστον- στην ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Το ποσοστό επιτυχίας είναι απίστευτο καθώς ξεπερνάει το 63%.

Μάλιστα δύο χρονιές άγγιξε το απόλυτο με 3 στα 3. Το τριφύλλι πραγματικά σάρωσε τα πάντα στο διάβα του με 19 τίτλους (9 πρωταθλήματα,6 κύπελλα,4 ευρωπαϊκά) σε 10 χρόνια, ή αν προτιμάτε με 19 στους 30 τίτλους που διεκδίκησε. Τα νούμερα αντικατοπτρίζουν πλήρως την κυριαρχία του Παναθηναϊκού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη τα τελευταία δέκα χρόνια. Πρόκειται για τη δεκαετία της γιγάντωσης και της καθιέρωσης του ως ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα κλαμπ στην Ευρώπη.
Τα παραπάνω είναι συνάρτηση τεσσάρων συνιστωσών (κατά την προσωπική μου άποψη πάντα):

  1. Μίας διοίκησης με πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια, η οποία είναι πάντα δίπλα στην ομάδα(τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά)
  2. Ενός εξαιρετικού προπονητή που έχει την ελευθερία κινήσεων από τη διοίκηση
  3. Παικτών με πλούσιο ταλέντο και σπάνιες ικανότητες
  4. και εν τέλει της απαραίτητης χημείας μεταξύ όλων των παραπάνω
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι χρειάζεται και τύχη για να τα καταφέρεις, αλλά εκτός του ότι δεν πιστεύω στην τύχη, αυτό είναι σωστό εν μέρει. Δηλαδή μπορεί να είσαι τυχερός μία ή δύο φορές αλλά ως εκεί. Και αυτό ακριβώς είναι που έχει καταφέρει η συγκεκριμένη ομάδα. Με τη διάρκειά της όλα αυτά τα χρόνια κλείνει τα στόματα εκείνων που θα την κατηγορήσουν είτε για τύχη, είτε για εύνοια από διαιτησίες,είτε για οτιδήποτε.

ΥΓ1: Η δεκαετία που μας αποχαιρετά σε λίγα 24ωρα, δεν θα μπορούσε να κλείσει ιδανικότερα από την επίτευξη του τριπλ κράουν της περασμένης σεζόν.

ΥΓ2: Ο Διαμαντίδης με τόσους τραυματισμούς μαζεμένους σε μία χρονιά, μάλλον ανυπομονεί να αλλάξει το έτος...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pragmatika opoios epikaleitai tixi gia ta katorthomata auths ths omadas dn exei idea apo mpasket

Ανώνυμος είπε...

Η Κορυφαία ομάδα της 10ετίας. Μέσα στην επόμενη φύγαμε για ΝΒΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια ρεκόρ δεν επαναλαμβάνονται

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails