Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Παρών


Το υπόλοιπο αγωνιστικό σκέλος της έκτης μέρας της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε με τα φαβορί να κάνουν πάρτυ απέναντι σε ομάδες δεύτερης και τρίτης ταχύτητας, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγωνιστική τους ανέλιξη (Μπαρτσελόνα) ή διασκεδάζοντας τις κακές εντυπώσεις από την προηγούμενη αγωνιστική (Σιένα) ή απλώς κάνοντας το καθήκον τους (Παναθηναϊκός, Μακάμπι, Εφές).

Πέρα όμως από τα αγωνιστικά συμπεράσματα και αποτελέσματα, παρατηρήθηκαν ορισμένες σημαντικές εξελίξεις στα ευρωπαϊκά παρκέ, που άπτονται περισσότερο της στατιστικής επιστήμης. Έχουμε και λέμε:
  • Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους συμμετέχει σε επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα της ομάδας του έπειτα από 6 μήνες.
  • Ο Νίκος Ζήσης επιχειρεί εύστοχο τρίποντο μετά από ολόκληρους 10 μήνες σε επίπεδο Ευρωλίγκα.
  • Ο Ναβάρο με τις 3 τρίποντες βόμβες απέναντι στην Φενέρ συγκαταλέγεται πλέον στους 5 πρώτους τρίποντους της διοργάνωσης.
  • Η Πρόκομ κάνει διπλό έπειτα από 25 μήνες!
Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος της ημέρας ο Παναθηναϊκός έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να περισυλλέξει άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα. Φορτσάρισμα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, παγίωση μιας διαφοράς ασφαλείας, σπασμωδικά ξεσπάσματα όποτε πλησίαζαν οι Ιταλοί, αλλά και κάποια ανησυχητικά νεκρά διαστήματα. Όπως προαναφέρθηκε η attraction της βραδιάς ήταν το μπάσιμο του Λιθουανού σταρ στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, γεγονός που καθιστά την παραφιλολογία της προηγούμενης εβδομάδας, σχετικά με την ετοιμότητά του και την ενδεχόμενη συμμετοχή του στο ντέρμπυ του ελληνικού πρωταθλήματος, βάσιμη. Τελικά ο Σάρας προστατεύθηκε και εντάχθηκε στην ομάδα περισσότερο ομαλά και στα πλαίσια ενός διαδικαστικού χαρακτήρα αγώνα. Ασφαλώς και ο ρόλος που του ανέθεσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν ήταν πρωταγωνιστικός, αλλά ο παίκτης φρόντισε με την κλάση του να δικαιώσει εαυτόν και φανατικούς οπαδούς του, καθώς ζέστανε με τις εμπνεύσεις του αρκετές φορές το κοινό του ΟΑΚΑ. Άλλη μια θετική εξέλιξη από τα χθεσινοβραδινά τεκτενόμενα ήταν η παρουσία των Φώτση και Περπέρογλου, που χρωστούν καλά παιχνίδια, προκειμένου η απειλή να διαχυθεί και σε άλλες θέσεις πέραν του 1,2 και 5 έτσι ώστε να ρολάρει η ομάδα. Λίγα πράγματα, για άλλη μια φορά, η ελλειπής Αρμάνι, που κερδίζει πόντους περισσότερο από τις στυλιστικές επιλογές του κόουτς Μπούκι, σύμφωνα με τις επιταγές του ιδιοκτήτη του συλλόγου.

Το παιχνίδι της ημέρας πραγματοποιήθηκε επί γερμανικού εδάφους, όπου και συγκρούστηκε η Όντενμπουργκ με την Πρόκομ. Νικητές οι φιλοξενούμενοι, που ευτύχησαν να έχουν σε συγκλονιστική ημέρα τον Κίντελ Γουντς. Ο πρώην ερυθρόλευκος με 25 πόντους στο ενεργητικό του και κυρίως την εκπληκτική τάπα που μοίρασε στην καθοριστική τελευταία επίθεση των Γερμανών, έκλεισε το μάτι σε φίλους και οχτρούς και αποτέλεσε τον MVP της αναμέτρησης. Μα είναι να απορεί κανείς για ποιο λόγο αποδεσμεύτηκε από τον Ολυμπιακό αυτός ο παικταράς. Επιχειρήματα που αφορούν στο εξωαγωνιστικό του παραστράτημα μπορούν να θεωρηθούν μόνο ως ανέκδοτα, τη στιγμή που ομοεθνής του το έχει ρίξει σε πιο σκληρά...

Στη Χάλα Τίβολι πήγε να επαναληφθεί το ίδιο έργο με την προηγούμενη αγωνιστική, όταν και οι γηπεδούχοι είχαν καθαρίσει την Ρόμα. Η Μακάμπι με την αγαπημένη ζώνη Γκέρσον, που εφήρμοσε για όλο τον αγώνα, πρόβαλε ως το ιδανικό επόμενο θύμα των διψασμένων για διάκριση Σλοβένων. Ωστόσο, όπως είχε γραφεί σε προηγούμενο άρθρο, η συνύπαρξη των Μπετσίροβιτς και Γουόλς δημιουργεί περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις, με αποτέλεσμα όλοι να ψάχνουν την δικιά τους μπάλα και η ομάδα να ζημιώνεται. Παράλληλα, η τεχνική ποινή και στη συνέχεια η αποβολή που δέχτηκε ο Γιούρι Ζντοβτς, σε ομολογουμένως δίκαια διαμαρτυρία (γενικά υπήρχε μια διαρκής ένταση που αφορούσε στην διαιτητική εύνοια που τύγχαναν οι Ισραηλίτες), αποδιοργάνωσε την ομάδα και την έθεσε ουσιαστικά εκτός αγώνα. Ένα μπλακ άουτ στο τελευταίο 4λεπτο ήταν αρκετό για να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια η Ολύμπια και από το -2 να βρεθεί στο -17. Μαγική εικόνα, λοιπόν, παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις των Εϊντσον, Βισνιέφσκι και  Άντερσον.

Από εκεί και πέρα η Εφές Πίλσεν με τον Ίγκορ Ρακότσεβιτς on fire υπέταξε την Λιέτουβος, πήρε την διαφορά και νιώθει περισσότερο ασφαλής μετά και την απροσδόκητη νίκη των Σέρβων μέσα στη Μάλαγα. Τέλος, οι Μπαρτσελόνα και Σιένα επικράτησαν εξαιρετικά εύκολα απέναντι στους αδύναμους αντιπάλους τους και έχουν καπαρώσει πρόωρα τις δυο πρώτες προνομιούχες θέσεις του ομίλου τους. Μάλιστα η Μπάρτσα είναι η πρώτη ομάδα της διοργάνωσης που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στο Top-16, ενώ συνεχίζει αήττητη την περιπέτειά της.

1 σχόλιο:

απάλευτος είπε...

Έτσι το θέλουμε το ιστολόγιο!

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails