Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Μεγάλη γκαντεμιά

Δεν του κάθεται με τίποτα νέα επαγγελματική πρόταση του Αργύρη Πεδουλάκη, μιας και όλα συνηγορούν εναντίον του. Τι και αν έχουν επιστρατευθεί όλα τα μεγάλα μέσα, προκειμένου να βρει λίγη στοργή σε κάποιον πάγκο της Α1. Τζίφος...

Οι προσκλήσεις που του απευθύνονται (και φυσικά τις αποδέχεται) από κορυφαίους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για να σχολιάσει τα μπασκετικά τεκτενόμενα, έτσι ώστε να "παίζει" έστω και έμμεσα στην πιάτσα, αποτελούν το τελευταίο αποκούμπι του άτυχου κόουτς, αφού η μοίρα του γυρίζει την πλάτη. Το περασμένο καλοκαίρι είχε κινήσει γη και ουρανό για να επιστρέψει στο αγαπημένο του Περιστέρι. Μέχρι και σωρεία νέων μελών στο φόρουμ των fentagin (των σκληροπυρηνικών οπαδών της ομάδας των δυτικών προαστίων) φέρεται να είχε "εμπνεύσει" για να κράξουν την διοίκηση του συλλόγου, όταν και οι διαπραγματεύσεις οδεύαν προς ναυάγιο. Τελικά την δουλειά δεν την πήρε, αλλά σε ανύποπτο χρόνο συνέχισε να καυτηριάζει τις επιλογές και την χημεία του Περιστερίου και σε δηλώσεις του σημείωσε ότι "το Περιστέρι δεν είναι όπως παλιά", με ένα ύφος απαξίωσης. Με το πέρας και της έκτης αγωνιστικής ο ΓΣΠ με ρεκόρ 4-2 φιγουράρει σε δυσθεώρητα ύψη του βαθμολογικού πίνακα και προπαντώς έχει ταυτότητα και γιατί όχι ψυχή. Κατά σύμπτωση έχω παρακολουθήσει μόνο τις 4 νίκες της ομάδας - όλες επί αθηναϊκού εδάφους - και ομολογώ ότι έχω μείνει εντυπωσιασμένος. Σίγουρα υπάρχουν αρνητικά στοιχεία - όπως η παρουσία αμέτρητων Αμερικανών και η περιορισμένη συμμετοχή των νεαρών Ελλήνων (γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του κόουτς Σκουρτόπουλου αλλά και τον καλοκαιρινό σχεδιασμό του) - αλλά η ζυγαριά γέρνει μονόπλευρα προς τα θετικά. Με αυτά και με αυτά ξεχάστηκαν και οι αναιμικές ενστάσεις σχετικά με το "αμαρτωλό"  γειτονικό παρελθόν του κόουτς και η διοίκηση δικαιώνεται απόλυτα για την επιλογή της.

Ωστόσο, ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει αλλάξει ρότα, μιας και τον τελευταίο καιρό φλερτάρει με την ΑΕΚ. Εκεί που ο Κώστας Φλεβαράκης αποτελεί ασπίδα προστασίας προς παίκτες και διοίκηση και ενδεχομένως πληρώσει αμαρτίες άλλων σε μια μυστήρια χρονιά για τον Δικέφαλο. Εδώ που τα λέμε τι μπορεί να κάνει ο Θεσσαλονικιός τεχνικός όταν βλέπει το αστέρι της ομάδας, Τορίν Φράνσις στραβομουτσουνιασμένο και ψιλοαδιάφορο στο παρκέ, επειδή δεν τον πληρώνουν στην ώρα του; Να βάλει τον Τουντζιαράκη; Εντάξει με τον ΓΣ Ολύμπια πέτυχε αφού τράβηξε απίστευτα και ο Μακ, αλλά με το Περιστέρι ήταν μοιραίο. Από την άλλη, η  ήττα από τον Κολοσσό την περασμένη αγωνιστική και το ομολογουμένως μέτριο κοουτσάρισμα του Φλεβαράκη αποτέλεσαν την αφορμή για να μασκαρευτεί στα γρήγορα ο (ακριβός για τα δεδομένα της ομάδας) αποδιοπομπαίος τράγος. Εντούτοις, στον σημερινό αγώνα με την Λάρισα, όπου και ουσιαστικά παιζόταν το κεφάλι του, ο "Σουηδός" τα κατάφερε και πήρε μάλιστα την διαφορά. που ποτέ δεν ξέρεις... Το σίγουρο είναι ότι κάποιος έχει ματιάσει τον Πεδουλάκη...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχάς πρέπει να πω ότι εκτιμώ πολύ τον Πεδουλάκη σαν προπονητή. Θεωρώ ότι είναι στην πρώτη σειρά των προπονητών στην Ελλάδα και πολύ καλύτερος από κάποιους άλλους που θεωρούνται τοπ. Αυτό το έχει δείξει με αποτελέσματα για πολλά χρόνια και όχι με μια-δυό σεζόν.

Με το Περιστέρι, με τον Μακεδονικό, ακόμα και με το Ρέθυμνο καθώς μεταμόρφωσε μια ομάδα της οποίας το μισό ρόστερ ήταν για Α2 σε ομάδα που έπαιζε στα ίσια όλους τους αντιπάλους. Αλλά στάθηκε άτυχος στο τέλος, καθώς το Ρέθυμνο έπεσε με 11 νίκες!

Σχετικά με το Περιστέρι και την μη πρόσληψή του το καλοκαίρι.
Πέρυσι όταν το Περιστέρι ξεκινούσε τη χρονιά στην Α2 με μπάτζετ και προδιαφραφές που καθυστούσαν την άνοδό του σίγουρη, έγινε πρόταση στον Αργύρη από την διοίκηση να είναι αυτός που θα ανεβάσει την ομάδα και φυσικά να συνεχίσει και στην Α1. Ο Πεδουλάκης όμως τότε προτίμησε την πρόταση του Δρόσου να πάει στον ΠΑΟΚ με τα γνωστά αποτελέσματα.
Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν το Περιστέρι έπειτα από την περσινή στάση του Πεδουλάκη, προτίμησε δικαίως πιστεύω τον Σκουρτόπουλο.

Τελειώνοντας συμφωνώ μαζί σας και εγώ, ότι δεν πάει καλά η καριέρα του Αργύρη, σε αντίθεση με την αξία του, του καθώς έχει ατυχήσει σε όλες σχεδόν τις επιλογές του μετά το Περιστέρι.
Δεν του αξίζει να μην βρίσκει δουλειά στην Α1.

banou είπε...

Η εκτίμηση στο πρόσωπο του κόουτς Πεδουλάκη είναι δεδομένη και από την μεριά των συντελεστών του μλογκ. Βέβαια αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι στις τελευταίες του ομάδες παίχτηκε αντιμπάσκετ - ενώ πολλοί παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν διαμηνύσει στη διοίκηση ότι πιθανή πρόσληψή του θα τους έβρισκε αντίθετους για τον λόγο αυτό.

Ωστόσο, τα όσα εκτυλίχθηκαν το φετινό καλοκαίρι κατά τις διαπραγματεύσεις με το Περιστέρι ήταν κωμικά και δεν τον τιμούν ιδιαίτερα...

Όπως και να έχει ο Αργύρης Πεδουλάκης ανήκει σε πάγκο της Α1, όπως σωστά επισημαίνεις

Ανώνυμος είπε...

Μια ακόμα παράμετρος της μη πρόσληψης στο Περιστέρι το καλοκαίρι, είναι ότι θεωρείται από μια μερίδα παραγόντων και φιλάθλων (του Περιστερίου) συνυπεύθυνος για την οικονομική κατάρευση και διάλυση που έγινε η αιτία να υποβιβασθεί η ομάδα και να περάσει αυτήν την μαύρη πενταετία.

Είναι απόλυτα φυσικό το καλοκαίρι πολλοί οπαδοί του Περιστερίου από την στιγμή που ο Πεδουλάκης είναι ελεύθερος να τον θέλουν στην ομάδα και να μην θέλουν τον Σκουρτόπουλο.
Ισως αυτή την επιθυμία και ορισμένες γνωριμίες να τις εκμεταλεύτηκε ο Αργύρης. Λίγο και το γεγονός ότι ο Σκουρτόπουλος ήταν στο Αιγάλεω και κάτι φήμες ότι θα φέρει και τον Καλινικίδη πυροδοτήθηκε μια ένταση.

Η εικόνα και η πορεία του Περιστερίου πάντως μέχρι τώρα είναι θετική. Ο κόσμος όμως δεν έχει αγκαλιάσει ακόμα την ομάδα και είναι λίγο δύσπιστος. Σ αυτό το κομάτι η παρουσία του Αργύρη στον πάγκο θα είχε επιδράσει θετικά και θα είχε βοηθήσει καλύτερα.
Στα αγωνιστικά θα τα πούμε όταν κάνετε ποστ με θέμα το Περιστέρι!

geof (ο προηγούμενος ανώνυμος)

banou είπε...

Έτσι είναι όπως τις περιγράφεις οι τάσεις στους κόλπους του Περιστερίου σχετικά με την εξέταση του ενδεχομένου συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών. Είναι, βέβαια, λίγο ωραιοποιημένο μιας και υπήρξαν ιδιαίτερα unfair κινήσεις ένθεν και ένθεν.

Το πιο σημαντικό, ίσως, που θέτεις αφορά στην τελευταιά διαπίστωση. Γιατί ο κόσμος δεν αγκαλιάζει την ομάδα; Παραβρεθηκα σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, όπως και σε εκείνο απέναντι στην ΑΕΚ (δεν υπήρχαν φιλοξενούμενοι φίλαθλοι) και μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός. Είναι δυνατόν ένα διάλειμμα από την Α1 να αποξενώσει τόσο πολύ τον κόσμο; Η συνταγή με ποιοτικούς ξένους και Έλληνες από τα τμήματα υποδομής μεταλαμπαδεύτηκε και στην φετινή ομάδα. Κάτι έχει αλλάξει, όμως, ως προς την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Salmon είπε...

Δε νομιζω να τον χαλασε τον Αργυρη η ΑΕΚ... Μια χαρα του εκατσε. Ειναι ενα θεματακι το ποτε θα πληρωθει, αλλα απο το αραχνιασει και να περιφερεται απο γηπεδο σε γηπεδο ειναι προτιμοτερο

ΖΑΜΑΝΦΟΥ είπε...

ΑΧ ΡΕ ΑΡΤΖΙ! ΟΥΤΕ Η ΑΕΚ ΣΟΥ ΜΕΛΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ! Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΦΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Μ@Λ@Κ@Σ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΓΔΑΡΜΕΝΟΣ!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails