Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ένας φόργουορντ δεν φέρνει την άνοιξη...

Ο Παναθηναϊκός με έναν πολύ ποιοτικό φόργουορντ θα ήταν σίγουρα πιο δυνατός και ενισχυμένος. Αλλά και να είχε έναν Κλέιζα ή ένα Βελίτσκοβιτς θα άλλαζαν πολλά στην παρούσα φάση; Θα κέρδιζε εύκολα τη Ρεάλ; Μάλλον όχι... Θα απέδιδε πολύ καλύτερο μπάσκετ; Μάλλον όχι...

Αυτή την περίοδο (δεν είναι και η πρώτη φορά τέτοια εποχή) είναι πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα και δεν εστιάζονται μόνο στο δυνατό 3-4άρι που δεν έχει. Η ομάδα διανύει έντονο ντεφορμάρισμα αλλά και αυτό ως ένα βαθμό είναι φυσιολογικό, ίσως και θεμιτό όσον αφορά την εποχή που αυτό πραγματοποιείται.

Αυτό που μετράει πιο πολύ στον Παναθηναϊκό και αποτελεί το Α και το Ω του, είναι η περιφέρεια του. Όταν αυτή ξαναβρεί τα πολύ ποιοτικά και σταθερά βήματά της (πράγμα που μάλλον είναι θέμα χρόνου να συμβεί) τότε η ομάδα θα αποδίδει και πολύ μα πολύ καλύτερα. Ίσως αυτό όμως από μόνο του να μη φτάνει για να τα σαρώσεις πάλι όλα. Το μπάσκετ εξελίσσεται. Δεν αποτελεί κανόνα ότι με πολύ δυνατή περιφέρεια και ένα δυνατό σέντερ μπορείς να νικήσεις κάθε αντίπαλο. Όταν θα φτάσουν τα κρίσιμα παιχνίδια, τότε θα προκύψουν και πιο ασφαλή συμπεράσματα, αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι η τελευταία χρονιά που η ομάδα μένει χωρίς ισχυρό συνδετικό κρίκο, ανάμεσα σε περιφέρεια και σέντερ...

Ή τουλάχιστον το ελπίζω...

5 σχόλια:

Κώστας 13 είπε...

Ακριβώς φίλε μου το μπάσκετ εξελισσεται...

psilos είπε...

Συμφωνώ κι εγώ.
Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει δύο τριάρια, τον Περπέρογλου και τον Τέπιτς.
O Περπέρογλου: Δεν με έχει πείσει πως μπορεί να παίζει σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Τις περισσότερες φορές η απόδοσή του κυμαίνεται στο μέτριο, εκτός από μερικά ξεσπάσματα. Νομίζω ότι φέτος είναι η τελευταία του ευκαιρία.

Ο Τέπιτς: Με την Παρτιζάν έκανε πράγματα και θαύματα, ωστόσο ούτε αυτός με έχει πείσει. Και αυτός πολύ χαμηλές πτήσεις.

Ωστόσο, ο Τέπιτς είναι λίγους μήνες στον Παναθηναϊκό και έχω ένα προαίσθημα πως με το χρόνο θα προσαρμοστεί και θα βελτιωθεί και θα αποδώσει το μπάσκετ που ξέρει. Του Περπέρογλου είναι η τρίτη χρονιά, αν δεν κάνω λάθος, και δεν δικαιολογείται. Σίγουρα όχι το καλύτερο που έχουμε να επιδείξουμε σαν χώρα στη θέση του σμολ φόργουορντ.

Πέρα όμως από τις θέσεις 3-4, νομίζω πως από του χρόνου ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο 5. Το συμβόλαιο του Πέκοβιτς λήγει φέτος, ο Μπατίστ δεν είναι πια στα νιάτα του (άσε που δεν είναι και πεντάρι), ενώ οι νεαροί Σερμαντίνι και Μπόγρης παίρνουν ελάχιστο χρόνο. Πρέπει οπωσδήποτε να ανανεώσει το συμβόλαιο του Πέκοβιτς και δίνει χρόνο στους μικρούς. Ειδικά ο Σερμαντίνι έχει πολλές προοπτικές για το μέλλον, γιατί τώρα είναι πολύ ανορθόδοξος...

PokerFace είπε...

Μια δευκρίνηση μόνο.Το συμβόλαιο του Πέκοβιτς δε λήγει φέτος αλλά του χρόνου.Φέτος μπορεί να το σπάσει μόνο εάν θέλει να πάει NBA.
Στα 3αρια πρόσθεσε και τον Διαμαντίδη γιατί συχνά πυκνά χρησιμοποιείται και εκεί στα αγαπημένα χαμηλά σχήματα του Ζοτς με τα τα 3 γκαρντ.
Όσο για τον Περπέρογλου φημολογείται ότι σε αυτόν πήγαινε η φράση του Ομπράντοβιτς ''σε όποιον δεν αντέχει την πίεση, να φύγει''

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι είναι πλέον πασιφανές ότι ο Τέπιτς ΔΕΝ είναι τριάρι. Μπορεί στα αγαπημένα χαμηλά σχήματα του Ομπράντοβιτς να αγωνίζεται στη συγκεκριμένη θέση, αλλά αυτό απέχει παρασάγγας από το να βαφτιστεί τριάρι.

Αναλυτικά για τα προσόντα του έχει γίνει σχετική τοποθέτηση
http://greekhoopz.blogspot.com/2009/06/blog-post_3965.html

banou

PokerFace είπε...

Γιατί μήπως ο Διαμαντίδης είναι τριάρι??Ενίοτε όμως συγκαταλέγεται στη θέση αυτή..
Με λίγα λόγια γιατί "κολλάμε" στις θέσεις????
Τόσα χρόνια ο Ζοτς αυτό μας δείχνει, δηλαδή ότι δεν είναι απόλυτoς ως προς τις θέσεις.Τα παραδείγματα πάρα πολλά...
Το αν η φιλοσφία του είναι-ήταν αποτελεσματική δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails