Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Τα "σμυρνέικα" ...μαθήματα, ποιος σου τα 'μαθε;


Το καμπανάκι είχε ξαναχτυπήσει αρκετές φορές ύστερα από το Βελιγράδι. Το πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Ηλυσιακό και το ματς με την Ορλεάνη στη Γαλλία απεδείκνυαν πως ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να "παίζει με τη φωτιά", αδυνατώντας να "καθαρίζει" από την αρχή παιχνίδια απέναντι σε θεωρητικά αρκετά κατώτερους αντιπάλους. Τελικά η φωτιά τον έκαψε σήμερα στη Νέα Σμύρνη, όπου η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα στην Α1 από τον Πανιώνιο. Μιας νίκης που συνδυάστηκε με την καλύτερη ίσως εμφάνιση του Γιάννη Καλαμπόκη στην Α1, με τον διεθνή γκαρντ να τελειώνει το ματς με 28 πόντους και 6 εύστοχα σουτ τριών πόντων!

Ο σημερινός θριαμβευτής Πανιώνιος λοιπόν, θα πρέπει να αισθάνεται 3 φορές μάγκας, επειδή:

1. Κέρδισε μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ από το αντίστοιχο δικό του.

2. Κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες που του παρουσιάστηκαν πριν (προβλήματα Καλαμπόκη-Έλντερ και απουσίες Εφθίμοφ-Ζορόσκι) αλλά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (έπαιξε αρκετή ώρα χωρίς κλασικό play maker).

3. Κέρδισε τον Ολυμπιακό πηγαίνοντας το ματς σε υψηλό σκορ, γεγονός που, θεωρητικά πάντα, έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι είναι "βούτυρο στο ψωμί" των "ερυθρολεύκων".

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό (την ομάδα που ενδιαφέρει άμεσα τους 2 βασικούς συντελεστές του blog και δεν το κρύβουν άλλωστε), η ήττα αυτή κατά τη γνώμη μας δεν θα πρέπει να προκαλεί μεγάλη έκπληξη. Η γκέλα "χτυπούσε την πόρτα" εδώ και καιρό καθώς οι Πειραιώτες, παρά τις νίκες, δεν έπειθαν με την αποδόσή τους, κερδίζοντας τα ματς λόγω κυρίως του ατομικού ταλέντου των παικτών τους. Θα ήθελα εδώ να τονίσω πως από το καλοκαίρι και μετά, το Greek Hoopz έχει σαφή και ξεκάθαρη άποψη σχετικά με την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού. Έχουμε πλειστάκις εκφραστεί κατά της παραμονής του Γιαννάκη στον πάγκο του Ολυμπιακού και η θέση μας αυτή δεν αλλάζει. Ανεξάρτητα με το σημερινό αποτέλεσμα (η ήττα άλλωστε είναι μέσα στο πρόγραμμα), αισθανόμαστε ότι δικαιωνόμαστε στη θέση αυτή, αφού από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα η ουσία είναι μία: Η ομαδική βελτίωση του Ολυμπιακού είναι ανύπαρκτη ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων η ομάδα δείχνει να κινείται μέσα στο γήπεδο με "αυτόματο πιλότο".

Η σύγχυση που επικρατεί στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή νομίζω πως αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις δηλώσεις των μελών της ομάδας του Πειραιά μετά το τέλος του ματς. Για ξεκίνημα χωρίς συγκέντρωση έκανε λόγο ο Παναγιώτης Γιαννάκης... Πρώτα από όλα οφείλει βέβαια να μας μιλήσει για τη δική του συγκέντρωση και το λόγο για τον οποίο δεν καλεί σε time out στο πρώτο δεκάλεπτο, παρά μόνο όταν η διαφορά αγγίζει τους 14 πόντους. Θα πρέπει επίσης να μας εξηγήσει σε ποιο ...όνειρο έχει δει το βασικό σχήμα με τους 3 φόργουορντς (Τσίλντρες στο 2, Βασιλόπουλος στο 3, Κλέιζα στο 4), το οποίο όποτε εφαρμόστηκε συνδυάστηκε με τραγικό ξεκίνημα της ομάδας του Πειραιά στον αγώνα. Θα πρέπει επιπλέον να μας εξηγήσει ποιος είναι ο ρόλος του Μπέβερλι στην ομάδα του. Αποκτήθηκε για να ξεκινάει βασικός όπως στον αγώνα με τη Λιέτουβος Ρίτας ή αποκτήθηκε για να αγωνίζεται ένα πεντάλεπτο όπως στο σημερινό αγώνα; Θα πρέπει να μας εξηγήσει και άλλα πολλά, όπως για παράδειγμα το πως γίνεται η ομάδα του σε κρίσιμες τελευταίες επιθέσεις αγώνων να μην ξέρει πραγματικά τι να κάνει τη μπάλα! Η σύγχυση που ανέφερα παραπάνω, δικαιολογείται ακόμα περισσότερο αν ρίξουμε μια ματιά στις δηλώσεις του Θοδωρή Παπαλουκά. Για δυο μέτρα και δυο σταθμά μίλησε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για τη διαιτησία του αγώνα... Επειδή οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι καθώς αρκετοί μας κατέκριναν για μεροληψία σε προηγούμενα άρθρα του blog, θα πούμε μόνο τούτο: Η δήλωση αυτή του Παπαλουκά ύστερα από μια τέτοια εμφάνιση και ήττα, αγγίζει και ίσως ξεπερνάει σε γραφικότητα τα όσα έλεγε ο Ομπράντοβιτς την προηγούμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ...

Υ.Γ. 1: Για να προλάβω τα αυριανά "παπαγαλάκια" που θα μιλήσουν για κούραση από το ματς της Τετάρτης, θα θυμίσω μόνο πως ο Πανιώνιος μέσα στην εβδομάδα έφτασε στο σημείο να κάνει προπόνηση ακόμα και με 8 παίκτες. Αλίμονο αν ο Ολυμπιακός, μια ομάδα με 15 παίκτες 1ης διαλογής, επικαλείται τέτοιες αστείες δικαιολογίες.

Υ.Γ. 2: Εξ όσων γνωρίζει το blog, η στήριξη των Αγγελόπουλων στο Γιαννάκη είναι δεδομένη και πολύ δύσκολα θα κλονιστεί. Οπότε τα μάτια μας έχουν να δουν πολλά ακόμα...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

υπάρχει και η λύση της αξιοπρέπειας από την πλευρά του γιαννάκη! αλλά που...

Παγκίτης είπε...

Καταρχήν συγχαρητήρια στον πανιώνιο για την μεγάλη νίκη του. Δεν μπορώ να μην αρχίσω από τις αστειότητες για τον ερτσεγκ: Το καλοκαίρι θέλαμε να βρούμε τρόπο να τον ξεφορτωθούμε, μετά έμεινε χωρίς ομάδα για τρεις μήνες και μετά μας κερδίζει και η απάντηση είναι γιατί δεν βάλαμε ρήτρα! Το αστείο είναι ότι προκειται για τον παίκτη που έπρεπε να κλείσουμε καλύτερα γιατί οι παικταράδες μας και οι προπονητές έκαναν προπόνηση μαζί του ένα χρόνο :)

Μπράβο και στον καλαμπόκη για τον μεγάλο ματς το οποίο δεν εξέπληξε κανένα, καθώς πρόκειται για μεγάλο σκόρερ.

Θα ήθελα επίσης να πω ότι η διαφορά των δύο μεγάλων δεν φαίνεται να είναι τόσο μεγάλη όσο οι αντικειμενικοί λένε. Αν όλες οι ομάδες το πίστευαν και οι διαιτητές δεν τους προστάτευαν, τότε σίγουρα θα είχαν περισσότερες ήττες.

Τέλος, είναι φανερό ότι δεν έχουμε ούτε αμυντικό ούτε επιθετικό σύστημα για τα τελευταία δευτερόλεπτα. Το μόνο που θυμάμαι είναι το τρίποντο του ερτσέγκ εκτός με την ταου ή την ρεάλ, όπου παραδόξως βγήκε η έξτρα πάσα. Δυστυχώς αυτή είναι η διαφορά μας με τον παο έστω και αν το ρόστερ μας είναι καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

& Ανώνυμος

Ο Γιαννάκης απολαμβάνει της απόλυτης στήριξης της διοίκησης, οπότε ποιος ο λόγος για να παραιτηθεί;

& Παγκίτης

Συμφωνώ με τις αστειότητες περί ρήτρας για τον Έρτσεγκ. Πέρυσι ο Μαυροκεφαλίδης με το Μαρούσι έπαιξε αντίστοιχα καλά απέναντι στον ΟΣΦΠ, όμως ουδείς μίλησε για ρήτρα γιατί το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο για τον Ολυμπιακό. Στο κάτω κάτω της γραφής ο Έρτσεγκ έπαιξε και για να αποδείξει πράγματα στον Ολυμπιακό και πολύ καλά έκανε κατά τη γνώμη μου. Το ανησυχητικό είναι το γεγονός πως ένας παίκτης βρήκε το ρόλο του στον Πανιώνιο σε λιγότερο από ένα μήνα ενώ στον Ολυμπιακό δεν κατάφερε κάτι αντίστοιχο μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο.
Για τη διαφορά ΠΑΟ-ΟΣΦΠ με τους υπόλοιπους θα διαφωνήσω. Μπορεί σαν εικόνα ομάδων να μην πείθουν και οι 2 μέχρι στιγμής, όμως οι διαφορές στην ποιότητα των ρόστερ είναι τέτοιες που πραγματικά οπιαδήποτε ήττα από τους "μικρούς" νομίζω ότι είναι απαγορευτική.

smak είπε...

Δυστυχως υπομονη θα πρεπει να υπάρξει και με καινουργιο προπονητη. Μπρος γκρεμος και πίσω ρέμα!!!!

gpoup είπε...

Η τελευταία άμυνα πάνω στον Καλαμπόκη ήταν όλα τα λεφτά! Όπως και η απελπισμένη ακόλουθη επίθεση. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Γιαννάκης δεν μπορεί να ανεβάσει άλλο τον Ολυμπιακό. Αλλά και οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης όταν χάνονται τέτοια παιχνίδια και με αυτόν τον τρόπο. Παίκτες έμπειροι και σίγουρα καλοπληρωμένοι (και έχουμε και κρίση...)

Ανώνυμος είπε...

& group

Δεν είναι το πρώτο παιχνίδι φέτος που ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει τελευταία κρίσιμη επίθεση και δεν κατορθώνει ούτε να κάνει σουτ της προκοπής. Τα ίδια έγιναν και στο Βελιγράδι στο τελευταίο λεπτό αλλά και στη Λιθουανία στη τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας. Όντως και οι παίκτες έχουν ευθύνη όμως υπάρχει και κάτι άλλο που προκαλεί προβληματισμό. Θυμίσου τι ώριμες επιλογές έκανε ο Τεόντοσιτς με την εθνική Σερβίας στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του ημιτελικού με τη Σλοβενία όταν η μπάλα "έκαιγε" και σύγκρινέ με τις αντίστοιχες επίλογές του στον Ολυμπιακό, σε παρόμοιες καταστάσεις...

Ανώνυμος είπε...

Να τον χαιρονται οι Αγγελοπουλοι.Σε λιγο θα ειναι οι μονοι που θα πηγαινουν στο ΣΕΦ.

Αν διοικισουν ετσι την Χαλυβουργικη σωθηκε ο πατερας Αγγελοπουλος.

Οι επιλογες τους τοσα χρονια ειναι απο ατυχεις εως γελοιες.

Δεν θελει πολυ μυαλο ρε παιδια για να δεις οτι ο χαζος δεν κανει για τον Ολυμπιακο μας!

Ξυπνηστε υπνοι!

PokerFace είπε...

@ Ανώνυμος 22 Δεκεμβρίου 2009 2:59 π.μ.

Αν θυμάμαι καλά το καλοκαίρι γραφόταν στον τύπο ότι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του Γιαννάκη εκ μέρους των Αγγελοπουλαίων ήταν ο μπαμπάς Αγγελόπουλος!!Μπορεί να κάνω και λάθος..

Ανώνυμος είπε...

Ναι το ειχα διαβασει κι εγω PokerFace, αλλα με τους αγγραμματους κοπριτες που κανουν τους αθλητικογραφους στην Ελλαδα ποτε δεν ξερεις.

Το μονο που ειναι σιγουρο με τον γιαννακη ειναι αυτο:

ΑΛΛΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails