Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Κώστα, είσαι εδώ;;;

Το να έχεις έναν προπονητή σαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο σου, είναι το καλύτερο εφόδιο για μια επιτυχημένη πορεία. Μία από τις αρετές του (και είναι πολλές), είναι το ότι ξέρει να παίρνει το 100% από τους παίκτες του και το ότι τους πιστεύει μέχρι τέλους. Η φετινή χρονιά πιθανόν να είναι και η τελευταία ευκαιρία του Κώστα Τσαρτσαρή να πείσει και να θυμηθεί τον παλιό καλό εαυτό του.

Κατ'αρχάς, ο εν λόγω παίκτης υπήρξε η μία από τις δύο πιο σταθερές κολώνες μέσα στη ρακέτα (η άλλη είναι ο Μπατίστ) την τελευταία πενταετία και υπήρξε καταλύτης πολλών τίτλων. Ειδικά στο κύπελλο ήταν πάντα στους διακριθέντες (MVP 3 διαδοχικών τελικών). Όμως, οι πολλοί τραυματισμοί στην καριέρα του είναι λογικό να αποτελούν τροχοπέδη στην περεταίρω εξέλιξή του και στην παγίωση μιας σταθερής απόδοσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φετινή του περιπέτεια, αφού στα φιλικά παιχνίδια που είχαν προηγηθεί, η απόδοση του ήταν παραπάνω από ενθαρρυντική για τη συνέχεια - αναλογιζόμενοι πάντα την περσινή του πορεία. Χωρίς να τον έχουν πάρει τα χρόνια, καθώς είναι μόλις 30 (ηλικιακά έχει τουλάχιστον 3-4 χρόνια ακόμα για μπάσκετ υψηλού επιπέδου) θεωρείται από πολλούς σαν "τελειωμένος" παίκτης. Η περσινή σεζόν -εξαιρουμένων ελαχίστων αγώνων- ήταν απογοητευτική.Τα πατήματα του δεν είναι το ίδιο καλά, το σουτ δείχνει να μην το πιστεύει όπως παλιά και γενικά θυμίζει την εικόνα φοβισμένου παίκτη στην επίθεση. Όμως και αμυντικά απέχει από την πολύ καλή παρουσία περασμένων ετών. Βέβαια είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα όσο αναφορά τη φετινή σεζόν, καθώς δεν πρόλαβε καλά καλά να επιστρέψει από τον τραυματισμό του.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα εφόσον ο παίκτης πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αφού έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά. Το εν λόγω 3ετές συμβόλαιο υπογράφηκε μετά την κατάκτηση του κυπέλλου το 2008 και μάλιστα φήμες κάνουν λόγο για αύξηση αποδοχών ακόμα και κατά 40% (γύρω στο 1.000.000 ετήσιες απολαβές). Σε αντίθετη περίπτωση, άλλη χρονιά με 1 τεσσάρι δε βγαίνει και αναγκαστικά θα γίνουν προσθήκες. Το τελευταίο είναι ένας λόγος για την πεσμένη απόδοση του Φώτση, καθώς χειμώνα καλοκαίρι (ελέω Εθνικής) 30λεπτα, απλά δεν περπατάει στο σύγχρονο μπάσκετ.

ΥΓ. Όπως προανέφερα ο Ζοτς πιστεύει στους παίκτες του και για αυτό δεν προχώρησε στην απόκτηση κάποιου παίκτη.Τα ονόματα πολλά και για δύο θέσεις!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί την έχετε πέσει όλοι ατον Τσαρτσαρή ρε παιδιά;
Εχετε ξεχάσει ότι ένας από τους βασικούς συντελεστές του μπάσκετ που έχει παίξει ο Ομπράντοβιτς είναι οι ιδιαίτερες και πολυσύνθετες ικανότητες αυτού του παίκτη.

Οσο για το συμβόλαιο του, δεν νομίζω ότι είναι και ιδιαίτερα ευνοημένος. Γιατί τα χρόνια της μέγιστης προσφοράς του έπαιρνε πολύ λιγώτερα από άλλους.

Πάντως αν δεν τον θέλετε στον Παναθηναϊκό πολύ ευχαρίστως να έρθει στο Περιστέρι να κλείσει την καριέρα του (αφιλοκερδώς!-:)

geof

PokerFace είπε...

@ geof

1.Προσωπικά τον πιστεύω ακόμα σαν παίκτη αλλά μιλάω για την περσινή του χρονιά κυρίως.Σωμφωνείς όμως ότι εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο η ομάδα παίζει μόνο με τον Φώτση??Αν αυτό συνεχιστεί είναι σίγουρο ότι θα κλατάρει..Όσο για τις ικανότητες του(όταν είναι στα καλά του πάντα),ταιριάζουν ακριβώς στο στυλ παιχνιδιού του Ομπράντοβιτς και δεν αμφισβητούνται.
2.Ακριβώς.Δεν είναι ευνοημένος και ήταν σχετικά κακοπληρωμένος για την προσφορά του με το προηγούμενο συμβόλαιο.Το ανέφερα μόνο για να δείξω τη σχετική αδικία που όμως διορθώθηκε.Προσωπικά δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που πιστεύουν ότι "έκατσε" στο συμβόλαιο του.
Εν τέλει δε ζητάμε την απομάκρυνση αλλά την αφύπνιση του Κώστα..

Bill_13 είπε...

Πολύ σωστός!Κώστα ξύπνα όσο είναι καιρός...

psilos είπε...

Ακριβώς! Ο Τσαρτσαρής ξέρει μπάσκετ, δεν είναι δυνατόν να το έχει ξεχάσει, αλλά είναι απαραίτητο για την ομάδα του να το αποδείξει αυτό

Ανώνυμος είπε...

τις προάλλες κάπιοιος επισκέπτης του blog του καβαλιεράτου έγραψε ότι ο παο ετοιμάζει κίνηση-μπαμ για τη θέση 4. σήμερα βλέπω αυτό το άρθρο για τον τσαρτσαρή.. μήπως λοιπόν έχει κάποια βάση αυτό το σενάριο;;;
μέγα λάθος του παο που δεν απέκτησε το καλοκαίρι τον βελίτσκοβιτς!!!


τέλος διαφωνώ ότι ο ομπράντοβιτς παίνρει το 100% από όλους τους παίκτες του. ντελκ, γιαφτόκας, ζίζιτς, παπαδόπουλος είναι μερικές από τις περιπτώσεις που υποδεικνύουν το αντίθετο. αυτό που κάνει σωστά είναι ότι επιλέγει παίκτες που ταιριάζουν 100% σε αυτό που θέλει να παίξει. παίρνει δλδ συγκεκριμένους άνθρωπους για συγκεκριμένες δουλειές

PokerFace είπε...

@ Ανώνυμος 3:15 π.μ.

Φήμες πάντα υπάρχουν,αλλά δε δίνω πολλές πιθανότητες στην παρούσα φάση να τροποποιηθεί το ρόστερ..Ακόμα και αν αποκτηθεί κάποιος, αυτός που θα "χαντακωθεί" θα είναι ο Σερμαντίνι και ο Τσαρτσαρής θα πάρει τη θέση του..Γενικά στη μέση της χρονιάς δύσκολα σκάνε βόμβες ώστε να υλοποιηθεί το παραπάνω σενάριο.
Για τον Βελίτσκοβιτς συμφωνούμε!

Τώρα για τον Ζοτς αυτό που εννοώ είναι ότι από τους παίκτες που του ΚΑΝΟΥΝ παίρνει τα μέγιστα,αφού είναι απίθανο κάθε μεταγραφή να είναι και επιτυχημένη.Τα πως και γιατί είναι μεγάλη κουβέντα,αλλά το γενικό νόημα(και πολύ λογικό!!) είναι αυτό που είπες-επιλέγει παίκτες που ταιριάζουν σε αυτό που έχει στο μυαλό του.

Ελπίζω να σε κάλυψα,πολύ φιλικά πάντα!

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails