Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

"Γερμανικά" Φάϊναλ Φορ: Σύμπτωση η ...κατάρα; (Μέρος 2ο)

Δέκα χρόνια μετά την επεισοδιακή αναμέτρηση του Άρη με την Μακάμπι στο F4 του Μονάχου, η διοργάνωση επιστρέφει στη Γερμανία. Αυτή τη φορά μια άλλη ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός, συμμετέχει στο F4, που διεξάγεται στην ίδια πόλη (Μόναχο) και στο ίδιο γήπεδο (Ολύμπια Χάλε) που έγινε και το 1989. Οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν ήδη τρεις παρουσίες σε F4 με κορυφαία τους στιγμή την κατάκτηση του τροπαίου στη Ρώμη το 1997. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς παρουσιάζει εξαιρετική πληρότητα σε όλες τις θέσεις και είναι, μαζί με την Κίντερ του Μεσίνα, το φαβορί για το τρόπαιο. Γκολντγουάϊρ, Αντέ Μενσά, Τόμιτς, Βούκσεβιτς, Κόμαζετς, Παπανικολάου, Ρότζερς, Τάρλατς, Ομπέρτο και Φασούλας απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας, με τον "Τάκι" να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του, στην τελευταία του σεζόν στην Ευρώπη πριν μετακομίσει στους Σικάγο Μπουλς. Το πρώτο εμπόδιο για τους "ερυθρόλευκους" ακούει στο όνομα Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι Λιθουανοί, με προπονητή τον Γιόνας Καζλάουσκας, βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική άνοδο και προέρχονται από την κατάκτηση του κυπέλλου Σαπόρτα του 1998. Ο Ολυμπιακός βέβαια είναι το φαβορί λόγω εμπειρίας, καθώς η ομάδα του Κάουνας είναι πρωτοεμφανιζόμενη στη διοργάνωση, και οι 4.000 φίλοι του, που έχουν ταξιδέψει στο Μόναχο, προετοιμάζονται για τον 4ο ευρωπαϊκό τελικό της ομάδας. Όμως η Ζαλγκίρις έχει διαφορετική άποψη...
Οι Λιθουανοί, με ηγέτη τον απίθανο "κοντοπίθαρο" play maker Τάϊους Έντνι, επιβάλλουν ένα φρενήρη ρυθμό από το πρώτα λεπτά του ματς. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς αιφνιδιάζονται και βρίσκονται πίσω στο σκορ με 15 πόντους στο ημίχρονο (48-33). Ο Τάρλατς είναι απελπιστικά μόνος στην επίθεση ενώ η άμυνα μοιάζει με...ελβετικό τυρί. Ο Έντνι τρέχει συνεχώς το γήπεδο και οι Στρομπέργκας και Μπούι εκτελούν από παντού! Στο δεύτερο ημίχρονο οι Λιθουανοί ανεβάζουν και άλλο την απόδοσή τους, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στους 24 πόντους στο 27' (64-37)! Οι Πειραιώτες δε μπορούν ούτε να σταματήσουν αλλά ούτε και να ακολουθήσουν το ρυθμό των Λιθουανών. Ακόμα και όταν ο Καζλάουσκας βάζει τα "δεύτερα" στο ματς, το πάρτυ συνεχίζεται με τον αναπληρωματικό φόργουορντ Αντομάιτις να τελειώνει τον αγώνα με 19 πόντους. Τελικό σκόρ 87-71 για τη Ζαλγκίρις, η οποία δύο μέρες αργότερα κερδίζει και την Κίντερ με 82-74 και κατακτά διά περιπάτου το τρόπαιο. Όσο για τον Ολυμπιακό, η κατάκτηση της τρίτης θέσης στο F4 δε μετριάζει τις άσχημες εντυπώσεις από τον χαμένο ημιτελικό. Εμφανώς επηρεασμένη από την τραγική εμφάνιση απέναντι στη Ζαλγκίρις, η ομάδα του Ίβκοβιτς ολοκληρώνει τη σεζόν με καταστροφικό τρόπο! Χάνει το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΣΕΦ με αποτέλεσμα λίγες μέρες αργότερα ο "Ντούντα" να αποτελέσει παρελθόν από τον "ερυθρόλευκο" πάγκο. Θα χρειαστεί να περάσουν δέκα χρόνια από τότε για να επανέλθει και πάλι ο Ολυμπιακός φέτος στο F4.

Τα γερμανικά γήπεδα λοιπόν δεν αποδεικνύονται και τόσο γούρικα για τις ελληνικές ομάδες. Βέβαια φέτος είναι δεδομένο πως θα υπάρχει ελληνική ομάδα στον τελικό σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες φορές. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως οι συμπτώσεις(;) δεν θα επαναληφθούν και το τρόπαιο θα καταλήξει σε ελληνικά χέρια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To video me ton Spanouli www.fun4all.gr to exete dei ? Katapliktiko !!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails