Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Unleash the beast!

Το νούμερο 1 των προσεχών ντραφτ είναι εδώ και μήνες αποφασισμένο. Καλός ο Ρίκι Ρούμπιο, τρομακτικός ο Χασίμ Θαμπέετ, αλλά κανείς από τους προαναφερθεντες δεν πλησιάζει καν σε δυνατότητες τον Μπλέικ Γκρίφιν. Ο 20χρονος φόργουορντ του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα ολοκλήρωσε την δεύτερη και κατά τα φαινόμενα τελευταία του χρονιά στο κολέγιο με επιδόσεις που εντυπωσιάζουν ακόμα και τους πιο δύσπιστους. Σάρωσε όλα τα βραβεία, τόσο στην περιφέρεια που ανήκει το πανεπιστήμιό του (Big 12), όσο και πανεθνικά, ενώ δεν του ξέφυγαν ούτε και τα βραβεία μεγάλου κύρους, όπως το Τζον Γούντεν και το Άντολφ Ραπ. Σημείωσε συνολικά 30 (!) νταμπλ νταμπλ, μόλις ένα λιγότερο από τον ρέκορντμαν της σχετικής λίστας, Ντέιβιντ Ρόμπινσον (τον Ναύαρχο, ντε).

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου έμελλε να κάνει το δικό του προσωπικό ρεκόρ. 40 πόντοι, με 18 στα 22 σουτ και 23 ριμπάουντ όλα αυτά σε 31 λεπτά, έκαναν... θρύψαλα κάθε μορφής τέντεξ. Στις αρχές του μήνα ο Γρκίφιν δήλωσε διαθέσιμος για τα ντραφτ του 2009 και σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ESPN Τσαντ Φορν (ειδικός στο σκάουτινγκ κολεγιακών πρόσπεκτς για το ΝΒΑ) έχει ήδη "καπαρώσει" το νούμερο 1.

Τον φωνάζουν "τέρας" και όχι άδικα. Βλέποντας τον κόσμο από τα 2,09 μ. και ζυγίζοντας 114 κιλά πληροί τις προδιαγραφές για έναν ιδανικό πάουερ φόργουορντ. Τα αθλητικά προσόντα του είναι ανάλογα με αυτά του Μάικλ Μπίσλεϊ (με αυτόν τον έχουν παρομοιάσει πάμπολλες φορές), με τη διαφορά πως ο Γκρίφιν έχει 150% περισσότερη δυναμική στο παιχνίδι του από τον νυν φόργουορντ των Χιτ. Στην Οκλαχόμα μπορούσε να πάρει τη μπάλα ποστάροντας και να δημιουργήσει από εκεί παιχνίδι για τους συμπαίκτες του. Φυσικά το ΝΒΑ είναι τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα και είναι πολύ δύσκολο ακόμα και για έναν καλό ψηλό πασέρ να γίνει... Σαμπόνις. Είναι όμως κάτι παραπάνω από βέβαιο πως μόλις το "τέρας"... ελευθερωθεί, ήτοι τον Ιούλιο στην τυχερή ομάδα που θα κερδίσει τη λοταρία των "λούζερ" του ΝΒΑ, θα κάνει άνω-κάτω τα παρκέ του ΝΒΑ με τα θεαματικά καρφώματα και τα τρελά αθλητικά του προσόντα.

Related Posts with Thumbnails