Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

25/26

Μόλις 4 μέρες πριν την πρώτη στροφή του οβελία, ολοκληρώθηκε η 25η πράξη της regular season για την Α1! Τα αποτελέσματα ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενα και βάση των οποίων κάποιες ομάδες πέρασαν ήδη στην Μεγάλη Παρασκευή, άλλες κάνουν πλάνα για το πασχαλινό τραπέζι, ενώ κάποιες άλλες ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μεγάλη Παρασκευή
1. Αιγάλεω. Η ομάδα των δυτικών προαστίων όχι μόνο έχασε στα Τρίκαλα (73-61), στο κρισιμότερο μέχρι σήμερα παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να προασπίσει ούτε την διαφορά των 7 πόντων που κουβαλούσε ως προίκα από την αναμέτρηση του πρώτου γύρου. Το Αιγάλεω εμφανίστηκε επηρεασμένο από τα ντροπιατικά γεγονότα, που έλαβαν χώρα τα τελευταία 24ωρα στη θεσσαλική πόλη αλλά και από την κολασμένη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια... Άθλια ποσοστά στα σουτ, μηδαμινή συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση στραπατσαρισμένη. Ο εγωισμός άργησε να μετουσιωθεί σε κινητήριο δύναμη, με συνέπεια η διαφορά των 20 πόντων που είχαν χτίσει οι Τρικαλινοί να είναι πολύ μεγάλη για να ψαδιλιστεί. Ζητείται θαύμα πλέον στον εντός έδρας αγώνα με τον Πανελλήνιο.

2. Πανελλήνιος. Μπορεί οι δυο κολλητές ήττες από Μαρούσι και Ολυμπιακό να έκαναν την ομάδα να υποχωρήσει στον βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο τα δυσάρεστα νέα ήρθαν από τον τραυματισμό του Καλαϊτζή. Ο άτυχος guard (ξανα)χτύπησε το ταλαιπωρημένο του γόνατο και αφήνει ορφανή μια θέση κομβική. Η ομάδα των Ολυμπιονικών καλείται να βρει λύσεις εκ των έσω και να πορευθεί στα Play Off με μειονέκτημα έδρας. Στα του αγώνα (84-88) ο Πανελλήνιος προσπάθησε επιθετικά να εκμεταλλευτεί την οξυδέρκεια του Γκόλεματς και να προβληματίσει τον Πρίντεζη, ενώ παράλληλα σημάδευε στα pick 'n roll τον αργό Βούιτσιτς. Όταν άνοιξε τον ρυθμό βρήκε λύσεις, αλλά η απάντηση από τους ερυθρόλευκους ήρθε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

3. ΑΕΚ. Η απρόσμενη νίκη του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον πρωταθλητή καθιστούσε τον σημερινό αγώνα ιδιαίτερα κρίσιμο για την είσοδο της Ένωσης στα Play Off. Οι κιτρινόμαυροι, παρά την δεδομένη αδυναμία τους μέσα στη ρακέτα, το πάλεψαν το παιχνίδι. Ωστόσο, οι περιορισμένες λύσεις του Δικεφάλου σε συνδυασμό με την ποιοτική ανωτερότητα του Αμαρουσίου είχαν ως αποτέλεσμα να γνωρίσει μια καταδικαστική ήττα, που του ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να εισβάλει στην πολυπόθητη πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος. Ζητείται επίσης θαύμα στον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Πασχαλινό τραπέζι
1. Ολυμπιακός. Καμαρωτός πέρασε και μέσα από την Κυψέλη για να διευρύνει το ρεκόρ νικών του σε 24-1 και να του αρκεί άλλη μια νίκη για να καταγραφεί το φετινό του επίτευγμα στο χρονοντούλαπο της στατιστικής ιστορίας. Σε ένα παιχνίδι καρμπόν με εκείνο του Ελληνικού, ο Γιαννάκης επεδίωξε, μεταξύ άλλων, να προσδώσει διακριτό ρόλο στον Τσίλντρες. Τα plays απομόνωσης άφηναν στον Αμερικανό το περιθώριο να δρα και να επιδεικνύει τα πλούσια φυσικά του προσόντα, ενώ ο Παπαλουκάς με καταπληκτική εμφάνιση έδινε το σήμα για την κατάκτηση της νίκης.

2. Παναθηναϊκός. Η ήττα από τον διαλυμένο ΠΑΟΚ πείραξε, αλλά δεν επηρέασε τον προγραμματισμό του Ομπράντοβιτς για το F4. Οι παίκτες πραγματοποιούν μίνι προετοιμασία σε στίβο (όποιος έχει συμμετάσχει σε προετοιμασία καταλαβαίνει το μαρτύριο, σ'ένα βαθμό), με αποτέλεσμα να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι φρέσκοι... Έστω και έτσι, ο πρωταθλητής συνέτριψε τους Μακεδόνες (96-69), σ'ένα αδιάφορο παιχνίδι.

3. Άρης. Κατέβηκε στην Αθήνα, έδωσε την μάχη του και την έχασε στην παράταση από τον Πανιώνιο (89-85). Μικρό το κακό, μιας και τα υπόλοιπα αποτελέσματα του εξασφάλισαν και μαθηματικά την τρίτη θέση. Στα Play Off θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Νέας Σμύρνης με πλεονέκτημα έδρας.

4. Μαρούσι. Έβαλε στο τσεπάκι το ροζ φύλλο αγώνα (86-81) και καβάντζωσε την τέταρτη θέση. Οι κιτρινόμαυροι, πραγματοποιώντας (πάλι) έναν συγκλονιστικό δεύτερο γύρο δίνουν το παρόν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Κάτι μας λέει όμως ότι δεν πολυκαίγονται για την συμμετοχή στην Ευρωλίγκα...

5. Πανιώνιος. Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο ενόψει συνέχειας, καθώς είχε εξασφαλίσει την έκτη θέση. Ωστόσο, στα δυο τελευταία παιχνίδια πιστοποιεί την αγωνιστική του ανάταση, παρά τα τρομερά προβλήματα που αντιμετωπίζει (με μεγαλύτερο την παραμονή στα πιτς του Μπάξτερ). Ο πρόλογος των αναμετρήσεων με τον Άρη ξεκίνησε με μπόλικη γκρίνια για διαιτησία και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχεια.

6. Κολοσσός/ ΠΑΟΚ. Οι Ροδίτες επιβεβαίωσαν τον ρόλο του φαβορί και έριξαν στο καναβάτσο (70-62) τον ταλαιπωρημένο πλην αξιόμαχο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου πίεσε και έβγαλε το λάδι στους παίκτες του Δικεφάλου, που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την προσπάθεια που κατέβαλαν. Όπως και να έχει το συγκεκριμένο ζευγαράκι μπαίνει, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, οκτάδα. Ένας άθλος και για τους δυο έτσι όπως εξελίχθηκε η σεζόν.

7. Τρίκαλα. Οι Θεσσαλοί έκαναν το χρέος τους. Νίκησαν εμφατικά το Αιγάλεω και το έβαλαν από κάτω. Τα τραγελαφικά που διαδραματίστηκαν πριν (ζημιές στο λεωφορείο του Αιγάλεω, τακτικές αλά Μακάμπι του να μην επιτρέπεις στην αποστολή της αντίπαλης ομάδας να ηρεμήσει με false alarm για πρωινό ξύπνημα και έξω από το ξενοδοχείο να δοκιμάζουν όλοι οι έφηβοι της περιοχής, τα ξημερώματα, τις αντοχές των zembric εξατμίσεών τους) και κατά τη διάρκεια του αγώνα (20 εκδρομείς από την Αθήνα με προσκλήσεις φυγαδεύτηκαν από το γήπεδο, αφού δεν υπήρχαν θέσεις για να καθήσουν, ενώ οι γνωστοί ψευτοτραμπουκισμοί έκαναν την εμφάνισή τους και εντός γηπέδου) άφησαν κακή εικόνα από τους μέχρι πρότινος άψογους οικοδοσπότες. Την τελευταία αγωνιστική οι Τρικαλινοί ανεβαίνουν Θεσσαλονίκη, όπου τους περιμένει ο αδιάφορος Άρης. Άραγε θα έχουμε χαριτωμενιές στο Αλεξάνδρειο και στο κλειστό του Αιγάλεω;

Καλοκαιρινές διακοπές για πάντααα...
Οι διαλυμένες Λαρισινές ομάδες (η Ολύμπια το άτυπο αφεντικό της πόλης 87-107) και η Καβάλα απλά προβληματίζονται και καταστρώνουν τα σχέδια αντίστοιχα για την επόμενη χρονιά. Κίνητρο 0.-

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

oti kai na pw einai ligo

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails