Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Το F4 των ρεκόρ

Η ώρα του τζάμπολ για το F4 του Βερολίνου όλο και πλησιάζει. Το Greek Hoopz σας παρουσιάζει σήμερα δέκα ξεχωριστές ιστορίες που θα σημαδέψουν το φετινό F4:

1. Είναι η πρώτη φορά από το 1988, όταν και καθιερώθηκε το σύστημα με τους 4 φιναλίστ, που και οι τέσσερις συμμετέχουσες ομάδες έχουν κατακτήσει προηγουμένως το τρόπαιο. Ποτέ άλλοτε στα 20 προηγούμενα F4 δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο!

2. Οι τέσσερις φιναλίστ έχουν κατακτήσει συνολικά (κρατηθείτε...) 176 τρόπαια οποιασδήποτε διοργάνωσης! Προηγείται η Μπαρτσελόνα (61) και ακολουθούν κατά σειρά ΤΣΣΚΑ (53), ΠΑΟ (46) και ΟΣΦΠ (17).


3. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φτάνει με αυτήν τις 11 συμμετοχές ως προπονητής σε F4 και φυσικά προηγείται στο σχετικό πίνακα. Μάλιστα, έχει καταφέρει να οδηγήσει σε F4 και τις 5 ομάδες που έχει προπονήσει στην καριέρα του (Παρτιζάν, Μπανταλόνα, Ρεάλ, Μπένετον, ΠΑΟ)!


4. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης θα συμμετάσχει για φορά σε F4! Προηγείται στη σχετική λίστα ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο... Αλεξέι Ζεβροσένκο με 8 συμμετοχές.


5. Η ΤΣΣΚΑ θα πάρει μέρος για 7η συνεχή φορά σε F4, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τη δική της καλύτερη επίδοση.


6. Για 7η συνεχή φορά θα συμμετάσχουν σε F4 οι Τζέι Αρ Χόλντεν και Θοδωρής Παπαλουκάς, επιτυγχάνοντας ρεκόρ στο συγκεκριμένο τομέα.


7. Ο Χόλντεν με την συνολικά παρουσία του σε F4 ισοφαρίζει την επίδοση του Ντέρεκ Σαρπ και γίνονται πλέον, από κοινού, οι Αμερικανοί με τις περισσότερες παρουσίες σε F4. Βασικό χαρακτηριστικό επίσης και των δύο, η...διπλή τους υπηκοότητα!

8. Οι Γιασικεβίτσιους και Άντερσεν προστίθενται στη λίστα των παικτών που έχουν αγωνιστεί σε F4 με τη φανέλα τριών διαφορετικών ομάδων. Ο Λιθουανός με Μπαρτσελόνα, Μακάμπι και ΠΑΟ ενώ ο Αυστραλός με Βίρτους Μπολόνια, ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα. Κάτι αντίστοιχο έχουν πετύχει μέχρι σήμερα οι Πάσπαλι, Σάβιτς, Ρέμπρατσα, Μουλαομέροβιτς, Ρότζερς, Ντρόμπνιακ, Κακιούζης και Σμόντις. Ο Σάρας έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκα που θα έχει κατακτήσει το τρόπαιο με τρεις διαφορετικές ομάδες!


9. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης γίνεται ο 5ος κατα σειρά, μετά τους Ομπράντοβιτς, Ντ' Αντόνι, Ιβάνοβιτς και Περάσοβιτς, που θα συμμετάσχει στο F4 και σαν προπονητής εκτός από παίκτης. Ο "δράκος" 'εχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα έχει κατακτήσει το τρόπαιο και με τις δύο αυτές ιδιότητες.

10. Με διαφορετική αυτή τη φορά ιδιότητα συμμετέχει και ένας άλλος "ερυθρόλευκος" στο φετινό F4. Ο Νίκος Μπουντούρης από "παραγοντική" θέση αυτή τη φορά και όχι ως αγωνιζόμενος όπως το 2000 στη Θεσσαλονίκη. Ο team manager του ΟΣΦΠ είναι ο 2ος που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο πέραν του Ζόραν Σάβιτς, ο οποίος εκτός από παίκτης παραβρέθηκε σε F4 και ως general manager της Μπαρτσελόνα.

Related Posts with Thumbnails