Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Ματσάρα στο Σερβο-Ελληνικό!

Το απόγευμά μου το πέρασα σήμερα στο κλειστό του Ελληνικού. Μετά τη δουλειά μου, λοιπόν, πήρα το τραμ (οικολογικός γαρ και αφού άκουσα τις συμβουλές των πανιώνιων συγγενών μου για ενδεχόμενες ζημίες σε αυτοκίνητα) και ξεκίνησα για τον αγώνα. Οι χρήστες του συγκεκριμένου μεταφορικού μέσου ίσως να έχουν προσέξει τη συνεργασία της ΤΡΑΜ Α.Ε. με θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες και διαφημίζει. Εγώ από την άλλη δεν το είχα παρατηρήσει ποτέ, με αποτέλεσμα να τραβήξουν την προσοχή μου τα σποτάκια που προβάλλονται στις μικρές οθόνες. "Η χιονάτη και οι εφτά νάνοι" έλεγε ένα από αυτά... Μα καλά σκεφτόμουν χασκογελώντας, ποιός θα πάει να δει το συγκεκριμένο έργο;;; Που να φανταζόμουν ότι οι συνταξιδιώτες μου και εγώ θα απολαμβάναμε μια μπασκετική version του προαναφερθέντος παραμυθιού... Στο ρόλο της πρωταγωνίστριας ο μοναδικός ψηλός του αγώνα που διακρίθηκε: ο Γιάννης Μπορούσης. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ έκανε πλάκα στους αντιπάλους του, μιας και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία των Κένταλ και Μπάξτερ και πιστοποίησε με τον πλέον εμφατικό τρόπο την εκπληκτική κατάσταση, που τον βρίσκει ο Απρίλης του 2009.
Από την άλλη, τους νάνους υποδύονταν οι guards των δυο ομάδων. Οι μεν του Ολυμπιακού τάιζαν ασύστολα τον Μπουρούση, σπάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη ζώνη 2-3 και τα τρικ στις αλλαγές των μαν 2 μαν, που εφάρμοζε ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών ή και απειλούσαν έξω από τα 6.25 μ., ενώ οι δε του Πανιωνίου πάσχιζαν να κρύψουν την γύμνια της ρακέτας τους με πικ εν ρολ και πικ εν ποπ που έστηναν οι κοντοί με τους υπάρχοντες ψηλούς. MVP των κυανέρυθρων ένας "νάνος", που πριν από λίγους μήνες θα ήταν... "νάνιτς": ο Ιβάν Ζορόσκι. Ο Σερβοέλληνας, πλέον, καλαθοσφαιριστής κρατούσε με τα τρίποντα, τις διεισδύσεις και την σκυλίσια άμυνά του τον Πανιώνιο όρθιο, βγάζοντας την γλώσσα στον Παπαλουκά και φωνάζοντας στον Γιόνας Καζλάουσκας: "Είμαι και εγώ εδώ κόουτς"! Ούτε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ούτε ο Τεόντοσιτς, ούτε ο ειδικός σε τέτοιου είδους αποστολές, Βασιλόπουλος κατάφεραν να τον περιορίσουν, παρά μόνο η κούραση τον έκαμψε. Στο τέλος, ο Ολυμπιακός φάνηκε πιο ψύχραιμος και πήρε τη νίκη χάρη στην ευστοχία των Γκριρ και Μπουρούση από την γραμμή των ελεύθερων βολών. Παράλληλα, με το συγκεκριμένο διπλό σπάει και μια κακή παράδοση που ήθελε τους ερυθρόλευκους να φεύγουν ηττημένοι από το κλειστό του Ελληνικού (μετρούσε 2 ήττες από τον Πανιώνιο και 2 χαμένους τελικούς κυπέλλου) και πλέον καπαρώνει την πρωτιά της κανονικής περιόδου και μπαίνει ως καβαλάρης στην διαδικασία των Play Off.

Σημειολογικές παρατηρήσεις:
1. Ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων ο τεχνικός του Πανιωνίου απολαμβάνει την συμπάθεια των υψηλά ιστάμενων παραγόντων του ελληνικού μπάσκετ, με αποτέλεσμα να έχει πάντα καλή διαιτησία. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η ομάδα της "πλατείας" είναι πρώτη στην Α1 στις βολές.

2. O Τσίλντρες απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα: όταν οι παίκτες των γηπεδούχων του έκαναν προβοκάτσια παίζοντας υπέρμετρα σκληρή άμυνα, ο αμερικανός θόλωσε, εκνευρίστηκε και έθεσε εαυτόν εκτός αγώνα... Έχει και το ψυχολογικό πρόβλημα με το εξωτερικό σουτ, που το γιγάντωσαν οι οπαδοί όταν και τον χλεύαζαν, φωνάζοντάς του να σουτάρει όποτε ήταν ελεύθερος.

3. Το νέο μέλος της κυανέρυθρης οικογένειας, Βλάντιμιρ Μίτσοβ, έκανε το ντεμπούτο του στην Α1. Ο χρόνος συμμετοχής του μάλιστα δεν ήταν αναγνωριστικός, αλλά εξαιτίας των απουσιών αγωνίστηκε αρκετά λεπτά. Παρά το γεγονός ότι απέδειξε ότι έχει ποιότητα ο διεθνής Σέρβος, έδειξε και την απειρία του στα κρίσιμα σημεία, όταν και αστόχησε σε ζευγάρι βολών.

1 σχόλιο:

makis4gold είπε...

afta ta kanoun oi panionioi otan pezoun ke me ton panathinaiko???? ti vgazoun ta vromostomata tous sto video??????

Δημοσίευση σχολίου

Δώσε την ασίστ σου ή κάρφωσε με ένα σχόλιο...

Related Posts with Thumbnails