Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ο δρόμος τελειώνει εδώ

Ο παραπάνω τίτλος είναι το σλόγκαν των διοργανωτών του φετινού F4 του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ. Πράγματι απόψε στο Ford Field του Detroit θα πέσει η αυλαία στην "Τρέλα του Μαρτίου" των Αμερικανών. Αντίπαλοι στο μεγάλο τελικό, δύο πανεπιστήμια με μεγάλη ιστορία στο θεσμό και με πολλούς σπουδαίους παίκτες στη σύνθεσή τους στο παρελθόν. Το North Carolina με 4 τίτλους μέχρι τώρα (1957, 1982, 1993, 2005) και με απόφοιτους τους τεράστιους Michael Jordan και James Worthy από τη μία, και από την άλλη το Michigan State με 2 κατακτήσεις (1979, 2000) και τον Erwin "Magic" Johnson να ξεχωρίζει ανάμεσα στους παίκτες που έχουν αγωνιστεί με τα χρώματά του. Μάλιστα, ο "Magic" παρακολουθεί ανελλιπώς μέχρι στιγμής τα παιχνίδια του κολεγίου του στο θεσμό και απόψε θα είναι ο παρουσιαστής της βραδιάς μέσα από το γήπεδο παρέα με τον, "αιώνιο εχθρό" του στα παρκέ του NCAA αλλά και του ΝΒΑ, Larry Bird.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το North Carolina είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη. Έχει εντυπωσιάσει σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, φτάνοντας στο τελικό με σχετική άνεση. Υπερτερεί σε ταλέντο του αντιπάλου του, με την τριάδα των Ty Lawson (Guard-1.82), Wayne Ellinghton (Guard-1.95) και Tyler Hansbroygh (Center-2.10) να ξεχωρίζει. Έχει και το ψυχολογικό προβάδισμα λόγω του ότι στην τελευταία αναμέτρηση με αντίπαλο το Michigan State, το Δεκέμβρη του 2008, έκανε περίπατο με 98-63. Μέχρι τώρα στο τουρνουά κερδίζει όλους τους αντιπάλους του με διπλάσιες διαφορές με βασικό όπλο την επίθεσή του, αφήνοντας το αμυντικό κομμάτι σε δεύτερη μοίρα. Στην αντίπερα όχθη, το Michigan State βασίζει αρκετά στην σκληρή του άμυνα. Ξέρει να εκμεταλλεύεται άριστα τα λάθη των αντιπάλων του με σωστές επιλογές τόσο στο χρόνο όσο και στον τρόπο που πρέπει κάθε φορά να επιτεθεί. Οφείλει πολλά για τη μέχρι τώρα πορεία του στον Kalin Lucas (Guard-1.82) που είναι ένα play maker, με όλη τη σημασία της λέξης. Στα υπέρ του για τον αποψινό αγώνα είναι το γεγονός ότι παίζει σχεδόν εντός έδρας. Το Detroit είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας του Michigan, στην πρωτεύουσα της οποίας, Lancing, εδρεύει το Michigan State. Οι δύο πόλεις απέχουν μόλις περίπου 100 χιλιόμετρα μεταξύ τους, με αποτέλεσμα πολλοί φίλοι του να βρίσκονται απόψε στις εξέδρες.

Και αφού είπαμε για εξέδρες, το αδιαχώρητο αναμένεται να συμβεί απόψε στο αχανές Ford Field. Είναι χαρακτηριστικό πως στους ημιτελικούς του Σαββάτου σημειώθηκε
ρεκόρ προσέλευσης, με το κοινό να ανέρχεται συνολικά στους... 72.456 θεατές! Γενικότερα, η οργάνωση, προώθηση και τηλεοπτική κάλυψη της διοργάνωσης είναι κάτι το εκπληκτικό. Όποιος θέλει να ζήσει το κλίμα του τελικού, έστω και τηλεοπτικά, μπορεί να το κάνει ζωντανά και δωρεάν από εδώ. Αρκεί βέβαια να είναι ξύπνιος στις 04:20 ξημερώματα Τρίτης που είναι η ώρα έναρξης του τελικού. Εγώ πάντως δεν το χάνω με τίποτα και ας με κοροϊδεύει όσο θέλει ο Banou... Μέχρι τότε πάρτε μια γεύση από τα καλύτερα καρφώματα που έγιναν στους ημιτελικούς του Σαββάτου.

Related Posts with Thumbnails