Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Ξαναζωντάνεψαν κολλεγιακές μνήμες

Ο Magic Johnson και ο Larry Bird συνδέονται, σε μεγάλο βαθμό, από τις πολλές αξέχαστες αναμετρήσεις κατά τη διάρκεια της θητείας τους στο ΝΒΑ. Ωστόσο, αυτή η αντιπαλότητα έχει τις ρίζες της στο κολλεγιακό μπάσκετ. Τριάντα χρόνια πριν, ο Larry Bird του Indiana State και ο Earvin "Magic" Johnson του Michigan State κατέθεταν τα διαπιστευτήριά τους στο τουρνουά του NCAA και σκύλιαζαν για να φτάσουν το πανεπιστήμιό τους στην κορυφή. Η συγκεριμένη αναμέτρηση, που διατηρεί το ρεκόρ υψηλότερης τηλεθέασης για κολλεγιακό παιχνίδι μπάσκετ, αποτέλεσε εφαλτήριο και τροφοδότησε μια άτυπη κόντρα μεταξύ των δυο καλαθοσφαιριστών, που μεταπήδησε και στα παρκέ του επαγγελματικού αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ και επεκτάθηκε και στις τάξεις των οπαδών του αθλήματος.

Με αφορμή τον χθεσινό τελικό του NCAA, αλλά και στα πλαίσια της προώθησης του γεγονότος από το τηλεοπτικό κανάλι CBS, οι δυο τους ξαναβρέθηκαν σε κολλεγιακό αγώνα. Αυτήν την φορά όμως δεν φορούσαν σορτσάκι, αλλά πολιτικά. Πήραν, λοιπόν, μια βαθιά αναπνοή, ρούφηξαν την κοιλιά τους και χάρισαν από ένα χαμόγελο στον φακό. Βλέπετε ο χρόνος είναι αμείληκτος! Καλά πότε πέρασαν τόσα χρόνια;;;

Για το αγωνιστικό κομμάτι του τελικού θα ακολουθήσει λεπτομερής ανάλυση από το, αρνούμαι να κοιμηθώ και δώσε μου μάτια και ώρες να βλέπω κολλεγιακό, Sixama!

Related Posts with Thumbnails