Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Τέλος τα ψέματα!

Η κανονική διάρκεια της A1 τελείωσε και πλέον μπαίνουμε σε ρυθμούς play offs. Η πρώτη φάση ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο με τέσσερα ζευγάρια αγώνων, εκ των οποίων τα δύο αναμένεται να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Ασφαλώς και αναφέρομαι στα ματς Ολυμπιακού-Κολοσσού και Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ. Τόσο οι Ροδίτες όσο και οι Θεσσαλονικείς θα είναι μάλλον εύκολη λεία για τους "αιωνίους". Τα προβλήματα και για τους δύο είναι σημαντικά (οικονομικά-διοικητικά για το Δικέφαλο, τραυματισμοί για τον Κολοσσό), που και να ήθελαν, δύσκολα θα μπορέσουν να προβάλλουν κάποια αντίσταση. Το ενδιαφέρον στρέφεται έτσι στις δύο υπόλοιπες αναμετρήσεις, οι οποίες είναι σαφώς πιο αμφίρροπες.

Ο 3ος
Άρης αντιμετωπίζει τον 6ο Πανιώνιο. Οι Θεσσαλονικείς ήταν αρκετά σταθεροί φέτος, χωρίς βέβαια να εντυπωσιάζουν με το παιχνίδι τους. Δίκαια κατέκτησαν την 3η θέση στην κανονική περίοδο κάτι που ήταν και ο αντικειμενικός τους στόχος. Από την άλλη ο Πανιώνιος προέρχεται από μια προβληματική σεζόν. Τα δύο "καρπούζια" (Πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα) δε χώρεσαν στην ίδια "μασχάλη", με αποτέλεσμα η ομάδα της Νέας Σμύρνης να αποκλειστεί από το ευρωπαϊκό TOP 16 αλλά και να τερματίσει μόλις 6η στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, πίσω από όλους τους βασικούς της ανταγωνιστές για τη έξοδο στην Ευρωλίγκα (Άρη, Μαρούσι και Πανελλήνιο). Ο Άρης είναι το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι, αν αναλογιστούμε το γεγονός πως έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Στο Αλεξάνδρειο φέτος κέρδισαν μόνο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός! Ο Πανιώνιος έκανε κάποιες ενθαρρυντικές εμφανίσεις στο τέλος της κανονικής περιόδου, δείχνοντας ότι βρίσκει κάποιο ρυθμό. Πιστέυω πως έχει την ποιότητα για να αποκλείσει τον Άρη αλλά σίγουρα οι "κίτρινοι" έχουν τον πρώτο λόγο.

Σε ένα ακόμα πιο αμφίρροπο ζευγάρι, το 4o
Μαρούσι συγκρούεται με τον 5ο Πανελλήνιο. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον αντίπαλο της τη δεδομένη χρονική στιγμή. Άλλωστε η νίκη μέσα στην Κυψέλη πριν από τρεις εβδομάδες, ήταν αποφασιστικής σημασίας για την είσοδο στην τετράδα, για την ομάδα από τα βόρεια προάστεια. Στην αντίθετη όχθη τα πράγμα εξελίσσονται αρκετά άσχημα τις τελευταίες εβδομάδες. Το κακό finish στην κανονική περίοδο, υποχρέωσε τον Πανελλήνιο από εκεί που διατηρούσε κάποιες λιγοστές ελπίδες για την 3η θέση, να τερματίσει μόλις 5ος. Συν τοις άλλοις η ομάδα του Ζούρου έχασε για το υπόλοιπο της σεζόν, εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού, το Γιώργο Καλαϊτζή. Δεν πιστεύω πως ο παράγοντας έδρα θα παίξει τόσο σημαντικό ρόλο στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Και οι δύο ομάδες πάντως γνωρίζονται αρκετά καλά μεταξύ τους, καθώς έχουν ήδη αναμετρηθεί τέσσερις φορές φέτος. Δύο από αυτές για το πρωτάθλημα και δύο για το Eurocup. Το μέχρι τώρα σκορ είναι 3-1 για την ομάδα του Αμαρουσίου.

Για τη δική σας ενημέρωση, το
πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων του Σαββατοκύριακου, έχουν ως εξής:

Σάββατο 25/4
Ολυμπιακός-Κολοσσός (16:15, ΑΝΤ1)
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:00, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV)

Κυριακή 26/4
Άρης-Πανιώνιος (17:15, ΑΝΤ1)
Μαρούσι-Πανελλήνιος ( 17:30, NOVASPORTS)

Related Posts with Thumbnails