Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Στα Τρίκαλα στα δυο στενά...

Η γνωστή λαϊκή ρήση, που αναφέρεται στην όμορφη κατά τα άλλα θεσσαλική πόλη (...μη θυμώνετε Banou και SoF 3D!), είναι σίγουρα η κατάλληλη για να περιγράψει την υπόθεση παραμονή στην Α1, όπως πλέον διαμορφώθηκε η κατάσταση μετά τα χθεσινά παιχνίδια. Η αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με το Αιγάλεω στο κλειστό της πόλης την προτελευταία αγωνιστική, είναι πολύ πιθανό να κρίνει οριστικά και αμετάκλητα ποια ομάδα θα ακολουθήσει την ΑΕΛ στην Α2 κατηγορία. Ας δούμε όμως πως έχει η αναλυτικά η κατάσταση.

Τα Τρίκαλα έχουν κάνει δυναμικό come back τις τελευταίες αγωνιστικές με τις νίκες επί του Κολοσσού στη Ρόδο αλλά και επί του Πανελληνίου χθες. Η ομάδα του Αγγέλου, από εκεί που θεωρείτο καταδικασμένη έφτασε να διεκδικεί με αξιώσεις πλέον τη σωτηρία της. Έφτασε στους 28 βαθμούς αλλά το πρόγραμμα της από εδώ και πέρα δεν της επιτρέπει να ελπίζει σε συγκομιδή μεγαλύτερη από τους 32. Και αυτό γιατί έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον Άρη. Θεωρητικά λοιπόν, τη μοναδίκη της νίκη μπορεί να την πετύχει στον εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο το Αιγάλεω. Η νίκη μόνο βέβαια δεν αρκεί στα Τρίκαλα, αφού καλούνται να καλύψουν και τη διαφορά του -7 από το ματς του πρώτου γύρου.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων, από την άλλη, εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα στην κούρσα της σωτηρίας. Έφτασε στους 29 βαθμούς με την εκτός έδρα νίκη της επί της διαλυμένης ΑΕΛ. Εκτός των άλλων, ενόψει του επερχόμενου ματς με αντίπαλο τα Τρίκαλα, έχει και το πλεονέκτημα του +7 από το πρώτο παιχνίδι. Το Αιγάλεω βέβαια έχει την ευκαιρία να καθαρίσει νωρίτερα τη μπουγάδα. Αυτό μπορεί να γίνει με μια νίκη στα δύο εντός έδρας εναπομείναντα παιχνίδια με Πανιώνιο και Πανελλήνιο. Εφικτό; Αν αναλογιστεί κανείς την τωρινή εικόνα της ομάδας, μάλλον όχι. Όμως τόσο ο Πανιώνιος την επόμενη αγωνιστική όσο και ο Πανελλήνιος την τελευταία, ενδέχεται να είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, οπότε τίποτε δε μπορεί να αποκλειστεί...

Συμπερασματικά λοιπόν η μόνη ελπίδα των Τρικάλων συνοψίζεται στο εξής σενάριο: 0 στις 3 νίκες για το Αιγάλεω και δική τους νίκη επί της ομάδας του Ζευγώλη με διαφορά μεγαλύτερη των 7 πόντων. Υπομονή λοιπόν μερικές μέρες ακόμα, για να μάθουμε αν στη θεσσαλική πόλη θα γραφτεί τελικά και άλλος επίλογος εκτός από αυτόν του...Σακαφλιά!

Υ.Γ: Την ώρα που συμπληρώνονταν οι τελευταίες γραμμές αυτού του κειμένου θυμήθηκα τον κανονισμό που περιλαμβάνεται στη φετινή προκήρυξη του πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ και προβλέπει κυρώσεις για ομάδες που έχουν προβεί σε μείωση του αριθμού συμβολαίων τα οποία έχουν καταρτίσει με αλλοδαπούς αθλητές και τα οποία είναι σε ισχύ κατά τη λήξη του πρώτου γύρου της κανονική περιόδου. Η καμπάνα φυσικά και χτυπάει για την Ολύμπια και τον ΠΑΟΚ. Λέτε να έχουμε τελικά...νομικές ανατροπές στην υπόθεση παραμονή;

Related Posts with Thumbnails